Raval

DarkRebel

Pravno obvestilo

PORSCHE SLOVENIJA d.o.o
Bravničarjeva ul. 5
1000 Ljubljana
Tel: +386 (0)1 58 25 100
Web www.cupraofficial.si
E-pošta: office(kwfat)cupraofficial(kwfdot)si

Dejavnost podjetja: Trgovina z avtomobili in lahkimi motornimi vozili
Pravna oblika: družba z omejeno odgovornostjo 
ID za DDV: SI61431761
Matična številka: 5758980000
Okrožno sodišče v Ljubljani

 

Vse v tem produktu predstavljene slike, besedila, cene in drugi prikazi ustrezajo slovenskemu prodajnemu programu znamke CUPRA v času nastanka produkta in predstavljajo neobvezujoče informacije. Pridržujemo si pravico do njihovih sprememb. SEAT Slovenija (PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o) ne prevzema odgovornosti za napake. Pravica do sprememb konstrukcije, opreme, obsega dobave ter odstopanj v barvnih tonih ostane pridržana. Vse navedene cene so neobvezujoče, nekartelne okvirne cene, vklj. z DMV in DDV.

V redkih primerih se lahko zgodi, da navedbe cen niso dnevno aktualizirane. Prosimo, kontaktirajte pooblaščenega trgovca za podroben izračun cene. Pridržujemo si pravico do spremembe različic modelov, konstrukcije, opreme, tehničnih podatkov in cene ter do pomot pri vnosu podatkov. Upodobljena vozila so običajno opremljena z dodatno opremo za dodatno plačilo oz. slike prikazujejo delno dražjo dodatno opremo ali njene detajle, ki niso na voljo za vse različice modelov. Pred podpisom kupoprodajne pogodbe se pozanimajte o natančnem obsegu opreme oz. o serijski opremi ter o točni ceni vozila.

EU-informacije o porabi goriva in izpustih CO2 skladno z Uredbo Komisije (EU) 2017/1151 z dne 01.07.2017 o homologaciji motornih vozil glede na emisije iz lahkih potniških in gospodarskih vozil (WLTP Uredba): Navedene vrednosti so določene glede na z WLTP Uredbo predpisane merilne postopke. Navedeni podatki se ne nanašajo na določeno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni primerjavi med različnimi tipi vozil. Posebej zato, ker lahko z dodatno in/ali dopolnilno opremo (širše pnevmatike, klimatska naprava, strešni nosilec itd.) pride do odstopanj pri porabi goriva in izpustih CO2.

Lahko se zgodi, da zaradi specifičnih omejitev motorja ali opreme montaža želenih dopolnilnih produktov v izbrani model vozila ni možna. O razpoložljivosti dodatne opreme za izbrani model in roku dobave vas obvesti vaš pooblaščeni partner SEAT. Za dopolnilno opremo velja 2-letna garancija.

Vse slike so simbolične. Prosimo, upoštevajte, da zaradi različnih zaslonov ne moremo zagotavljati pristnega videza barvnih tonov. Slike dopolnilne opreme lahko prikazujejo dodatno, morda potrebno dopolnilno opremo ali dekorativne elemente, uporabljene samo za izdelavo fotografije.

Cene dodatne opreme so neobvezujoče, nekartelne okvirne cene, vklj. z 22-odstotnim DDV in DMV, veljavne do preklica. Artikli dodatne opreme, ki jih dobavi proizvajalec ali uvoznik oz. so poslani kot nadomestilo za dele osnovne opreme, lahko vključujejo davek na motorna vozila. Višina DMV je med drugim odvisna od izpusta CO2 in uporabljenega goriva ter se zato razlikuje glede na model in različico motorja. Stroški za morebitno montažo in montažni material niso vključeni v ceno.

Program, vklj. z vsemi njegovimi deli, kot so podatki in slike, je zaščiten z zakonom o avtorskih pravicah. Vsaka uporaba izven ozkega okvirja zakona o avtorskih pravicah je brez soglasja nedopustna in kazniva. To velja zlasti za razmnoževanje, prevode, snemanje na mikrofilm in predelavo v elektronskih sistemih.

Uporaba slik je dovoljena samo za osebne namene. SEAT S.A. je lastnik številnih registriranih blagovnih znamk. Zaščitene so še zlasti znamke SEAT, Alhambra, Alhambra4, Toledo, Leon, Leon4, Cordoba Vario, Cordoba, Ibiza, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Arosa, Arona, Ateca, Inca, Stella, Signo, Sport, Top Sport, FR, CupraR, TDI, SDI, PD, CUPRA.

Dejstvo, da znamka ni navedena na zgornjem seznamu in/ali da v besedilu ni označena kot blagovna znamka, se ne more tolmačiti tako, da zadevna znamka ni registrirana znamka in/ali da se ta znamka lahko uporablja brez predhodnega pisnega soglasja podjetja SEAT S.A. oz. PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

1. To spletno mesto upravlja podjetje, ki spada v koncern PORSCHE ("Porsche"). Spletno mesto obsega domačo stran (prvo stran) ter vse preostale podstrani tega spletnega mesta.

2. PORSCHE pozdravlja in odobrava vzpostavitev pravno korektnih povezav oz. linkov z domačo stranjo in vsemi podstranmi tega spletnega mesta. Vsaka povezava mora vsebovati jasno in enopomensko referenco na spletno mesto podjetja PORSCHE; še zlasti mora biti vsaka vsebina spletnega mesta podjetja PORSCHE prikazana nepopačeno oz. nepotvorjeno.

3. Vzpostavitev povezav do posameznih podstrani spletnega mesta podjetja PORSCHE brez navedbe izvora (globoka povezava oz. deep link) je izrecno prepovedana.

4. PORSCHE si pridržuje pravico do prepovedi vzpostavitve povezav za določene osebe, podjetja, združenja, skupine oseb in/ali podjetij ali glede na določene spletne vsebine, spletne strani oz. podstrani brez navedbe razlogov.

5. Vzpostavitev neposrednih ali posrednih povezav do spletnega mesta podjetja PORSCHE , ki asociirajo na ali povezujejo z informacijami, spletnimi vsebinami, spletnimi mesti ali stranmi s pravno nedopustno, nemoralno, politično radikalno, diskriminatorsko, kriminalno, spotikljivo ali podobno vsebino, je v vsakem primeru prepovedana. PORSCHE se izrecno distancira od takšnih vsebin na zadevnih spletnih mestih, vključno z vsemi podstranmi.

6. PORSCHE ne odgovarja za nobeno škodo ali pomanjkljivost, ne glede na vrsto ali pravno podlago, ki bi nastala zaradi vzpostavitve spletnih povezav, ki kršijo ali so kršile te Pogoje povezovanja.

7. PORSCHE si pridržuje pravico, da kadar koli, tudi brez navedbe razlogov, prekliče soglasje s povezavo ter da proti kršitvam Pogojev povezovanja ukrepa z vsemi razpoložljivimi tehničnimi in/ali pravnimi sredstvi.

Vse v tem produktu predstavljene slike, besedila, cene in drugi prikazi ustrezajo slovenskemu prodajnemu programu znamke CUPRA v času nastanka produkta in predstavljajo neobvezujoče informacije. Pridržujemo si pravico do njihovih sprememb. SEAT Slovenija (PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.) ne prevzema odgovornosti za pomote. Pravica do sprememb konstrukcije, opreme, obsega dobave ter odstopanj v barvnih tonih ostane pridržana. Vse navedene cene so neobvezujoče, nekartelne okvirne cene, vklj. z DMV in DDV.

Program, vklj. z vsemi njegovimi deli, kot so podatki in slike, je zaščiten z zakonom o avtorskih pravicah. Vsaka uporaba izven ozkega okvirja zakona o avtorskih pravicah je brez soglasja nedopustna in kazniva. To velja zlasti za razmnoževanje, prevode, snemanje na mikrofilm in predelavo v elektronskih sistemih.

Uporaba slik je dovoljena samo za osebne namene. SEAT S.A. je lastnik številnih registriranih blagovnih znamk. Zaščitene so še zlasti znamke SEAT, Alhambra, Alhambra4, Toledo, Leon, Leon4, Cordoba Vario, Cordoba, Ibiza, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Arosa, Arona, Ateca, Inca, Stella, Signo, Sport, Top Sport, FR, CupraR, Tarraco, TDI, SDI, PD, CUPRA.

Dejstvo, da znamka ni navedena na zgornjem seznamu in/ali da v besedilu ni označena kot blagovna znamka, se ne more tolmačiti tako, da zadevna znamka ni registrirana znamka in/ali da se ta znamka lahko uporablja brez predhodnega pisnega soglasja podjetja SEAT S.A. oz. PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

Vse pravice pridržane. Besedila, slike, grafike, zvok, animacije in videoposnetki so avtorsko zaščiteni. Vsebine tega spletnega mesta ni dovoljeno kopirati ali razpečevati za komercialne namene oz. omogočiti tretjim osebam dostop do njih.

Stanje: september 2018

Varstvo vaše zasebnosti pri uporabi našega spletnega mesta (www.cupraofficial.si) je za nas posebnega pomena. Zato vas bomo v nadaljevanju temeljito obvestili o pridobivanju neosebnih podatkov.

 

Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

 

To spletno mesto uporablja programsko opremo za analizo njegove uporabe. Z vrednotenjem teh podatkov lahko pridemo do pomembnih spoznanj o potrebah uporabnikov. Ta spoznanja prispevajo k izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:

 • anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
 • datum in ura nastopa oz. zahteve,
 • ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
 • ID seje,
 • povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,
 • prenesena količina podatkov,
 • vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
 • vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

 

1.  Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsako spletno mesto uporablja to tehnologijo. Pri prvem obisku spletnega mesta jih v vaš računalnik naloži vaš spletni brskalnik. Pri naslednjem priklicu te spletne strani prek iste končne naprave bodo piškotek in v njem shranjeni podatki bodisi poslani nazaj na spletno stran, ki ga je ustvarila (piškotki prve osebe), bodisi poslani drugi spletni strani, h kateri spada (piškotki drugih ponudnikov). Tako spletna stran prepozna, da je bila z istim brskalnikom že priklicana, in v nekaterih primerih spreminja prikazano vsebino.

 

Nekateri piškotki so izredno uporabni, saj lahko ob ponovnem priklicu spletnega mesta, ki ga pogosto obiskujete, izboljšajo uporabniško izkušnjo. Če uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej, se piškotki spominjajo npr. vaših prednostnih izbir, sporočajo, na kakšen način uporabljate neko stran, ter prikaz ponudbe prilagodijo vašim osebnim interesom in potrebam. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se ob koncu seje brskalnika samodejno izbriše z vašega trdega diska ("sejni piškotki"). Uporabljamo pa tudi trajne piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključeni seji. To se zgodi zlasti za izboljšanje uporabniške izkušnje ob ponovnem priklicu spletne strani tako, da je vsebina spletne strani prilagojena vašim osebnim potrebam, kar skrajša čas nalaganja.

 

2. Nastavitve piškotkov na tej spletni strani

2.1. Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki, opisani tudi kot "strictly necessary", zagotavljajo funkcije, brez katerih ne bi mogli uporabljati tega spletnega mesta skladno z namenom. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo piškotki prve osebe (First Party Cookies). V vaš računalnik se shranijo samo za čas seje brskalnika. Nujno potrebni piškotki: Za funkcijo prijave imamo t. i. "sejni piškotek". Brez tega piškotka ni prijave in s tem tudi nobenih funkcij po prijavi.

 

Nadalje takšni piškotki, na primer pri spremembi strani, po potrebi zagotavljajo funkcionalnost prehoda s http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev za prenos podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.


Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcij tega spletnega mesta. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Glejte tudi navodila spodaj.

 

2.2. Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

 • Oznaka piškotka: Piškotek za samodejno prijavo
  Naloga: Piškotek si zapomni, ali je uporabnik prijavljen.  Čas shranjevanja podatkov: Seja ali nekateri podatki do 2 leti. (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)
 • Oznaka piškotka: Webtrekk GmbH 
  www.webtrekk.com
  Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.  Čas shranjevanja podatkov: do deset let za sejo ali nekatere podatke
 • Oznaka piškotka: Tealium
  https://tealium.com/de/privacy/
  Naloga: Ob pomoči storitev podjetja Tealium iQ upravljamo svoja tržna orodja. Tealium pri tem deluje kot posrednik med spletno stranjo in našimi partnerji. Podatke posredujemo podjetju Tealium, ki jih ustrezno posredujejo partnerjem.  Čas shranjevanja podatkov: Podatki se ne shranjujejo, temveč se izključno posredujejo partnerjem.
 • Oznaka piškotka: Visual Website Optimizer
  https://vwo.com/knowledge/how-secure-is-vwo/
  Naloga: Ob pomoči VWO smo razvili uporabniške preizkuse za optimiziranje in nadaljnji razvoj svoje spletne strani. VWO analizira statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Dodatno se to orodje uporablja kot orodje za A/B-testiranje. Pri tem so podatki, kot je št. obiskovalcev, klikanje in povprečen čas aktivne uporabe spletne strani po uporabniku, dodeljeni ustreznim različicam testov. Čas shranjevanja podatkov: Čas seje oz. nekateri podatki do 10 let. (vsi podatki so anonimni ali anonimizirani)

 

2.3. Piškotki tretjih oseb s privolitvijo

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov.

 • Oznaka piškotka: twyn group IT solutions & marketing services AG
  www.twyn.com

  Naloga: Twyn Group je specializirana skupina za digitalno oglaševanje in vodilna na trgu na področju integriranih spletnih rešitev. Za oglaševalske kampanje s tem podjetjem se uporabijo t. i. remarketing kode (kode za ponovno trženje) za neposredno spajanje vedenja uporabnikov z oglasnimi kampanjami, izboljšanje krmiljenja oglasov in merjenje njihovega uspeha.  Čas shranjevanja podatkov: 90 dni. (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)
 • Oznaka piškotka: Google Inc.
  https://support.google.com/adwords
  Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdWords, v okviru tega pa sledenje konverzijam in kode za ponovno trženje. Pri tem Google AdWords odloži piškotek za sledenje konverzijam, če kliknete na oglas, ki ga predvaja Google. Če obiščete določene strani na našem spletnem mestu, lahko Google in mi opazimo, da ste kliknili na oglas, ki vas je napotil na to stran. Informacije, pridobljene s piškotki za sledenje konverzijam, služijo pripravi statistik za stranke oglaševanja AdWords, ki uporabljajo sledenje. S temi statistikami ugotovimo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na oglas, prikazan v brskalniku Google, in priklicali stran, opremljeno z oznako za sledenje konverzijam. Z Googlovo funkcijo remarketinga dosežemo uporabnike, ki so že obiskali naše spletno mesto. Tako lahko svoje oglase predstavimo ciljnim skupinam, ki jih naši produkti in storitve že zanimajo.  Čas shranjevanja podatkov: 30 dni. (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)
 • Oznaka piškotka: Smart Digital
  https://www.smart-digital.de/
  Naloga: Ta piškotek vsebuje enopomenski anonimni ID za enega uporabnika spletne strani. Ta ID se uporablja za prepoznavo uporabnika prek različnih sej in sledenje njegovih aktivnosti na spletnem mestu. Tako pridobljene podatke uporabimo za analizo in izboljšanje spletnih strani.  Čas shranjevanja podatkov: 2 leti. (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

 

3. Vtičniki za družabna omrežja

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. na strani uporablja tudi t. i. vtičnike za družabna omrežja (v nadaljevanju: gumbi), kot je Facebook. Ob vašem obisku našega spletnega mesta so ti gumbi načeloma deaktivirani, to pa pomeni, da brez vašega posredovanja družabnim omrežjem ne pošiljajo nobenih podatkov . Če želite te gumbe uporabiti, jih morate aktivirati s klikom. Gumb ostane aktiven, dokler ga ne deaktivirate ali ne izbrišete piškotkov.

 

Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom družabnega omrežja. Nato družabno omrežje prenese vsebino neposredno v vaš brskalnik, ki vsebino vključi v spletno mesto. Po aktiviranju gumba lahko družabno omrežje pridobiva podatke ne glede na to, ali uporabite gumb. Če ste prijavljeni v družabno omrežje, lahko to dodeli vaš obisk te spletne strani vašemu uporabniškemu računu. Obiska drugih spletnih mest družabno omrežje ne more opredeliti, dokler tudi tam ne aktivirate zadevnega gumba. Če ste član družabnega omrežja in ne želite, da to povezuje podatke o vašem obisku naše spletne strani z vašimi shranjenimi članskimi podatki, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz družabnega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družabna omrežja pridobivajo prek svojih gumbov, nimamo vpliva. Za informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnji obdelavi ter uporabi teh podatkov s strani družabnega omrežja in zadevnih pravicah ter nastavitvah za varovanje vaše zasebnosti preberite vsakokratno Izjavo o varstvu podatkov na straneh zadevnih družabnih omrežij.

 

Facebook

Naše spletno mesto vsebuje vtičnike za Facebook. Za ta namen uporabljamo gumb Všeč mi je. Gre za ponudbo ameriškega podjetja Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Ob obisku ene naših spletnih strani, ki vsebujejo takšen vtičnik, pa še ne pride do povezave s tem podjetjem. To se zgodi šele po pridobitvi vašega soglasja, za katerega vas prosimo ob kliku na zadevni gumb.

Za informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnji obdelavi ter uporabi teh podatkov s strani Facebooka in zadevnih pravicah ter nastavitvah za varovanje vaše zasebnosti preberite Izjavo o varstvu podatkov na Facebooku.

https://www.facebook.com/about/privacy

Če ne želite, da Facebook prek našega spletnega mesta zbrane podatke dodeli vašemu profilu, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Nalaganje vtičnikov za Facebook pa lahko preprečite tudi z dodatki za svoj brskalnik (npr. "Facebook Blocker").

 

Youtube

Naše spletno mesto vsebuje vtičnike za YouTube. Za ta namen uporabljamo videoposnetke, vdelane v kodo spletne strani. Gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc.

Za informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in nadaljnji obdelavi ter uporabi teh podatkov s strani YouTuba in zadevnih pravicah ter nastavitvah za varovanje vaše zasebnosti preberite Izjavo o varstvu podatkov podjetja Google.

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 Ob vašem obisku se namestijo piškotki. Kliknite tukaj za deaktiviranje piškotkov.

Za tehnično realizacijo tega ugovora se v vašem brskalniku namesti zavrnitveni piškotek. Ta piškotek služi izključno dodelitvi vaše zavrnitve. Prosimo, upoštevajte, da se zavrnitveni piškotek iz tehničnih razlogov lahko uporabi samo za brskalnik, ki ga je namestil. Če piškotke izbrišete ali uporabite drugo končno napravo, morate ponovno izvesti zavrnitev.

 

Stanje: 1. oktober 2018 

Varstvo vaše zasebnosti pri uporabi našega spletnega mesta (www.cupraofficial.si) je za nas posebnega pomena. Zato vas bomo v nadaljevanju temeljito obvestili o obdelavi osebnih podatkov. Za varstvo podatkov na tem spletnem mestu je odgovorno podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. PPORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov dosledno upošteva veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ima pravico do uporabe osebnih in anonimnih podatkov znotraj zakonsko dopustnega okvira in pod pogojem, da upošteva v nadaljevanju opisane pravice.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.cupraofficial.si in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih upravljajo in nadzirajo tretje osebe. Prosimo, preverite Izjave o varstvu podatkov spletnih strani tretjih oseb, saj te niso pod našim nadzorom in zato PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne odgovarja za njihove vsebine in ukrepe za varstvo podatkov.

 

[1.] Varnost podatkov

[1.1] Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Varnost podatkov

Prosimo, upoštevajte, da za varno hranjenje in ohranjanje tajnosti uporabniških podatkov ali gesel, ki ste jih prejeli, odgovarjate sami.

 

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij ter iz tega izhajajoča obdelava podatkov uporabnikov pod to starostno mejo brez soglasja staršev ali rejnikov je prepovedana. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, bomo poskrbeli, da se ta zaključi, kakor hitro zanjo izvemo.

 

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1.] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo izključno skladno z vsakokrat veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Kadar si dopisujete z nami ali izpolnite obrazec na našem spletnem mestu s podatki, imejte v mislih, da bodo navedeni podatki obdelani za spodaj opisane namene (glej točki 5 in 6).

[3.2.] Podatki, ki jih pridobimo mi

Kadar obiščete naše spletno mesto, pridobivamo osebne podatke samodejno, ob uporabi piškotkov. Podrobne informacije o piškotkih, uporabljenih na našem spletnem mestu, najdete pod točko 7 in v naših Smernicah o piškotkih.

 

[4.] Partnerji

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, podjetje Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, Pristop d.o.o., Ljubljana, Renderspace d.o.o., Ljubljana in D´Agency, Ltd., Ljubljana, ki delujejo po naročilu družbe PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o..

Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

 

 [5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

  Splošni kontaktni obrazec

 • Kontaktni obrazec (pohvala/graja, novo vozilo, drugo): Ko pošljete kontaktni obrazec, obdelamo vaše osebne podatke (kategorije: podatki o vozilu, informacije o vašem trgovcu, ime, naslov, kontaktni podatki in besedilo vašega povpraševanja).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas shranjevanja podatkov: 36 mesecev.

*Natančna podatkovna polja: besedilo povpraševanja, model vozila, št. prevoženih kilometrov, prva registracija, pooblaščeni partner, kontaktna oseba pooblaščenega partnerja, kraj, spol, akademski naslov, ime, priimek, firma, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), faks, e-pošta).

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Spletni konfigurator vozila (CC)

 • Ko pošljete kontaktni obrazec za eno konfiguracijo, obdelamo osebne podatke (kategorije: podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) in jih posredujemo izbranemu trgovcu.
 • Namen: priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas shranjevanja podatkov: 36 mesecev.

*Natančna podatkovna polja: konfiguracija, interes za poskusno vožnjo, prehod na novo vozilo, vrsta kontaktiranja, nagovor, akademski naslov, ime, priimek, firma, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-poštni naslov.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva. 

 

[6.] Obdelava podatkov, za katero je potrebna privolitev

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. obdeluje pod točko 2 navedene osebne podatke za naslednje namene:

Prijava na e-novice:

 • Podatke, ki jih navedete ob prijavi (kategorije: kontaktni in identifikacijski podatki), uporabljamo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova office(kwfat)cupraofficial(kwfdot)si.
 • Namen: pošiljanje informacij o produktih, storitvah in prireditvah.
 • Utemeljitev: privolitev.
 • Čas shranjevanja podatkov: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: nagovor, ime, priimek, e-poštni naslov.

 

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke pridobivamo samodejno, ob uporabi piškotkov. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsako spletno mesto uporablja to tehnologijo. Pri prvem obisku spletnega mesta jih v vaš računalnik naloži vaš spletni brskalnik. Pri naslednjem priklicu te spletne strani prek iste končne naprave bodo piškotek in v njem shranjeni podatki bodisi poslani nazaj na spletno stran, ki ga je ustvarila (piškotki prve osebe), bodisi poslani drugi spletni strani, h kateri spada (piškotki drugih ponudnikov). Tako spletna stran prepozna, da je bila z istim brskalnikom že priklicana, in v nekaterih primerih spreminja prikazano vsebino.

[7.2] Podrobne informacije o piškotkih, uporabljenih na našem spletnem mestu, najdete v naših Smernicah o piškotkih.

 

[8.] Pravice uporabnikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če:

 •  dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov office(kwfat)cupraofficial(kwfdot)si.

 

[9.] Sistem zaščite žvižgačev

Upoštevanje zakonskih predpisov in internih pravil je Volkswagnova prednostna naloga. Škodi za naše podjetje, zaposlene in poslovne partnerje se lahko izognemo le s spoštovanjem pravil in standardov. Posledično je potrebno kršitve hitro prepoznati, obravnavati in takoj odpraviti.
Več informacij o sistemu zaščite žvižgačev najdete tukaj: https://www.volkswagenag.com/en/group/compliance-and-risk-management/whistleblowersystem.html

 

[10.] Kontaktni podatki

Upravljavec:
PORSCHE SLOVENIJA d.o.o.
Bravničarjeva ul. 5, 1000 Ljubljana
office(kwfat)cupraofficial(kwfdot)si

 

[11.] Izvensodno reševanje sporov

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov obvešča, da nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletno platformo Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na naslednji povezavi: Spletno reševanje sporov | Evropska komisija