Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

08.03.2023

Za ekipo ABT CUPRA XE se začenja sezona 2023: nova barva in Nasserju Al-Attiyahu se za volanom pridružuje Klara Andersson

  • CUPRA s potrditvijo sodelovanja na tekmovanju Extreme E 2023 še potrjuje svojo zavezanost električnim dirkam.
  • Vzhajajoča zvezda Klara Andersson se je pridružila ekipi ABT CUPRA XE kot stalna članica, Nasser Al-Attiyah pa bo z ekipo sodeloval tudi v sezoni 2023.
  • Ekipa je predstavila tudi posodobljeno barvo popolnoma električnega terenskega dirkalnika CUPRA Tavascan XE, ki se ujema z dizajnom modela CUPRA Raval z večplastno in kameleonsko barvo karoserije.

Ekipa ABT CUPRA XE je potrdila sodelovanje v sezoni 2023 tekmovanja Extreme E, razkrila novo barvo Tavascana XE in napovedala novo zasedbo voznikov. Letos se je Nasserju Al-Attiyahu pridružila Klara Andersson, ki je lani dosegla prepričljive rezultate, vključno s stopničkami na dirki v Čilu septembra in zmago ekipe na dirki Energy X Prix v Urugvaju novembra.

Start Video

Tekmovanje Extreme E si prizadeva spodbuditi vse, da sprejmejo pozitivne ukrepe za zaščito prihodnosti planeta, saj z električnimi terenskimi dirkami v naravnih okoljih, ki jih ogrožajo podnebne spremembe, opozarja, kako lahko preprečimo nadaljnjo škodo in prispevamo k trajnosti. CUPRA je del Extreme E že od samega začetka, saj se njune vrednote povsem ujemajo. Extreme E je tudi eno od edinih večjih dirkaških tekmovanj, v kateri sodelujejo vozniške ekipe mešanega spola, kar sovpada z zavezanostjo znamke CUPRA k enakosti spolov, saj pripadnost skupnosti CUPRA ni odvisna od spola, temveč od duha, miselnosti in odnosa. Bila je prva avtomobilska znamka, ki je napovedala svojo udeležbo v sezoni 2021 in združila moči s podjetjem ABT Sportsline kot glavnim partnerjem ekipe.

Ekipa ABT CUPRA XE po drugi sezoni, ki jo je v skupnem seštevku končala na šestem mestu, zdaj vse svoje moči usmerja v prizadevanja, da bi tudi v tretji sezoni dosegla dosledne rezultate. Nasser Al-Attiyah, petkratni zmagovalec relija Dakar (v letih 2011, 2015, 2019, 2022 in 2023), bo v svoji drugi sezoni za ekipo ABT CUPRA XE sodeloval z vzhajajočo zvezdo svetovnega prvenstva World RX Klaro Andersson.

V letošnji sezoni ima vozilo ekipe posodobljeno barvo, ki se ujema z vozili Raval, ABT CUPRA GEN3 Formula e in CUPRA e-Racer. Večplastna in kameleonska barva karoserije združuje temno vijolično in neonsko rumeno barvo. Popolnoma električni terenski dirkalnik nakazuje tudi oblikovalski jezik, ki bo uporabljen v prihodnjem serijskem CUPRA Tavascanu, drugem popolnoma električnem modelu znamke, ki je oblikovan v Barceloni ter bo na evropske in čezmorske trge prišel leta 2024.

V seriji Extreme E znamka CUPRA utrjuje svoje raziskave o elektrifikaciji, hkrati pa promovira električni pogon, trajnost, okoljsko ozaveščenost in enakopravnost spolov.

Xavi Serra, vodja oddelka CUPRA Racing, je povedal: »V drugi sezoni smo dosegli velik napredek pri razumevanju, kako najbolje delujemo kot ekipa. Sezono smo zaključili z nizom dobrih rezultatov, ki jih želimo še nadgraditi. Naši cilji so jasni: prišli smo se boriti za naslov. Klara je ekipi dodala izkušnjo zmage in komaj čakam, da bosta z Nasserjem spet tekmovala.«

Dirkalnik Tavascan XE se bo z novo preobleko in s Klaro Andersson za volanom predstavil na dirki Race of Champions ta konec tedna (28. in 29. januarja) v Pite Havsbadu na Švedskem. Prvi dirkaški konec tedna sezone Extreme E bo na sporedu 11. in 12. marca v Savdski Arabiji.

Letos je CUPRA razširila svoj ekosistem električnih dirk, saj se je pridružila družbi ABT in začela tekmovati v formuli E. Ekipa ABT CUPRA je sezono formule E začela 14. januarja v Mexico Cityju, naslednji dirkaški konec tedna formule E za dirko po Savdski Arabiji pa bo potekal 27. in 28. januarja.