Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Dirkalni šport imam v genih.

Laia Sanz

Kaj je vaša strast?

 

Motorna kolesa, avtomobili, dirkalni šport nasploh ... Tekmovanja so mi bila vedno pri srcu. Ne samo zaradi zmag, temveč zaradi nadgradnje lastnih zmožnosti. Da bi dosegla stvari, pri katerih drugi rečejo: To je nemogoče.

Avtomobili so me že od nekdaj zelo privlačili. Še se spominjam občutka, ki sem ga doživela pri dveh ali treh letih, ko me je oče posadil na pokrov motorja svojega avtomobila.

Prave strasti se po mojem mnenju ne da opisati z besedami. Težko je opisati občutek. Treba se mu je preprosto prepustiti.

Vas je strast do dirkalnega športa spremenila kot osebo?

 

Postala je del mene. Dirkalni šport imam v genih, je del moje osebnosti. Včasih ne moreš ločiti med tem, kar si, in tem, kar počneš. In, kar koli počneš - ne glede na to, ali si oblikovalec, glasbenik, umetnostni obrtnik ali kar koli drugega - svoji strasti moraš ostati zvest.

 

 

Kaj za vas pomeni CUPRA?

 

Dirkalnega duha znamke SEAT. Strast do dirkalnega športa in dirkalnih stez, skupno vizijo enega avtomobila. In odkrivanje, kako sta ti stvari povezani. Je tudi radovednost izvedeti, kaj bo naslednje, katere ideje se bodo porodile, želja po nenehnem razvoju in izboljšanju: narediti korak nazaj v delavnico, da bi iznašel prihodnost.

Na področju avtomobilske tehnologije v prihodnje ne bo več v središču pozornosti stroj, temveč bo postopoma to mesto zavzel človek.

V kateri smeri se razvija dirkalni šport?

 

Mehanizmi dirkalnega športa se lahko pogosto spreminjajo. Toda sam dirkalni šport se ne spremeni. Dirkalni duh je danes enak, kot je bil kadar koli. Električni avtomobili? Prihodnost brez bencina si dirkači dandanes le težko predstavljamo. Če pa se zmogljivost električnih avtomobilov izboljša, se bodo odprle nove možnosti. Potrebujemo spremembo miselnosti. Ideja dirkalnega športa bi se lahko popolnoma spremenila.

V splošnem sem mnenja, da na področju avtomobilske tehnologije v prihodnje ne bo več v središču pozornosti stroj, temveč bo postopoma to mesto zavzel človek.

 

 

Nazaj v sedanjost. Kako je voziti novi CUPRA TCR?

 

Fantastično. To je pravi dirkalni avtomobil. Dobri pospeški, izjemna vožnja skozi zavoje ... zame popoln avto za prehod v svet pokalnih dirk. Pri vožnji z njim sem se veliko naučila.

 

Več informacij

Spremljajte nas na Instagramu pod  @CUPRA_Official ali na Instagramu in Twitterju pod @CUPRA_Racing.