Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

E-ambasador znamke CUPRA

CUPRA in Mattias Ekström naelektrita stezo.

 

Kot pravi dirkaški pionir je Mattias Ekström obvladal različne oblike tekmovanja. V 25 letih je nabral izkušnje pri tekmovanjih s turnimi vozili, v kartingu in v reliju. Zdaj se bo švedski dirkaški pilot na stezo podal z novim izzivom. Postal bo novi e-ambasador znamke CUPRA in uradni voznik inovativnega modela CUPRA e-Racer, prvega električnega dirkaškega turnega vozila.

 

Kot pionirja na svojih področjih CUPRA in Ekström s tem zavezništvom resnično utelešata ljubezen do športa in zagnanost pri inovacijah. Ekström je prvak prvenstva FIA World Rallycross, dvakratni prvak serije DTM in trikratni zmagovalec dirke Race of Champions ter je eden najbolj vsestranskih voznikov na svetu. Podjetniška odločnost znamke CUPRA je vodila do stvaritve prvega 100-odstotno električnega turnega vozila na svetu. S tem ko se Ekström pridružuje ekipi CUPRA kot vodja strategije znamke za dirkanje z električnimi vozili, je oder pripravljen za odrivanje prihodnosti motošporta. 

 

"Pridružitev ekipi CUPRA je zame naravna poteza. Po karieri, ki je bila posvečena dirkaškemu svetu, kjer sem spoznal vse oblike motorja z notranjim zgorevanjem, sem želel preiti na dirkanje z električnimi vozili znamke CUPRA, ki je od svoje ustanovitve inovator v tem segmentu," je povedal novi e-ambasador znamke CUPRA.

 

Pri delu z inženirji znamke CUPRA bodo njegove izkušnje in strokovnost uporabili pri razvoju prihodnjih dirkaških vozil, medtem ko bo vozilo CUPRA e-Racer uporabljeno kot testno vozilo. Turno vozilo lahko nudi do 300 kW stalne moči in do 500 kW pri najvišji obremenitvi. V samo 3,2 sekunde pospeši z 0 na 100 km/h in doseže najvišjo hitrost 270 km/h. Pri vsem tem uporablja alternativni pogon.    

Start Video

"Električni pogon bo predstavljal jedro dirkaške strategije znamke CUPRA. Uporabili bomo Mattiasove dirkaške izkušnje in inovacijske sposobnosti, da ustvarimo prihodnost dirkanja in razvijemo nove izkušnje iz globalnega motošporta," je izjavil Antonino Labate, direktor strategije, poslovnega razvoja in operacij znamke CUPRA.

 

Mattias Ekström bo na letošnjem mednarodnem avtosalonu IAA Frankfurt predstavljen skupaj z najnovejšim konceptnim električnim vozilom CUPRA, zato spremljajte najnovejše informacije.