Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

2. sezona Extreme E.

Jutta Kleinschmidt in Nasser Al-Attiyah pripravljena na prvenstvo Extreme E 2022.

 

Po uspešni debitantski izvedbi prvenstva leta 2021 se Extreme E ─ svetovno tekmovanje v dirkanju z električnimi vozili, ki opozarja na naravna okolja, ogrožena zaradi podnebnih sprememb ─ pripravlja na začetek svoje druge sezone. Organizatorji tekmovanja, v katerem se pomerijo električna dirkalna vozila, nas želijo spodbuditi k dejavnemu zavzemanju za zaščito prihodnosti planeta in poudariti, kako lahko preprečimo nadaljnjo škodo ter pomagamo v boju proti podnebnim spremembam.

 

CUPRA je del serije Extreme E že od samega začetka. Bila je prva avtomobilska znamka, ki je napovedala svojo udeležbo in združila moči s podjetjem ABT Sportsline kot glavnim partnerjem ekipe.

 

EKIPA ABT CUPRA XE

 

Ekipa ABT CUPRA XE po debitantski sezoni, ki jo je v skupnem seštevku končala na petem mestu, zdaj vse svoje moči usmerja v prizadevanja, da bi čim bolje izkoristila drugo sezono. Tega izziva se bo lotila z dvema odličnima voznikoma. Ekipi se bo v tej sezoni pridružil Nasser Al-Attiyah, štirikratni zmagovalec relija Dakar (v letih 2011, 2015, 2019 in 2022, ki je potekal januarja 2022), in bo tako partner dosedanji voznici vozila CUPRA (in zmagovalki Dakarja 2001), Jutti Kleinschmidt. Ta nov par bo ključni del prizadevanj ekipe ABT CUPRA XE za doseganje uvrstitev na zmagovalni oder in osvajanje zmag na vseh postajah tekmovanja.

Start Video
CUPRA TAVASCAN XE

 

Pri znamki CUPRA gresta elektrifikacija in zmogljivost z roko v roki, in dirkalnik z letnico 2022, ki je izboljšava lanskoletnega modela, povsem ustreza duhu prvenstva Extreme E. Dirkalnik ima optimalno razporeditev teže, k čemur prispeva umestitev baterije s kapaciteto 54 kWh za potniški prostor, in pospešek od 0 do 100 km/h v približno štirih sekundah. Še pomembnejše pa je, da je CUPRA Tavascan XE zdaj še bolj trajnosten in okoljsko usmerjen kot kadarkoli prej ter vsebuje dele, ki so narejeni s 3D-tiskanjem, kar prispeva k prilagodljivosti ter omogoča veliko lažje in hitrejše popravilo popolnoma električnega vozila med dirko.

 

Popolnoma električni terenski dirkalnik nakazuje tudi oblikovalski jezik, ki bo uporabljen v prihodnjem serijskem CUPRA Tavascanu, drugem popolnoma električnem modelu znamke, ki bo oblikovan in razvit v Barceloni ter bo na evropske in čezmorske trge prišel leta 2024.

 

V seriji Extreme E znamka CUPRA utrjuje svoje raziskave o elektrifikaciji, hkrati pa promovira električni pogon, trajnost, okoljsko ozaveščenost in enakopravnost spolov.

 

Prva dirka sezone se bo odvila 19. in 20. februarja v Neomu v Savdski Arabiji, zato ne zamudite spektakla!

Jutta Kleinschmidt in Nasser Al-Attiyah v ekipi ABT CUPRA XE

 

»Komaj čakam, da se sezona 2022 začne. Lani smo si ustvarili trdno osnovo in se potegovali za najvišje uvrstitve. Letošnji izziv je bolj dosledno dosegati zmage na dirkah in uvrstitve na stopničke, in na to smo pripravljeni. Za vsem, kar počnem, je strast do terenskega dirkanja, in to, da smem to strast deliti s tako odlično ekipo, me navdihuje, da na progi pokažem vse, kar znam. Želim si, da bi se sezona že začela!« je povedala Jutta Kleinschmidt, voznica ekipe ABT CUPRA XE v sezoni 2022.

 

»Zelo sem navdušen. Verjamem, da bo to zame izjemna izkušnja, saj je prvenstvo Extreme E korak naprej k boljši prihodnosti. Ponosen sem, da sem se pri tej pustolovščini pridružil družini CUPRA, in vem, da se lahko odlično odrežemo. Z izkušnjami, ki jih lahko znanju ekipe prispevava Jutta in jaz, lahko nadgradimo vse dosedanje odlično delo. Resnično smo odločni in naš cilj je zmaga. Komaj čakam, da se usedem v vozilo in se začnem zabavati. Izkoristimo to priložnost do konca!« je dodal Nasser Al-Attiyah.

 

Dr. Werner Tietz, izvršni podpredsednik za raziskave in razvoj pri znamki CUPRA, je bil vesel izziva, da nadgradi uspešno kampanjo iz prejšnje sezone: »Vedno iščemo izzive in lani smo se prepričali, da tekmovanje Extreme E ustreza duhu znamke CUPRA ter dokazuje, da gresta elektrifikacija in zmogljivost z roko v roki. To je za nas odlična priložnost, da še naprej posodabljamo svoja vozila, da se posvečamo razvoju za prihodnost in veselimo se, da bomo leta 2022 spet dirkali. Z Jutto in Nasserjem v ekipi bomo še naprej dajali vse od sebe in si prizadevali, da z dirkalnikom CUPRA Tavascan XE stopimo na vrh zmagovalnega odra.«

 

Hans-Jürgen Abt, direktor ABT Sportsline, je izrazil prepričanje, da so za prihajajočo sezono izbrali najboljša možna voznika: »Čeprav smo nadvse uživali v prvi sezoni v tekmovanju Extreme E, imamo s tem prvenstvom še neporavnane račune. Naši cilji ostajajo enaki: Želimo se boriti za zmage na dirkah in za naslov v skupnem seštevku. Popolnoma zaupam naši ekipi, voznikom, vozilu in partnerjem ter komaj čakam, da naša dakarska junaka, Jutto in Nasserja, vidim v akciji na progi. Hkrati bi se rad zahvalil Mattiasu (Ekströmu), ki je imel pomembno vlogo pri oblikovanju naše ekipe, zdaj pa se želi posvetiti drugim izzivom. Član naše družine ABT je bil več kot dve desetletji in v prihodnosti bo spet.«