Raval

DarkRebel

CUPRA ZMOGLJIVOST JE ELEKTRIČNA.

Čiste inovacije z zmogljivostjo CUPRA in prednostmi električne mobilnosti: maksimalni navor in nižje emisije. Odslej še bližje z ugodnostmi in prihrankom.

NAELEKTRENA PONUDBA. CUPRA MOČ.

Prihodnost je pred vami in prinaša izjemno ponudbo za prve kilometre v povsem novi dimenziji doživetij z modeli CUPRA e-HYBRID: Formentor, Leon in Leon SP.

Ujemite priložnost za prihranek do 4.500 €, dodaten prihranek ob financiranju preko Porsche Leasinga v višini 1.000 €* in bon za zimske pnevmatike do 500 €***, ter kasko za 1 €/mesec**. Za začetek si že z nekaj kliki prilagodite električno doživetje vožnje povsem po svoje.

Ujemite priložnost za prihranek do 4.500 €, dodaten prihranek ob financiranju preko Porsche Leasinga v višini 1.000 €* in bon za zimske pnevmatike do 500 €***, ter kasko za 1 €/mesec**. Za začetek si že z nekaj kliki prilagodite električno doživetje vožnje povsem po svoje.

Ujemite priložnost za prihranek do 4.500 €, dodaten prihranek ob financiranju preko Porsche Leasinga v višini 1.000 €* in bon za zimske pnevmatike do 500 €***, ter kasko za 1 €/mesec**. Za začetek si že z nekaj kliki prilagodite električno doživetje vožnje povsem po svoje.

CUPRA Born

Maksimalne vrednosti najzmogljivejših izbirnih motorjev e-Boost

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

CUPRA Born

Maksimalne vrednosti najzmogljivejših izbirnih motorjev e-Boost

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

NAŠI ELEKTRIČNI MOTORJI.

e-HYBRID za pogon uporablja bencin in elektriko, povsem električna vozila pa se 100-odstotno napajajo iz baterij.

e-HYBRID.

Možnost povsem električnega pogona z baterijo moči 10 do 15 kWh. Polnite na vtičnici ali polnilni postaji za popolnoma električni doseg do 52 km*. e-HYBRID lahko preklopite na običajno delovanje motorja z zgorevanjem, dokler se baterija ne napolni. Uživajte v električnem pogonu na krajših poteh ali vožnjah v službo ter v hibridnem pogonu na daljših potovanjih.

Električno vozilo (BEV).

100-odstotna električna zmogljivost brez emisij. Elektromotorji ne potrebujejo fosilnih goriv, poganja jih namreč baterijski motor ali več njih. Baterijo napolnite doma ali prek polnilne postaje in uživajte v novi dobi trajnostne zmogljivosti. Vozite brez emisij z novim povsem električnim vozilom CUPRA: CUPRA Bornom.

Prednosti.

Električni pogoni zagotavljajo manj emisij, nižje stroške, boljši pogon ter bolj odzivno pospeševanje.

Cenovne prednosti

Hibridna in električna vozila so cenejša na kilometer prevožene vožnje. 

Malo ali nič emisij

Električna vozila, ki se sama polnijo, ne prihranijo le goriva in vozniku denarja, temveč imajo v primerjavi z običajnimi motorji tudi manj emisij CO2.

Subvencije za nakup

Ugodno financiranje za nakup električnega vozila z Eko skladom.**

POLNJENJE.

Uživajte v svobodi in se odpeljite, kamor koli vam srce poželi. Odkrijte preproste možnosti polnjenja, ki jih enostavno vključite v vaš vsakdan.

Preprosto polnjenje povsod

Hitro, udobno in prilagodljivo. Polnite doma ali na javnih polnilnih postajah.

Več o polnjenju doma

Več o polnjenju na poti MOON charge

Čas polnjenja

Vaša CUPRA bo popolnoma napolnjena v zgolj 3 urah in 40 minutah***. Tako boste imeli dovolj časa, da uživate v svobodi električne mobilnosti. 

DOSEZITE MAKSIMALNI ELEKTRIČNI DOSEG.

Za najboljši izkoristek: če veste, kaj vpliva na električni doseg vašega vozila CUPRA, lahko to v celoti izkoristite.

Zunanja temperatura.

Vseeno, kako toplo ali hladno je. Temperatura med –5 in +35 °C ne vpliva na doseg vašega vozila CUPRA.

Klimatska naprava in ogrevanje.

Pred uporabo klimatizirajte svoje vozilo CUPRA. S tem zmanjšate porabo in podaljšate trajanje baterije med vožnjo.

Način vožnje.

Prediktivna vožnja in uporaba načina Eco prispevata k večjemu dosegu pri vožnji.

Platišča.

Velika platišča v določeni meri tudi vplivajo na električni doseg vašega vozila CUPRA.

CUPRA CONNECT.

Na daljavo upravljajte stanje napolnjenosti in notranjo temperaturo ter poiščite polnilne postaje neposredno v aplikaciji CUPRA CONNECT.

e-Manager.

Z aplikacijo CUPRA CONNECT začnite ali končajte postopek polnjenja na povsem preprost način. Bodite obveščeni o stanju polnjenja vašega vozila CUPRA in načrtujte naslednje polnjenje, ki bo ustrezalo vašemu načinu življenja.

Maksimalno udobje.

  • Preverite stanje odhoda
  • Upravljajte nastavitve vozila
  • Najdite polnilne postaje v bližini
  • Nastavite ustrezno temperaturo
  • Prilagodite vozilo svojim potrebam

ELEKTRIFIKACIJA CUPRA: POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.

Kaj je priključni hibrid?

e-HYBRID (priključni hibrid oziroma PHEV) je vmesna stopnja vmes med vozili z motorji z notranjim zgorevanjem in popolnoma električnimi vozili (BEV). e-HYBRID zaradi dovolj zmogljive baterije in elektromotorja omogoča popolnoma električno vožnjo. Pri povsem napolnjeni bateriji lahko zgolj na elektriko prevozite 25-70 kilometrov. Na kratkih razdaljah e-HYBRID deluje kot baterijsko električno vozilo (BEV) in ne potrebuje bencina. V nasprotju z baterijskim električnim vozilom lahko preklopi nazaj na običajno hibridno delovanje takoj, ko je njegov električni doseg izčrpan. Polnjenje vašega vozila e-HYBRID na električni polnilnici zmanjša porabo goriva, vendar ni nikoli nujno potrebno.

Zaradi velikosti baterije te ni mogoče povsem napolniti samo prek vgrajenega generatorja, zato jo je potrebno priklopiti v vtičnico ali na polnilno postajo. Inovativno sodelovanje elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem omogoča prihranek goriva in zmanjša emisije izpušnih plinov, hkrati pa vozniku nudi izjemno vozno izkušnjo.

Priključni hibrid (PHEV) na kratkih razdaljah, npr. v mestih, praviloma uporablja izključno električni pogon, če je to smiselno. Za maksimalno učinkovitost v različnih voznih situacijah, na primer pri daljših vožnjah ali pri hitrem pospeševanju, uporablja kombinirano zmogljivost elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem. Če baterija, ki poganja elektromotor, ni napolnjena, vozilo deluje kot klasično hibridno vozilo in ga poganja predvsem motor z notranjim zgorevanjem.

Kakšna je razlika med blagim hibridom, hibridom in priključnim hibridom?

Blagi hibridi imajo čisto majhno baterijo, ki se je ne polni prek napajalnega kabla in z elektromotorjem le podpirajo delovanje motorja z notranjim zgorevanjem.

Pri hibridih sta elektromotor in baterija zmogljivejša kot pri blagih hibridih. Hibridi lahko kratke razdalje prevozijo z elektromotorjem in baterijo polnijo prek motorja ali regenerativnega zaviranja.

Priključni hibrid je mogoče napolniti tako, da ga priklopite na domačo ali javno polnilno postajo. Zaradi zmogljivejše baterije in elektromotorja omogoča večji domet z le električnim pogonom. Priključni hibrid tako omogoča številnim voznikom, da se na delo in z dela odpeljejo izključno z električnim pogonom, brez emisij.

Kakšne so prednosti priključnega hibrida?

Vozniki priključnega hibrida pri povsem električni vožnji uživajo v skoraj neslišni vozni izkušnji in boljšem pospeševanju (zaradi navora).

Mnogi lastniki priključnih hibridov že danes večino voženj opravijo v električnem načinu, saj so njihove dnevne vožnje običajno precej krajše od 50 kilometrov. Glede na ceno električne energije so v primerjavi z vozilom z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem možni veliki prihranki pri ceni goriva. S priključnim hibridom se vam kljub možnosti večinoma električne vožnje nikoli ne bo treba odreči popolni neodvisnosti: če napolnjenost ali zmogljivost baterije ne zadošča, se po potrebi samodejno vklopi motor z notranjim zgorevanjem.

Ta kategorija vozil ima tudi ekonomske prednosti: posredno zaradi davčnih ugodnosti zaradi manjših emisij CO2.

Kako in kje lahko napolnim svoj priključni hibrid?

Priključni hibrid lahko polnite prek vtičnice, domače ali javne polnilne postaje. Mnogi lastniki vsako noč polnijo svoja vozila doma s pomočjo domače polnilne postaje, saj je to najbolj udoben in priročen način, priklop avta na polnilnico, ki ima že vgrajen polnilni kabel, traja le nekaj sekund. Drugi lahko vozilo polnijo v službi ali na javnih polnilnih postajah, ki jih v Sloveniji ne manjka.

Priključni hibrid je najbolj učinkovit s popolnoma napolnjeno baterijo, zato priporočamo, da priključni hibrid polnite čim bolj pogosto, da v celoti izkoristite električni pogon.

Kakšen je doseg priključnega hibrida pri povsem električni vožnji?

Električni doseg priključnega hibrida je odvisen od kapacitete baterije. Pri vozilih CUPRA je maksimalni električni doseg odvisen od modela in znaša 50-60 km. V kombinaciji z motorjem z notranjim zgorevanjem je skupni doseg seveda občutno večji.

Doseg je odvisen tudi od modela, načina vožnje in razmer na cesti. Glavna prednost priključnega hibrida je v tem, da je med polnjenji bencinski motor vedno na voljo kot nadomestni motor.

Koliko časa traja polnjenje baterije?

Čas polnjenja se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so zunanja temperatura, trenutna temperatura baterije, polnilna oprema, stanje baterije in stanje vozila. Natančni časi polnjenja so navedeni v tehničnih specifikacijah vsakega priključnega hibridnega modela.

Kako poteka polnjenje priključnega hibrida?

Priključne hibride je mogoče polniti s standardnim polnilnim kablom z vgrajenim polnilcem prek standardne domače šuko vtičnice. Za hitrejše in bolj udobno polnjenje priporočamo uporabo domače polnilne postaje z vgrajenim kablom. Za uporabo javnih polnilnih postaj potrebujete polnilni kabel s priključki tipa 2. Ti kabli so standardizirani in delujejo na vseh polnilnih postajah na izmenični tok (AC).

Koliko znaša garancijska doba baterije?

8 let ali 160.000 km, kar nastopi prej.

Kateri dejavniki vplivajo na življenjsko dobo baterije?

Zunanji dejavnik, ki je ključen za zmogljivost in kapaciteto baterije, je temperatura. Zato elektronika avtomobila poskrbi, da baterijo med polnjenjem (glede na zunanjo temperaturo) ohranja na primerni temperaturi. Na baterijo pozitivno vpliva tudi nastavitev predgretja (ali hlajenja) vozila, dokler je vozilo še priključeno na polnilno postajo, še posebej pri nizkih zunanjih temperaturah. Na ta način ne prihranite ne le energijo, ki jo lahko uporabite med vožnjo, ampak že od samega začetka izboljšate učinkovitost, ker je baterija ogreta na optimalno temperaturo. Poleg tega optimizirani postopki v vašem vozilu minimizirajo vpliv temperature. Poleg temperature je doseg odvisen tudi od uporabniških dejavnikov, kot so: uporaba klimatske naprave, teža tovora, način vožnje itd.

Kateri modeli CUPRA so na voljo kot priključni hibridi?

5-vratni CUPRA Leon (180 kW), CUPRA Leon Sportstourer (180 kW) in CUPRA Formentor (150 kW in 180 kW) so ali pa bodo v kratkem na voljo kot priključni hibridi.

Kolikšen je doseg priključnega hibrida v povsem električnem načinu?

Doseg priključnega hibrida je odvisen od velikosti baterije. Skupni doseg, torej z dodatno uporabo motorja z notranjim zgorevanjem, je bistveno večji.

Doseg je odvisen tudi od modela, načina vožnje, prevožene razdalje in razmer na cesti.

Glavna prednost priključnega hibrida: med fazami polnjenja kot rezerva delo prevzame motor z notranjim zgorevanjem.

 

Kateri modeli CUPRA so na voljo kot priključni hibridi ali električna vozila?

CUPRA Formentor, CUPRA Leon in CUPRA Leon Sportstourer so na voljo s priključno hibridno tehnologijo.

CUPRA Born je prvi povsem električni model CUPRA.

Kateri načini polnjenja so mogoči?

Električna vozila se načeloma lahko polnijo z izmeničnim (AC = Alternating current) ali enosmernim (DC = Direct current) tokom. Polnjenje z izmeničnim tokom je rešitev za polnjenje doma, medtem ko je polnjenje z enosmernim tokom običajno na velikih javnih polnilnih postajah, saj so tu na voljo velike polnilne moči. 

Polnjenje z enosmernim tokom omogoča velike polnilne moči od 22 kW naprej - hitro polnjenje. Naprave za hitro polnjenje so običajno na javnih parkiriščih ob avtocestah. Ta različica je še posebej priročna na potovanjih, saj lahko baterijo napolnite v kratkem času. Polnilni kabli za enosmerni tok so na javnih postajah za hitro polnjenje fiksno vgrajeni, priloženi kabel pa je potreben le za priključitev na domače polnilne postaje z izmeničnim tokom.

Polnilni kabel za izmenični tok (način 3, tip 2) mora biti vedno v vozilu, da lahko vozilo polnite na javnih polnilnih postajah z izmeničnim tokom.

Na gospodinjskih električnih vtičnicah lahko električno vozilo z omrežnim kablom (način 2, tip 2) polnite z močjo do 2,3 kW. To obliko polnjenja priporočamo le v zelo omejenem obsegu, predstavlja pa naj le kratkoročno, priložnostno rešitev za polnjenje. Običajne gospodinjske električne vtičnice načeloma niso zasnovane za trajne obremenitve in zaradi nizke jakosti toka polnjenje traja zelo dolgo.

 

Mehr anzeigen

*Prihranek v višini 1.000 € z DDV do katerega je leasingojemalec upravičen, v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu vozila z družbo Porsche Leasing SLO, d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanja vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo d.o.o. (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji in permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.), pod pogoji akcije SEBON_02_2023  (več na  www.porscheleasing.si).«

** Permanentno Porsche Kasko zavarovanje za 1 €/mesec velja 1. leto,  če bo zavarovanje v veljavi vsaj 2 leti. Velja za vozila financirana preko skupine Porsche Finance Group Slovenia, premija je navedena z 8,5 % DPZP, DDV ni obračunan v skladu s 1. točko 1. odstavka 44. člena ZDDV 1),  (več na  www.porscheleasing.si).

*** Bon za zimske pnevmatike v višini 500 € velja za nakup zimskih pnevmatik iz zimske ponudbe dopolnilne opreme CUPRA.

 

Akcija velja do 31. 10. 2023 oz. do odprodaje omejene količine vozil.

Uvoznik si pridržuje pravico do sprememb cen, opreme in ostalih podatkov brez predhodnega obvestila.