Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

>     Znamka CUPRA in podjetje De Antonio Yachts sta naredila naslednji korak v svojem sodelovanju in jahti D28 Formentor dodala električni pogon

>     D28 Formentor e-HYBRID uporablja hibridno tehnologijo za brezemisijsko plovbo v vodah, kjer veljajo omejitve

>     Nova barva, grafensko siva, dodaja nov značaj dizajnu visokozmogljive jahte

Martorell (Španija), 4. 7. 2022 - CUPRA svoje sodelovanje s podjetjem De Antonio Yachts širi s predstavitvijo jahte D28 Formentor e-HYBRID, njihove prve elektrificirane jahte, s čimer krepi svojo zavezanost trajnosti in učinkovitosti.

Prvo sodelovanje med znamko CUPRA in barcelonskim podjetjem za visokozmogljive dizajnerske jahte je leta 2020 prineslo konceptno plovilo z močjo 400 KM, ki je lahko doseglo največjo hitrost 40 vozlov. Zunanja zasnova plovila je izstopala z ravnimi linijami, dinamičnim značajem in neklasičnimi barvami. Zunanjost so zaznamovali trup v značilni petrolejno modri barvi, več poudarkov v črni barvi in iz ogljikovih vlaken ter številni prepoznavni elementi.

"Svoje sposobnosti radi prenašamo na druga področja. De Antonio je odličen partner za neklasične izzive v povsem drugačnem okolju na morju. Zdaj bomo naredili še dodaten korak s hibridno različico modela D28 Formentor, ki bo javnosti uradno predstavljena v začetku leta 2023," je povedal Antonino Labate, glavni direktor za strategijo, poslovni razvoj in poslovanje pri znamki CUPRA.

Znamki sta sodelovali pri oblikovanju De Antonieve jahte D28 Formentor, visoko­zmogljivega plovila, ki ga je navdihnil CUPRA Formentor, prvi model znamke, edinstveno zasnovan in razvit za to znamko. Zdaj to sodelovanje prinaša še elektrifikacijo.

Poleg motorja z močjo 400 KM sta v pogonski sklop vgrajena dva izvlečna 15-kW elektro­motorja, ki tvorita hibridni sistem. Ta jahti omogoča vožnjo bodisi v načinu z notranjim zgorevanjem ali v popolnoma električnem načinu. V 100-odstotno električnem načinu D28 Formentor na primer v pristaniščih in jezerih z omejitvami prometa vozi brezemisij­sko, kar pomeni, da ne onesnažuje vode in ima zelo nizke emisije hrupa.

Jahta D28 Formentor nosi tudi povsem novo barvo - grafensko sivo - iz palete barv znamke CUPRA, ki je kombinirana s palubo iz sintetične tikovine in s sivim oblazinjenjem.

Oba, znamka CUPRA in podjetje De Antonio Yachts, sta izzivalca vsak na svojem področju. Z razvojem jahte D28 Formentor e-HYBRID obe družbi krepita svojo zavezanost inovativ­nosti in napredku v smeri okolju prijaznejših vozil, tako na kopnem kot tudi na morju.

Cilj znamke CUPRA je ustvariti vesolje doživetij v povezavi z avtomobilom, v katerem se bo odražal življenjski slog znamke.