Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

CUPRA e-Racer za tekmovanje ETCR

CUPRA oblikuje prihodnost dirkalnega športa, saj na dirkališča prinaša popolnoma novo izkušnjo. Tekmovanje ETCR bo, kot daje slutiti že ime, prvo tekmovanje električnih turnih vozil za več znamk na svetu. Ker tehnični pravilnik ETCR temelji na vozilu CUPRA e-Racer, bo naše vozilo predstavljajo standard za druge znamke, ki bodo želele sodelovati pri tekmovanju.

 

Pri tekmovanju ETCR bodo dovoljena serijska turna vozila s štirimi in petimi vrati, pri katerih se bo, tako kot že pri modelih TCT, pogonski navor prek vhodnega gonila prenašal neposredno na zadnja kolesa. WSC Technology, hčerinska družba koncerna WSC, ki je razvila model TCR, bo dobavljala skupni paket platforme, ki obsega motor, menjalnik in inverter, ter baterijske module z energijsko kapaciteto 65 kW. Dele je mogoče vgraditi v vozila, tudi tovrstna, ki ustrezajo pravilniku TCR.

 

Da bi vse to primerno predstavili, bi radi pokazali potencial električnih turnih vozil. Pri tem CUPRA e-Racer služi kot referenčni standard. Z najvišjo hitrostjo 270 km/h, pospeški od 0 do 100 km/h v samo 3,2 sekunde in kapaciteto baterije, ki pri polnem številu vrtljajev omogoča doseg 40 kilometrov, so vzpostavljeni novi predpogoji za pravi dirkalnik. Oglejte si video in doživite očarljivo prihodnost.

Start Video

Prepričani smo, da so elektromotorji prihodnost dirkalnega športa - in tekmovanje ETCR je prvi korak v to smer. Sledite nam na Instagramu @CUPRA_Racing ter spremljajte revolucijo dirkalnega športa in prvo sezono tekmovanja ETCR, ki bo prvič na sporedu leta 2020.