Raval

DarkRebel

14.01.2021

CUPRA Formentor nominiran za enega od sedmih finalistov za prestižno nagrado Car of the Year 2021

  • Cuprin prvi edinstveno zasnovani in razviti avto je bil nominiran za mednarodno uveljavljeno nagrado Car of the Year 2021
  • Avto leta 2021 bo izbrala žirija, ki jo sestavlja 60 priznanih avtomobilističnih novinarjev iz 23 evropskih držav
  • Končni zmagovalec bo objavljen 1. marca

Martorell (Španija), oktober, 2020 - Februarja 2018 se je rodila CUPRA. Nekonvencionalna, izzivalna znamka, ki zdaj ponuja povsem nov nabor modelov: CUPRA Ateca, CUPRA Leon in CUPRA Formentor. Znamka, ki je pomemben deležnik na trgu in ki jo je zdaj podkrepila nominacija modela CUPRA Formentor za enega od sedmih finalistov za prestižno nagrado Car of the Year 2021.

CUPRA Formentor, znamkin prvi edinstveno zasnovani in razviti avto, se bo postavil ob bok še šestim finalistom, med katerimi bodo izbrali končnega zmagovalca.

"Nominacija CUPRA Formentorja za letošnjo nagrado Car of the Year je priznanje za trdo delo in predanost vsega Cuprinega kolektiva," je povedal Wayne Griffiths, predsednik znamk CUPRA in SEAT. "CUPRA Formentor, naš prvi edinstveno zasnovani in razviti model, je pomembna gonilna sila: na tržišče prinaša dimenzijo, ki je še nismo poznali, in s tem prispeva k večji opaznosti in zaželenosti znamke. S CUPRA Formentorjem se v Evropi pridružujemo novemu rastočemu segmentu."

CUPRA Formentor združuje prednosti visokozmogljivih avtomobilov in odlike SUV-modelov. Je avto, ki potrebe današnjih kupcev zadovoljuje s solidnostjo in ponudbeno paleto, ki izstopa iz množice. Širok nabor sedmih različnih pogonskih sistemov, ki vključuje tudi dva priključna hibrida, celovita ponudba povezljivosti ter najnaprednejši varnostni in komfortni sistemi so odlike, s katerimi kupejevski križanec dosega nove razsežnosti. Zdaj pa se zanj začenja še nov boj s konkurenco.

Pri izboru za avto leta 2021 sodelujejo žiranti, najbolj priznani avtomobilistični novinarji iz vse Evrope, njihov cilj pa je objektivno poiskati tisti novi model, ki na trgu najbolj izstopa.

Žirija za podelitev nagrade ima 60 članov, ki prihajajo iz 23 evropskih držav in ki skupaj izberejo zmagovalca. Zmagovalec bo objavljen 1. marca.