Raval

DarkRebel

E-Mobilnost
Naši elektromotrji
Naši elektromotrji
POLNJENJE DOMA
JAVNO POLNJENJE
CUPRA PLUG & CHARGE
Dosezite maksimalni električni doseg
PREDNOSTI
CUPRA CONNECT
POGOSTA VPRAŠANJA O ELEKTRIČNI MOBILNOSTI CUPRA

ELEKTRIČNA MOČ.
NA NAČIN CUPRA.

Čiste inovacije z zmogljivostjo CUPRA in prednostmi električne mobilnosti: spoznajte vse električne in e-HYBRID modele CUPRA.

Novi CUPRA Tavascan

Doseg
do 517 km

CUPRA Born

CUPRA Born
Doseg
Doseg do 552 km

CUPRA Leon e-HYBRID

Doseg
Doseg do 62 km

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

Doseg
Doseg do 61 km

CUPRA Formentor e-HYBRID

Doseg
Doseg do 58 km
Odkrijte CUPRA Formentorja

Novi CUPRA Tavascan

Doseg
do 517 km

CUPRA Born

CUPRA Born
Doseg
Doseg do 552 km

CUPRA Leon e-HYBRID

Doseg
Doseg do 62 km

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

Doseg
Doseg do 61 km

CUPRA Formentor e-HYBRID

Doseg
Doseg do 58 km
Odkrijte CUPRA Formentorja

Naši elektromotorji

e-HYBRID za pogon uporablja bencin in elektriko, povsem električna vozila pa se 100-odstotno napajajo iz baterij.

e-HYBRID

Možnost povsem električnega pogona za vozila CUPRA e-HYBRID s pomočjo baterije moči 10 do 15 kWh. Polnite na vtičnici ali polnilni postaji za popolnoma električni doseg do 62 km**. e-HYBRID lahko preklopite na običajno delovanje motorja z zgorevanjem, dokler se baterija ne napolni. Uživajte v električnem pogonu na krajših poteh ali vožnjah v službo ter v hibridnem pogonu na daljših potovanjih.

Električno vozilo (BEV)

Električna vozila CUPRA s 100-odstotno električno energijo in ničelnimi emisijami. Elektromotorji ne potrebujejo fosilnih goriv, poganja jih namreč baterijski motor ali več njih. Baterijo napolnite doma ali na polnilni postaji in uživajte v novi dobi trajnostne zmogljivosti.

POLNJENJE DOMA

Polnjenje doma še nikoli ni bilo tako preprosto. Uživajte v najhitrejših možnih rešitvah polnjenja s polnilno postajo CUPRA.

Preprosto polnjenje povsod

Hitro, udobno in prilagodljivo. Polnite doma ali na javnih polnilnih postajah.

Čas polnjenja

Vaša CUPRA bo popolnoma napolnjena v zgolj 3 urah in 40 minutah****. Tako boste imeli dovolj časa, da uživate v svobodi električne mobilnosti.

Možnosti polnjenja

Primerna rešitev polnjenja za vsakogar. Z izbiro treh različnih možnosti polnjenja lahko vsakdo najde pravo zase.

JAVNO POLNJENJE

Ne glede na vašo destinacijo, je na voljo več kot 550.000 javnih polnilnih mest po vsej Evropi, kjer lahko brez težav napolnite svoje vozilo CUPRA.

Polnjenje na poti

Število javnih polnilnih postaj se iz leta v leto povečuje. Zaradi sprememb v infrastrukturi, ki so jih prinesla električna vozila, lahko danes najdete številne polnilne postaje že v mestnih središčih ali okolici, in sicer v bližini hotelov, parkirišč in bencinskih črpalk.

Aplikacija Easy Charging

Z aplikacijo CUPRA Easy Charging je tudi polnjenje na javnih polnilnih postajah enostavnejše. Z njo poiščete najbližjo polnilno postajo in najprimernejšo pot do te postaje. Filtrirate lahko glede na tip vtiča, razpoložljivost in hitrost. Celoten postopek je hiter, prilagodljiv in preprost.

CUPRA PLUG & CHARGE

S CUPRA Plug & Charge za plačilo ne potrebujete kartice ali aplikacije: vaše vozilo CUPRA bo samodejno in varno prepoznano na polnilni postaji. Z naročnino na storitev CUPRA Easy Charging ob koncu meseca prejmete en račun, na katerem je povzeta celotna poraba.

Varno

Uživajte v nemoteni in varni storitvi na vsaki javni polnilni postaji.

Hitro

Prihranite čas pri polnjenju.

Prilagodljivo

Dostop do številnih polnilnih mest z naročnino na storitev CUPRA Easy Charging.

Cenovno dostopno

V aplikaciji CUPRA Easy Charging spremljajte svoja plačila.

Dosezite maksimalni električni doseg

Za najboljši izkoristek: če veste, kaj vpliva na električni doseg vašega vozila CUPRA, lahko to v celoti izkoristite.*****

Zunanja temperatura

Ekstremne temperature vplivajo na doseg. Če želite povečati učinkovitost baterije, vozilo pri nizkih temperaturah parkirajte v garaži, pri visokih pa v senci.

Način vožnje

Prediktivna vožnja in uporaba načina Eco prispevata k večjemu dosegu.

Platišča

Velika platišča v določeni meri tudi vplivajo na električni doseg vašega vozila CUPRA.

Klimatska naprava in ogrevanje

Pred uporabo klimatizirajte svoje vozilo CUPRA. S tem zmanjšate porabo in podaljšate trajanje baterije med vožnjo.

PREDNOSTI

Električni pogoni ne zagotavljajo zgolj manjših emisij in nižjih stroškov, ampak tudi boljši pogon ter bolj odzivno pospeševanje na začetku vožnje.

Cenovne prednosti

Hibridna in električna vozila so cenejša na kilometer prevožene razdalje. Ob tem prejmete še dostop do parkirišč s popusti.

Subvencije in davčne ugodnosti

Izkoristite subvencije*** in dodatne davčne ugodnosti ob nakupu električnega vozila.

Malo ali nič emisij

Električna vozila, ki se sama polnijo, ne prihranijo le goriva in vozniku denarja, temveč imajo v primerjavi z običajnimi motorji tudi manj emisij CO2.

CUPRA CONNECT

Na daljavo upravljajte stanje napolnjenosti in notranjo temperaturo ter poiščite polnilne postaje neposredno v aplikaciji CUPRA CONNECT.

e-Manager

Z aplikacijo CUPRA CONNECT začnite ali končajte postopek polnjenja na povsem preprost način. Bodite obveščeni o stanju polnjenja vašega vozila CUPRA in načrtujte naslednje polnjenje, ki bo ustrezalo vašemu načinu življenja.

Maksimalno udobje

  • Preverite stanje ob odhodu
  • Upravljajte nastavitve vozila
  • Najdite polnilne postaje v bližini
  • Nastavite ustrezno temperaturo
  • Prilagodite vozilo svojim potrebam

POGOSTA VPRAŠANJA O ELEKTRIČNI MOBILNOSTI CUPRA

Kaj je priključni hibrid?

e-HYBRID (PHEV) je mešanica med vozili z motorji z notranjim zgorevanjem in popolnoma električnimi vozili (BEV). e-HYBRID zaradi baterije omogoča popolnoma električni pogon. Pri povsem napolnjeni bateriji lahko zgolj z baterijskim napajanjem prevozite 25-70 kilometrov. Na kratkih razdaljah e-HYBRID deluje kot baterijsko električno vozilo (BEV) in ne potrebuje bencina. V nasprotju z baterijskim električnim vozilom lahko preklopi nazaj na običajno hibridno delovanje takoj, ko je njegov električni doseg izčrpan. Polnjenje vašega vozila e-HYBRID zmanjša porabo goriva, vendar ni nikoli nujno potrebno.

Zaradi velikosti baterije ni mogoče povsem napolniti samo prek vgrajenega generatorja, zato jo je potrebno priklopiti na vtičnico ali polnilno postajo. Inovativno sodelovanje elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem omogoča prihranek goriva in zmanjša emisije izpušnih plinov, hkrati pa vozniku nudi izjemno vozno izkušnjo.

Priključni hibrid (PHEV) na kratkih razdaljah, npr. v mestih, praviloma uporablja izključno električni pogon, če je to smiselno. Za maksimalno učinkovitost v različnih voznih situacijah, na primer pri daljših vožnjah ali pri hitrem pospeševanju, uporablja kombinirano zmogljivost elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem. Če baterija, ki poganja elektromotor, ni napolnjena, vozilo uporablja samo motor z notranjim zgorevanjem.

Kakšna je razlika med blagim hibridom, hibridom in priključnim hibridom?

Blagi hibridi se ne napajajo prek napajalnega kabla in z elektromotorjem podpirajo delovanje motorja z notranjim zgorevanjem.

Pri hibridih sta elektromotor in baterija zmogljivejša kot pri blagih hibridih. Hibridi lahko kratke razdalje prevozijo z elektromotorjem in baterijo polnijo prek motorja ali rekuperacijskega zaviranja.

Priključni hibrid je mogoče napolniti tako, da ga dobesedno priklopite na domačo ali javno polnilno postajo. Zaradi zmogljivejše baterije in elektromotorja omogoča večji domet v povsem električnem pogonu. Priključni hibrid omogoča številnim ljudem, da se na delo in z dela odpeljejo z elektromotorjem brez emisij.

Kakšne so prednosti priključnega hibrida?

Vozniki priključnega hibrida pri povsem električni vožnji uživajo v skoraj neslišni vozni izkušnji in boljšem pospeševanju (zaradi navora).

Mnogi lastniki priključnih hibridov že danes večino voženj opravijo v električnem načinu, saj so njihove dnevne vožnje običajno precej krajše od 50 kilometrov. Glede na ceno električne energije so v primerjavi z vozilom z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem možni veliki prihranki. S priključnim hibridom pa se vam nikoli ne bo treba odreči popolni neodvisnosti: če napolnjenost ali zmogljivost baterije ne zadošča, se po potrebi samodejno vklopi motor z notranjim zgorevanjem.

Ta kategorija vozil ima tudi ekonomske prednosti: neposredno zaradi subvencij za električna vozila in posredno zaradi davčnih ugodnosti zaradi manjših emisij CO2.

Kako in kje lahko napolnim svoj priključni hibrid?

Mnogi lastniki vso noč polnijo svoja vozila doma s pomočjo domače polnilne postaje, ki jo je mogoče namestiti pod nadstreškom ali v garaži. Drugi lahko vozilo polnijo v službi ali na javnih polnilnih postajah, ki so na srečo vse bolj dostopne.

Priključni hibrid lahko polnite prek vtičnice, domače ali javne polnilne postaje. Priključni hibrid je najbolj učinkovit s popolnoma napolnjeno baterijo, zato je treba razmisliti o možnosti polnjenja doma ali v službi. Priporočamo, da priključni hibrid polnite čim bolj pogosto, da v celoti izkoristite dodatni elektromotor.

Kakšen je doseg priključnega hibrida pri povsem električni vožnji?

Električni doseg priključnega hibrida je odvisen od kapacitete baterije. Pri vozilih CUPRA je maksimalni električni doseg odvisen od modela in znaša 50-60 km. V kombinaciji z motorjem z notranjim zgorevanjem je skupni doseg seveda občutno večji.

Doseg je odvisen tudi od modela, načina vožnje in razmer na cesti. Glavna prednost priključnega hibrida je v tem, da je med polnjenji bencinski motor vedno na voljo kot nadomestni motor.

Koliko časa traja polnjenje baterije?

Čas polnjenja se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so zunanja temperatura, trenutna temperatura baterije, polnilna oprema, stanje baterije in stanje vozila. Natančni časi polnjenja so navedeni v tehničnih specifikacijah vsakega priključnega hibridnega modela.

Kako poteka polnjenje priključnega hibrida?

Priključne hibride je mogoče polniti s standardnim polnilnim kablom prek standardne 3-polne vtičnice. Za hitrejše polnjenje lahko uporabite tudi polnilno postajo ali domačo polnilno postajo. Domače polnilne postaje so opremljene z lastnim polnilnim kablom. Za javne polnilne postaje potrebujete tako imenovani »javni polnilni kabel za izmenični tok« s priključkom »tipa 2« na obeh koncih. Priključni hibrid se lahko delno napolni tudi iz obnovljivih virov energije.

Koliko znaša garancijska doba baterije?

8 let ali 160.000 km, kar nastopi prej.

Kateri dejavniki vplivajo na življenjsko dobo baterije?

Zunanji dejavnik, ki je ključen za zmogljivost in kapaciteto baterije, je temperatura. Zato je še zlasti pozimi obvezno »kondicioniranje« vozila med polnjenjem, tj. ogrevanje baterije in notranjosti. Poleti pa je baterijo in notranjost potrebno ohladiti. Na ta način ne prihranite le energije, ki jo lahko uporabite med vožnjo, ampak že od samega začetka izboljšate učinkovitost, ker je baterija ogreta na optimalno temperaturo. Poleg tega optimizirani postopki v vašem vozilu minimizirajo vpliv temperature. Poleg temperature je doseg odvisen tudi od uporabniških dejavnikov, kot so: uporaba klimatske naprave, teža tovora, način vožnje itd.

Kateri modeli CUPRA so na voljo kot priključni hibridi?

5-vratni CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer in CUPRA Formentor so na voljo s priključno hibridno tehnologijo ali bodo na voljo kot priključni hibridi.

Mehr anzeigen

Poraba CUPRA Leona, Formentorja, Borna: 0-9,0 l/100 km, poraba električne energije 14,8-20,9 kWh/100 km. Emisije CO2 0-204 g/km. Stanje: 03/2024.

Trajna moč je največja moč v kW v obdobju 30 minut. Največja zmogljivost (največja moč elektromotorja) označuje, koliko moči (kilovatov) je na voljo v danem trenutku. Moč, ki je na voljo v posameznih voznih razmerah, je odvisna od spremenljivih dejavnikov, kot so temperatura okolice, stanje napolnjenosti, klimatizacija, fizično staranje ali temperatura visokonapetostne baterije.

CUPRA Tavascan trenutno ni naprodaj in še ni bil homologiran. Navedeni tehnični podatki so zgolj okvirni in se lahko razlikujejo. Razpoložljiva moč (kW) in pospešek vozila sta vedno odvisna od stanja napolnjenosti baterije in njene temperature. Slike so zgolj informativne narave in morda ne ustrezajo serijski proizvodnji.

1) Alikvotno plačilo glede na datum prijave oz. datum odjave vozila. 410,00 € je bruto cena za fizične osebe s celoletno prijavo.

2) Alikvotno plačilo glede na datum prijave oz. datum odjave vozila. 341,66 € je neto cena za podjetja s celoletno prijavo.

 

*Na podlagi CUPRA Leona e-HYBRID.

**V postopku izdaje certifikata.

***Subvencije se lahko razlikujejo glede na zvezno državo in regijo.

****Čas polnjenja je odvisen od naslednjih dejavnikov: zunanje temperature in temperature baterije, največje napetosti polnilnega sistema, njegovega trenutnega stanja in stanja baterije ter uporabe drugih električnih naprav v vozilu med polnjenjem.

*****Električni doseg CUPRA Tavascana je odvisen od številnih dejavnikov, kot so izoblikovanost terena, vremenske razmere, obremenjenost vozila (potniki + prtljaga), starost in stanje baterije, izbrana dodatna oprema (platišča, pnevmatike ...), uporabe perifernih naprav, kot so ogrevanje, klimatska naprava ali ogrevanje sedežev, ter načina vožnje. Navedeni doseg je okviren in je bil izračunan v skladu z uredbo WLTP, ki določa standardne preskusne pogoje, veljavne za vse proizvajalce, tako da so vrednosti, izračunane po tej uredbi, primerljive med seboj za vsa vozila.