Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

>       CUPRA Born je dobil najvišjo oceno varnosti po kriterijih Euro NCAP, s čimer je ohranil odlične rezultate, ki jih znamka dosega na strogih testih

>       Prvi 100-odstotno električni model znamke CUPRA je dokazal, da je med najvarnejšimi avtomobili na trgu, saj je dosegel visoke ocene v vseh štirih kategorijah: odrasli potniki (93 %), otroci (89 %), ranljivi udeleženci v prometu (73 %) ter varnostni in asistenčni sistemi (80 %)

>       Rezultati modela CUPRA Born so nadaljevanje uspehov modelov CUPRA Formentor in CUPRA Leon, ki sta bila ocenjena s 5 zvezdicami

Martorell (Španija), 6. 7. 2022 - CUPRA Born, prvi 100-odstotno električni model znamke, ki se ponaša z emocionalnim dizajnom in takojšnjo zmogljivostjo, nadaljuje serijo odličnih rezultatov znamke na varnostnih testih Euro NCAP, saj je bila ocenjen s 5 zvezdicami.

To je za model CUPRA Born pomemben rezultat, saj se z njim zdaj pridružuje "petzvezdičnima" modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, kar je dodatna potrditev, da znamka proizvaja vozila, ki združujejo sodobno zmogljivost in največjo možno varnost. Vendar tokrat v 100-odstotno električnem modelu.

"CUPRA si prizadeva ne le za to, da bi v svet električnih vozil prinesla čustva, tem­več tudi za doseganje najvišjih varnostnih standardov na trgu," je dejal dr. Werner Tietz, izvršni podpredsednik za raziskave in razvoj pri znamki CUPRA. "To smo že dokazali z modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, zdaj pa je našo zaveza­nost varnosti potrdila še ocena 5 zvezdic za model CUPRA Born."

Širok nabor varnostnih sistemov

Doseženi rezultat modela CUPRA Born je bil mogoč zaradi širokega nabora varnost­nih sistemov.

Med njimi so avtomatsko zaviranje v sili, prepoznavanje prometnih znakov, asistenca za vožnjo (Travel Assist), asistenca za luči (Light Assist) in asistenca za pri­pra­vo vozila na trčenje (Pre-Crash Assist). Omeniti velja še sedem varnostnih blazin, vklj. s serijsko sprednjo sredinsko varnostno blazino, sistem Front Assist z zaznava­njem vozil, pešcev in kolesarjev, sistema Emergency Steering Assist in Junction Assist, asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist in sistem klica v sili - in dobili boste eno najvarnejših vozil na svetu, kar potrjujejo tudi najnovejše, poostre­ne preizkusne metode Euro NCAP.

Sistem Front Assist poleg zaznavanja vozil, pešcev in kolesarjev vključuje tudi Emergency Steering Assist in Junction Assist. Med posegom sistema Front Assist, potem ko voznik zasuče volan, da bi se izognil oviri, sistem Emergency Steering Assist načrtno korigira zasuk volana in zavira ter tako pomaga najti optimalno pot za izhod iz situacije.

CUPRA Born: med najvarnejšimi avtomobili na trgu

Rezultati, ki jih je CUPRA Born dosegel v posameznih testnih kategorijah, so pokazali, kako je razpon sistemov pripomogel k njegovi končni oceni: za zaščito odraslih potnikov je prejel oceno 93 %, za zaščito otrok 89 %, za zaščito ranljivih udeležencev v prometu 73 % ter za varnostne in asistenčne sisteme 80 %.

Odkar je organizacija Euro NCAP prenovila svoje testne postopke, si je CUPRA močno prizadevala, da bi njena vozila še naprej dosegala visoke ocene, in dejstvo, da se CUPRA Born z oceno 5 zvezdic pridružuje modeloma CUPRA Formentor in CUPRA Leon, priča o predanosti znamke pri zagotavljanju največje možne varnosti vozil.