Raval

DarkRebel

>     CUPRA Formentor VZ5 je najzmogljivejši model z notranjim zgorevanjem, namenjen avtomobilskim navdušencem; opremljen je z legendarnim petvaljnim motorjem, ki razvije 287 kW (390 KM) moči in 480 Nm navora

>     Serijski matrični LED-žarometi predstavljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja svetlejšo, pametnejšo in zelo učinkovito osvetlitev

>     Začetek proizvodnje ekskluzivne različice Taiga Grey , omejene in oštevilčene na 999 primerkov

Martorell (Španija), 30. 6. 2022 - Pri znamki CUPRA bodo model CUPRA Formentor VZ5 naredili še bolj edinstven s proizvodnjo omejene različice Taiga Grey.

CUPRA Formentor VZ5 je najzmogljivejši model z notranjim zgorevanjem, namenjen avtomobilskim navdušencem. Združuje napredno, nastavljivo podvozje z voznimi načini, progresivno krmiljenje, hitro prestavljiv menjalnik in zanesljivost štirikolesnega pogona, vse to v povezavi z legendarnim petvaljnim 2,5-litrskim motorjem TSI, ki razvije 287 kW (390 KM) moči in 480 Nm navora.

V paleto modelov CUPRA Formentor VZ5 je bila dodana omejena serija VZ5 Taiga Grey. Lakirana je v edinstveni tajgino sivi barvi, ki je bila zasnovana posebej za to posebno vozi­lo in je omejena na samo 999 kosov. Zunanja barva je usklajena s specifično notran­jostjo - progresivno grafiko v črni barvi Dinamica Black, perforirano na bakreni podlagi, ki jo zaokroža rjavo napa usnje za sedežne prevleke.

Vsak primerek CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey bo imel na vratni plošči lasersko gravirano številko vozila s senčnim učinkom, ki bo poudarjala njegovo ekskluzivnost in zaznamovala njegovo mesto v zgodovini znamke.

Močan značaj dodatno poudarjajo matrični LED-žarometi, zdaj serijski za model CUPRA Formentor VZ5, ki predstavljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja svetlejšo, pametnejšo in zelo učinkovito osvetlitev.

Matrični LED-sistem lahko v kombinaciji s sprednjo kamero vozila dinamično uravnava porazdelitev svetlobe. Kombinacija matričnih LED-žarometov in avtomatske osvetlitve omogoča celo vožnjo s stalno vključenimi dolgimi lučmi, saj te ne slepijo drugih udeležen­cev v prometu. Sistem tako prispeva k večji varnosti na cesti.

Ta napredna tehnologija luči je zdaj na voljo tudi kot dodatna oprema za modele CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer in CUPRA Formentor.

Proizvodnja modela CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey se začne ta teden v tovarni v Martorellu in bo omejena na samo 999 primerkov, ki bodo del ekskluzivne serije CUPRA Formentor VZ5, ki bo skupno štela 7.000 primerkov.