Raval

DarkRebel

21.04.2023

CUPRA na vrhu lestvice najbolj trendovskih znamk revije Auto Motor und Sport

  • Znamka CUPRA na četrtem mestu po anketi bralcev v letošnjem poročilu revije Auto Motor und Sport v kategoriji najbolj trendovskih znamk
  • CUPRA Formentor je osvojil prvo mesto v kategoriji »Kompaktni SUV/terensko vozilo - uvoz«

 

 CUPRA po samo štirih letih obstoja nadaljuje svojo pot, navdušuje industrijo in podira ustaljene norme. Na letošnji podelitvi nagrad revije Auto Motor und Sport je CUPRA dosegla četrto mesto v kategoriji »Najbolj trendovska znamka« in prejela nagrado »Best cars 2023« v kategoriji »Kompaktni SUV/terensko vozilo - uvoz«.

Znamka CUPRA in njen mestni SUV Formentor še naprej izstopata iz množice, saj sta prejela veliko število glasov več kot 100.000 bralcev revije Auto Motor und Sport. Od leta 2018 je CUPRA prejela tri nagrade AMS in 123 nagrad po vsem svetu. Bila je tudi finalistka prestižnega dogodka za evropski avtomobil leta za vsak model vozila, ki ga je predstavila.

»CUPRA navdušuje Nemčijo in ponovno dokazuje, kaj pomeni biti izzivalka. Odločitev bralcev je najboljša potrditev tega. Kot uvoznik se počutimo odlično, da se lahko v trendih kosamo s številnimi izjemnimi nemškimi konkurenti,« je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke CUPRA.

»Hkrati pa tudi praznujemo uspeh CUPRA Formentorja. S tem izstopamo iz množice. CUPRA Formentor je drugačen in to je bilo ponovno nagrajeno.«

 

CUPRA Formentor je prejel največ glasov bralcev v kategoriji »Kompaktni SUV/terensko vozilo - uvoz«. CUPRA Formentor je že drugič zapored zmagal v tej izjemno konkurenčni kategoriji.

Revija Auto Motor und Sport je na seznam uvrstila 64 kompaktnih SUV-jev in terenskih vozil, ki so se potegovali za glasove 101.550 bralcev. Zmaga je dokaz, da lahko CUPRA Formentor izstopa iz množice. In to je nekaj, kar bralci znajo ceniti.

CUPRA Formentor je navdušil s svojo edinstveno obliko, izjemno vozno dinamiko in zmogljivostjo. To je prispevalo k temu, da je v kategoriji z največ kandidati prehitel izredno močno konkurenco.

CUPRA gradi novo prihodnost in je v samo štirih letih postala najhitreje rastoča avtomobilska znamka v Evropi, njen Formentor pa je v središču tega uspeha.

Anketa bralcev revije Auto Motor und Sport je v panogi izredno priznana. Strokovna revija je bralce že 47. po vrsti pozvala, naj glasujejo za najboljša vozila. Izbirali so med 422 modeli, razdeljenimi v 13 kategorij (vključno z ločenimi priznanji za uvožena vozila).

Zato je osvojitev četrtega mesta v kategoriji »Najbolj trendovska znamka« in zmaga v kategoriji »Best cars 2023« tako impresivna in pomeni nadaljevanje uspehov znamke CUPRA na podelitvah nagrad. Lani je CUPRA Formentor osvojil šest nagrad, med drugim tudi prvo mesto v kategoriji »Best cars«.

Zmaga v anketi bralcev revije Auto Motor und Sport je le del zgodbe. Prodajne številke CUPRA Formentorja jasno kažejo, da je ta mestni SUV eden najbolj priljubljenih modelov v Nemčiji. Zvezni urad za cestni promet (KBA) ga je lani uvrstil med najbolje prodajane SUV-je. Poleg tega je CUPRA Formentor z več kot 50 odstotki novih registracij pomembno prispeval k rekordni prodaji znamke v Nemčiji v letu 2022. Znamka izzivalka je v Nemčiji prodala 32.639 CUPRA Formentorjev, kar je za 85,4 odstotka več kot lani.