Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

e-Racer: prvi koraki

Za mnoge je dirkališče sinonim za rjovenje motorjev. Toda prihodnost dirkalnega športa se ne vrti okrog najglasnejšega rjovenja - gre za največjo zmogljivost in inovacijsko moč. Kaj pa, če bi bil najmočnejši motor tudi najtišji? CUPRA ve, da prava moč prihaja od znotraj. Pripravljeni smo odpreti pokrov motorja in dovoliti svetu vpogled v notranjost.

 

CUPRA e-Racer, prvo vozilo, ki popolnoma ustreza tehničnim predpisom E-TCR, je uspešno opravilo svoj prvi krog na dirkališču na Hrvaškem. Ob pomoči predane ekipe strokovnjakov za akumulatorje znamke Rimac Technology smo vozilo e-Racer preizkusili pri različnih hitrostih, da bi zagotovili, da vsi štirje motorji omogočajo integriranje in kalibriranje pogona zadnjih koles. Medtem ko imajo nekateri električni avtomobili pri tem težave, je CUPRA e-Racer svoj prvi preizkus opravil brez neljubih dogodkov. Bilo je prvič, da je bil na dirkalni stezi izključno električni avtomobil CUPRA, s tem pa smo naredili prvi korak na poti k novo opredeljenemu dirkalnemu športu.

 

"Našo začetno negotovost zaradi kompleksne vgradnje novih električnih sistemov je kmalu nadomestil optimizem, saj je prvi električni avtomobil iz družine CUPRA - prvo turno vozilo z izključno električnim pogonom - uspešno opravil svoj prvi preizkus na dirkališču," pravi Xavier Serra, vodja tehnološkega razvoja na oddelku CUPRA Racing. "To je nadaljnji korak na poti k našemu cilju - novo odkritje dirkalnega športa in doživetja dirkalne steze."

Start Video

Uspešen prvi preizkus modela CUPRA e-Racer svetu ni pokazal le osupljivega potenciala tega "električnega stroja", temveč tudi to, da e-dirke niso le ena od možnosti - so prihodnost dirkalnega športa in e-Racer je pripravljen na svojo pionirsko nalogo.

 

Prvi koraki so samo prvi od mnogih. Vsi elektronski sistemi delujejo brezhibno. Vsi štirje motorji so ustrezno kalibrirani. A vemo, da smo sposobni narediti veliko več. Zato je naslednja postaja modela CUPRA e-Racer dirkališče Castelloli, kjer bomo nadaljevali s finim usklajevanjem zapletenih električnih sistemov in dokončno izkoristili njihov potencial. Trdno smo prepričani, da bo CUPRA e-Racer več kot pripravljen, da se oktobra tega leta poda na prvenstvo turnih vozil TCR Europe Series 2018, ki bo na dirkališču v Barceloni v Kataloniji.

 

Za prave ljubitelje dirkanja strast za dirkalni šport ni nekaj, kar bi lahko videli ali slišali. To je nekaj, kar je v tvoji DNK.

 


Več informacij

Spremljajte nas na Instagramu pod @CUPRA_Official ali na Instagramu in Twitterju pod @CUPRA_Racing.