Raval

DarkRebel

04.05.2021

Prva električna CUPRA, pri -30 °C

  • CUPRA Born pred prihodom na trg prestaja zadnje zimsko testiranje v bližini arktičnega kroga

  • Odločilna razvojna faza za realizacijo takojšnje zmogljivosti prvega 100-% električnega avtomobila znamke CUPRA

  • Z več kot 1.000 testi bodo inženirji preizkusili najsodobnejše tehnologije, dinamičnost in udobje vozila

Martorell (Španija), 7. 4. 2021 - Zimske razmere le nekaj kilometrov stran od arktičnega kroga. Popolnoma bela pokrajina, kjer v lokalni kulturi poznajo okrog 200 besed za opisovanje snega, kjer se temperature spustijo do 30 stopinj pod ničlo in kjer imajo testno progo na 6 km2 veli­kem zaledenelem jezeru. Cuprini inženirji so vozilo dve leti preizkušali v tem surovem okolju in so z najsodobnejšimi tehnologijami razvoj modela CUPRA Born povzdignili na najvišji nivo. Pred njegovim prihodom na trg je zdaj na vrsti še zadnje testiranje, na katerem bodo Cuprin prvi 100 % električni avto preizkusili v najtežjih razmerah, na robu njegovih zmogljivosti.

Električna moč v ekstremnem mrazu. 

Ta faza je odločilna za razvoj CUPRA Borna. Cuprini sodelavci bodo vozilo preizkusili z več kot 1.000 testi pri najhladnejših temperaturah na našem planetu. Test vzdržljivosti pomeni neprekinjeno prevoženih 30.000 kilometrov podnevi in ponoči. Njihov cilj je, da bi CUPRA Born v vseh pogojih dosegal čim boljše zmogljivosti.

100 % adrenalin znamke CUPRA.

Dinamičnost prvega 100 % električnega avtomobila znamke CUPRA je bila eden od ključnih vidikov razvoja. Sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in nastavitve različne trdote blažilnikov preizkušajo na progi na zaledenelem jezeru. Notranji del proge je bolj gladek, zunanji pa manj, kar naj bi povzročalo zdrsavanje. Na ta način lahko inženirji brez negativnega vpliva na okolje simulirajo športno vožnjo.

Natančno zaviranje.

CUPRA Borna bodo preizkusili na progi, kjer sta na različne načine kombinirani ledena in asfaltna podlaga, torej so pogoji oprijema različni. Cuprini sodelavci so poustvarili najtežje pogoje. Senzorji na vseh štirih kolesih analizirajo vrsto terena in poiščejo ravnovesje, ki omogoča čim bolj stabilno zaviranje.

Takojšnje udobje.

Ker je CUPRA Born popolnoma električni avto, se njegov sistem za uravnavanje klimatiziranja odzove v trenutku. Celo pri -30 oC vozilo že od prve sekunde naprej zagotavlja največjo stopnjo ogrevalne moči. Kljub temu, da so bili od Tehničnega centra v Martorellu (Barcelona) oddaljeni skoraj 4.000 km, so inženirji uporabili najsodobnejše tehno­logije, npr. 3D-tiskalnike, da so razvili sistem klimatiziranja. Premagali so različne izzive, da so izdelali sistem, ki je po eni strani tih in po drugi strani učinkovit, rezultat tega sta optimalni občutek udobja in najvišja stopnja avtonomnosti.

CUPRA Born, kmalu na trgu.

Cuprin prvi 100-% električni avto je uspešno opravil vsakega od več kot 1.000 ekstremnih testov. Njegove tehnologije, zmogljivost, dinamičnost, natančnost zaviranja in udobje so kos še tako zahtevnim vremenskim razmeram.

Svetovna premiera prvega 100-% električnega avtomobila znamke CUPRA bo v začetku maja.