Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

FABIKE: kolo z visoko tehnologijo znamke CUPRA

Športnost na dveh kolesih

Kaj pomeni FABIKE?

 

FABIKE je italijanski proizvajalec dirkalnih koles. Glede materiala, tehnologije in dizajna tam povezujejo vse prednosti visokokakovostnega dirkalnega kolesa z lastnostmi popolnega kolesa za mestno vožnjo. Rezultat je tako rekoč mestno kolo, ki prepriča tudi zahtevne kolesarske navdušence.

 

 

Kaj vas je navdihnilo za to idejo?

 

Fabio Potzolu, ustanovitelj podjetja FABIKE, izhaja iz italijanske družine kolesarskih navdušencev. Potem ko je živel v različnih evropskih metropolah, je začutil, da želi graditi na zapuščini svoje družine in ustvariti nekaj novega. Sanjal je o sodobnem, avantgardnem konceptu kolesarjenja, pri katerem se dirkalno kolo uredi za v mesto, ne da bi pri tem pozabilo svoje dirkalne korenine.

 

 

Kaj razumete pod pojmom "športnost"?

 

Za nas danes športnost ni le sinonim za dirke, temveč tudi za možnost izpolnjevanja vedno večjih zahtev sodobnega življenja.

Elegantno ali športno? Ali je mogoče ti dve zahtevi združiti kot pri modelih CUPRA?

Poskrbimo za to, da ta elementa najdeta svoje mesto v vseh naših produktih. Dopolnjevati se morata vedno in povsod.

 

 

Katere materiale uporabljate pri proizvodnji koles? In katere za CUPRA Bike? Zakaj?

Uporabljamo samo vrhunske materiale: ogljikova vlakna, titan in visokokakovostno eloksirano aluminijevo zlitino. Vse, ampak čisto vse mora ustrezati pozicioniranju naše vrhunske znamke na trgu. Ko se je CUPRA obrnila na nas, smo se soočili z velikim izzivom: ustvarili naj bi produkt, še bolj edinstven, ekskluziven in eleganten kot ta, ki ga že ponujamo trgu. Zato smo dolgo raziskovali, da bi našli edinstveno kombinacijo barv in materialov, kot recimo baker in pravo usnje. Na rezultat smo lahko ponosni.

"Na trgu ne obstaja nič, kar bi se lahko neposredno primerjalo s kolesom FABIKE. Je zares enkratno."

Aerodinamičnost je v ospredju. Kako vam uspe kombinirati oba elementa?

 

Ta elementa sta v ospredju, zlasti majhna teža. Kolesarji, ki niso vajeni dirkalnega kolesa, se pogosto ne zavedajo, kakšno razliko pomeni njegova teža. To še zlasti velja za vsakdan. Zato so stranke vedno presenečene, ko prvič dvignejo naše kolo.

 

Vse je izdelano iz prvovrstnih materialov. Dodatno so vgrajene visokokakovostne komponente, kot je denimo pogonski sistem s karbonskim jermenom namesto tradicionalne jeklene verige.

Bistvo dirkalnega kolesa CUPRA je ljubezen do detajlov. FABIKE ni nič drugačen. Kateri detajl na tem kolesu je za vas posebej pomemben?

 

Posebnost kolesa CUPRA je kombinacija dirkalnega krmila s hidravličnimi kolutnimi zavorami in vhodnim jermenskim pogonom. Vse skupaj združeno s karbonskim jermenom.

 

 

Kot kaj bi opredelili to kolo? Kot dirkalno kolo, s katerim se je mogoče voziti po mestu, ali raje kot hitro mestno kolo?

 

V vsakem primeru je to hitro in zelo posebno mestno kolo, razvito za kolesarje, za katere je šport obvezni sestavni del vsakdana.

Močno dvomim, da boste drugje našli kar koli približno podobnega temu kolesu.

Kakšno sporočilo po vašem mnenju znamka CUPRA kot avtomobilska znamka sporoča z lastnim kolesom?

 

Mislim, da gre za sodobno športnost. Ne glede na to, ali vozite avto ali kolo: občutek je vedno enako dober in poseben. Mislim, da želi CUPRA povedati: "Zdaj se lahko premikate ne samo z izredno zmogljivostjo, temveč tudi z izjemnim stilom. Ne glede na to, katero pogonsko sredstvo izberete, da bi prišli na cilj."

 

 

Menite, da vaša znamka in produkti posredujejo bistvo in mentaliteto znake CUPRA?

 

Absolutno!

 

 

CUPRA stopa na novo pot. Ali menite, da tudi FABIKE stopa na novo pot? Če da, kako?

 

Seveda! Bili smo prva znamka koles, ki je strankam ponudila posebej za mestno vožnjo razvito kolo, ki je navdušilo z zmogljivostjo, dizajnom in tehničnimi inovacijami. To ni le nekaj novega, temveč spreminja tudi dojemanje tega, kar mestno kolo lahko je in kar zmore.

Vabljeni, da si izdelke ogledate in kupite v salonih vozil CUPRA. Poiščite najbližjega tukaj.