Raval

DarkRebel

POLNJENJE VAŠEGA CUPRA BORNA

POLNJENJE DOMA.

Polnjenje doma še nikoli ni bilo tako enostavno. Uživajte v najhitrejšem možnem polnjenju s polnilno postajo CUPRA.

Polnilne postaje CUPRA.

Z našimi produkti v ponudbi lahko polnite povsem po svojih željah. Na voljo imate tri možnosti, in sicer polnilno postajo CUPRA, ki omogoča varno in učinkovito polnjenje ter je na voljo v 1-fazni ali 3-fazni različici za največ 11 kW AC. Nato CUPRA Charger Connect, ki se poveže z vašim domačim omrežjem in omogoči oddaljeno delovanje, tako da se posodobitve in podatki pošljejo na vaš pametni telefon. In nazadnje še CUPRA Charger Pro z enakimi prednostmi, vendar z dodano povezljivostjo LTE in električnim števcem s certifikatom MID.

Korak za korakom.

 • 1. korak: Odklenite vozilo in odprite loputo.
 • 2. korak: Priključite kabel polnilne postaje CUPRA na vozilo. (Če polnilni kabel še ni priključen, ga priključite v gospodinjsko električno vtičnico.)
 • 3. korak: Zelena lučka pomeni, da je polnjenje v teku.

 

MOON

Vse na enem mestu.

Naročite svojo polnilno postajo CUPRA z namestitvijo in preverjanjem lokacije Home Check, lahko pa izberete tudi druge izdelke in storitve znamke MOON, ki pokriva celotno področje električne mobilnosti. Doma, v službi ali na poti.  Poiščite najboljšo rešitev MOON za polnjenje električnega vozila doma ali v službi in uporabite storitev MOON charge za polnjenje na poti. Da pa se 100% prepričate o enostavnosti načina polnjenja, preizkusite novi 100% električni CUPRA Born.

CUPRA PLUG & CHARGE

Naša nova rešitev polnjenja revolucionarno spreminja način polnjenja CUPRA Borna pri uporabi javnega omrežja**.

Brezhibna storitev.

Ko izberete polnilno postajo, lahko uživate v preprosti in zanesljivi storitvi. Z aplikacijo CUPRA Plug & Charge za plačevanje ne potrebujete ne aplikacije niti kartice. Enostavno se priključite na polnilno mesto in z naročnino na storitev Easy Charging ob koncu meseca prejmete en račun, na katerem je povzeta celotna poraba.

Prednosti.

 • Uživajte v brezskrbnem in varnem plačevanju.
 • Prihranite čas pri polnjenju.
 • Dostop do več polnilnih mest z naročnino Easy Charging.
 • Spremljajte svoje izdatke med vožnjo.

POLNJENJE NA JAVNIH POLNILNIH POSTAJAH.

Ne glede na vašo destinacijo, je na voljo več kot 200.000 polnilnih mest na priročnih lokacijah, kjer lahko brez težav napolnite svoj CUPRA Born.

Polnjenje na poti.

Število javnih polnilnih postaj se iz leta v leto povečuje. Zaradi sprememb v infrastrukturi, ki so jih prinesla električna vozila, lahko danes najdete številne polnilne postaje že v mestnih središčih ali okolici, in sicer v bližini hotelov, parkirišč in bencinskih črpalk.

Z aplikacijo Easy Charging je tudi polnjenje na javnih polnilnih postajah še enostavnejše. Z njo poiščete najbližjo polnilno postajo in najprimernejšo pot do te postaje. Filtrirate lahko tudi glede na tip vtiča, razpoložljivost in hitrost. Celoten postopek je hiter, prilagodljiv in preprost.

APLIKACIJA EASY CHARGING.

S preprosto in optimizirano aplikacijo dostopajte do vseh polnilnih postaj v bližini. Kamorkoli ste namenjeni, bodite prepričani, da boste imeli najboljše možnosti polnjenja za vaš CUPRA Born.

Naredite si načrt.

Polnilne postaje v bližini si lahko ogledate na zemljevidu na zaslonu infotainment sistema ali v aplikaciji Easy Charging na vašem pametnem telefonu.

Filtriranje po razpoložljivosti.

Preverite, katere postaje v bližini so na voljo, in pojdite do najbližje.

Filtriranje po načinu polnjenja.

Počasno, normalno, hitro in zelo hitro. Filtrirate lahko po polnilnih postajah v bližini, da preverite hitrost polnjenja posamezne postaje.

Filtriranje po tipu vtiča.

Poleg tega lahko z aplikacijo CUPRA Easy Charging priročno filtrirate po tipu vtiča in tako najdete primeren priključek.     

PRENESITE APLIKACIJO EASY CHARGING

Imam telefon z operacijskim sistemom Apple
Imam telefon z operacijskim sistemom Android

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Kakšne so prednosti električnega vozila?

Če se odločite za nakup električnega vozila sporočate, da mislite na prihodnost. Okolju prijaznejši in udobnejši način vožnje prinaša še številne druge prednosti.

 

 • Umirjena vožnja - Vsa električna vozila CUPRA imajo samodejni menjalnik, zato vozniku ni treba skrbeti za prestavljanje. Poleg tega uporablja le dva pedala, in sicer za pospeševanje in zaviranje. To povečuje udobje vožnje in okretnost vozila ter naredi vožnjo po mestnih središčih enostavno in prijetno.

 

Poleg tega so stroški vzdrževanja minimalni, saj več ni treba vzdrževati komponent, ki se pogosto obrabijo (na primer sklopka v vozilu z ročnim menjalnikom).

 

 • Presenetljiv zagon - Električna vozila imajo presenetljivo močan značaj. Zaradi večje odzivnosti in agilnosti so današnja električna vozila izjemno zmogljiva, ko gre za pospeševanje in zmogljivost. Ko pritisnete na plin, električno vozilo nemudoma razvije navor, tako da takoj začutite moč njegovega motorja.
 • Različni načini vožnje - Z različnimi načini vožnje lahko izberete profil, ki najbolj ustreza vaši vožnji. Izberete lahko mirni tek motorja in hitrost ali način z nizko porabo energije. Elektromotor je bolj vsestranski kot motor z notranjim zgorevanjem. CUPRA Born ponuja več načinov vožnje: Omogočajo individualnost, hkrati pa pomagajo kar najbolje izkoristiti motor in baterijo vozila.
 • Večje udobje - Zaradi manj vibracij vsak, ki prvič sede v električno vozilo, opazi, kako tiha je vožnja. Ker električna vozila napaja elektrika, je vožnja z njimi tiha: manj vibracij motorja - večje udobje vožnje.
 • Polnjenje med zaviranjem - Regenerativno zaviranje med vožnjo pomaga napolniti baterijo električnega vozila z zaviralnim uporom. To posledično prispeva k večji splošni učinkovitosti, ki pri običajnih motorjih z notranjim zgorevanjem ni mogoča. Uporaba regenerativnih zavor pomeni tudi, da bo obraba kolutnih zavor manjša in tako je na dolgi rok potrebnega manj vzdrževanja.
 • Trajnostna in prijazna vožnja - Električna vozila imajo zaradi svoje tihe in tekoče mehanike pozitiven vpliv na naše vozne navade: spodbujajo nas k bolj ekološkemu, uglajenemu in prijaznemu ravnanju z vozili v smislu avtonomije, časa in polnilne infrastrukture. Z njimi lahko vozimo tudi v mesta in mestna središča, ki so vedno pogosteje namenjena izključno električnim vozilom.
Kje lahko napolnim svoje električne vozilo?

Električna vozila lahko polnite doma, na cilju ali na poti.

 

 • Doma si lahko pomagate z našimi polnilnimi postajami CUPRA. Ponujamo tri vrste polnilnih postaj CUPRA, ki so združljive z vsemi prihodnjimi električnimi vozili CUPRA. Polnilna postaja CUPRA je idealen pripomoček, če želite samo priključiti vozilo in ga napolniti (brez oddaljenega upravljanja), medtem ko imata polnilni postaji CUPRA Charger Connect in CUPRA Charger Pro povezavo Wi-Fi, tako da lahko polnjenje upravljate tudi na daljavo preko aplikacije za vozilo. CUPRA Charger Pro ima celo električni števec, s katerim lahko natančno spremljate porabljeno energijo za polnjenje , in povezavo z omrežjem Ethernet, v kolikor vam je ljubša žična internetna povezava. Mi poskrbimo za ogled lokacije, montažo, garancijo in podporo strankam, da bo uporaba polnilne postaje CUPRA na vašem domu čim bolj preprosta in dolgotrajna.
 • Na poti. Svoje vozilo lahko polnite na več tisoč polnilnih postajah v javnem omrežju. Z več kot 200.000 polnilnimi postajami samo v Evropi polnjenje ne bi moglo biti preprostejše. Na voljo so tudi možnosti hitrega polnjenja, kjer svoje električno vozilo napolnite v najkrajšem možnem času.
Ali moram vozilo polniti vsak dan?

Z našimi električnimi vozili lahko z enim samim polnjenjem prevozite več sto kilometrov (skupni doseg novega CUPRA Borna znaša do 548 km*). Glede na to, da vozniki v EU v povprečju prevozijo 60 km dnevno, CUPRA Borna zagotovo ni treba polniti vsak dan. Če z njim v povprečju prevozite 60 km dnevno, ga je treba napolniti vsakih 9 dni. Ne pozabite, da se pri vožnji po mestu doseg poveča, tako da ga boste polnili še manj.

 

*Do 548 km dosega WLTP pri kombinirani mestni in izvenmestni vožnji.

Do katerih subvencij (in posebnih območij) sem upravičen z baterijskim električnim vozilom?

Zaradi večje trajnosti baterijskih električnih vozil in njihovega manjšega vpliva na okolje so številne vlade začele spodbujati njihovo uporabo z različnimi subvencijami za uporabnike električnih vozil. Te subvencije so pogosto v obliki davčnih olajšav in drugih povezanih finančnih ugodnosti, kot so brezplačna uporaba cestninjenih cest, brezplačno parkiranje itd.

 

Številna mesta so uredila omejena območja, da bi omejila vstop vozilom z motorji z notranjim zgorevanjem oziroma v določenih primerih prepovedala. Na takšnih območjih se sme popolnoma električna vozila (kot je CUPRA Born) uporabljati neomejeno, saj so brez emisij CO2 in ne onesnažujejo zraka.

Kako polnim CUPRA Borna?

Novega CUPRA Borna lahko polnite doma, na poti ali na cilju. Polnite ga doma prek običajnega vtiča ali polnilne postaje CUPRA. Pri polnjenju CUPRA Borna na poti (na poti do cilja ali na cilju samem) lahko uporabite javne polnilne postaje AC ali javne polnilne postaje DC (zelo hitro polnjenje).

Koliko časa traja polnjenje baterije?

*Čas polnjenja se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so zunanja temperatura, trenutna temperatura baterije, polnilnik, stanje baterije in stanje vozila. Natančni časi polnjenja so navedeni v tehničnih specifikacijah vsakega razpoložljivega modela.

Koliko časa velja garancija za baterijo?

*8 let ali 160.000 km, kar nastopi prej.

Kateri dejavniki vplivajo na življenjsko dobo baterije?

Zunanji dejavnik, ki je ključen za zmogljivost in kapaciteto baterije, je temperatura. Zato je še zlasti pozimi priporočljivo »predkondicioniranje« vozila med polnjenjem, tj. ogrevanje baterije in notranjosti. Poleti pa je baterijo in notranjost potrebno ohladiti. Tako ne prihranite samo energije med vožnjo, temveč z baterijo z optimalno temperaturo že od samega začetka pridobite na dodatni učinkovitosti. Poleg tega z optimiziranimi strategijami delovanja v vašem vozilu zmanjšate vplive temperature. Poleg temperature je doseg vozila odvisen tudi od uporabniških dejavnikov, kot so: uporaba klimatske naprave, natovorjenost, način vožnje itd.

Mehr anzeigen

CUPRA BORN PO MERI

Začutite impulz in prilagodite CUPRA Borna svojim željam in potrebam.

*Baterija z zmogljivostjo 77 kWh (doseg 548 km) in volan s satelitskima gumboma bosta na voljo leta 2022.

**Nekatere funkcije virtualnega prikazovalnika z razširjeno resničnostjo bodo na voljo leta 2022.

Podatki za CUPRA Born z baterijo 45 kWh še niso kočni, posodobili jih bomo, ko bodo na voljo.

Omenjene vrednosti so rezultat homologacije izbranega modela, v skladu z Uredbo ES 2018/858. Razpoložljiva moč (kW) in pospešek modela sta odvisna od stanja napolnjenosti baterije in njene temperature.

Natančen doseg vozila je odvisen od številnih dejavnikov, med katerimi so pot, vremenske razmere, obremenitev vozila (potniki + prtljaga), starost in stanje baterije, dodatna oprema (aluminijasta platišča, pnevmatike itd.), uporaba perifernih porabnikov energije, kot so ogrevanje, klimatska naprava in ogrevani sedeži, ter način vožnje. Navedeni doseg je bil izračunan v skladu z uredbo WLTP, ki določa standardne preskusne pogoje, ki veljajo za vse proizvajalce vozil. To zagotavlja, da so vrednosti, izračunane v skladu s to uredbo, primerljive za vsa vozila.

Informacije o državnih subvencijah za električna vozila lahko najdete na https://www.ekosklad.si/prebivalstvo. Prikazane informacije (slike, cena, podatki itd.) so orientacijske narave, namenjene predhodni rezervaciji, in se lahko do začetka prodaje spremenijo. Pred nakupom jih še enkrat preverite. Slike so simbolične. Stanje 11/2021.