Raval

DarkRebel

22.05.2024

CUPRA je ob svoji šesti obletnici v Madridu odprla največji salon City Garage na svetu

  • Prostor, ki se razteza na več kot 1.300 m2, se nahaja na ulici Calle Serrano, eni najprepoznavnejših ulic v mestu.
  • S salonom City Garage, ki je tesno povezan z mestnim življenjem in kulturnim programom, se je CUPRA poklonila Madridu in njegovi raznolikosti.
  • Otvoritve, ki jo je vodil David Broncano, so se udeležili izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths, minister za industrijo in turizem Jordi Hereu, župan Madrida José Luis Martínez-Almeida in župan Barcelone Jaume Collboni.

CUPRA je z odprtjem največjega salona City Garage na svetu, inovativnega revolucionarnega prostora na ulici Calle Serrano 88 v središču okrožja Salamanca okrepila svojo prisotnost v Madridu. Salon je njen poklon Madridu in njegovi raznolikosti ter sovpada s šesto obletnico znamke. Povezuje se s kulturnim programom Madrida in je tako prek umetnosti, glasbe, gastronomije in športa del mestnega življenja.

Start Video

Z dogodkom, ki je združil institucionalno formalnost z revolucionarnim odnosom, uporniškim duhom in nekonvencionalno miselnostjo znamke, je CUPRA za javnost odprla nov prostor v Madridu.

Dogodek, ki so se ga udeležili izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths, minister za industrijo in turizem Jordi Hereu, župan Madrida José Luis Martínez-Almeida in župan Barcelone Jaume Collboni, je vodil televizijski in radijski voditelj David Broncano. Udeležence so pozdravili razstavno vozilo CUPRA DarkRebel, ki ga je znamka predstavila na avtomobilskem salonu IAA 2023 v Münchnu, ter modela CUPRA Raval in CUPRA Tavascan.

Start Video

»Odprtje največjega salona CUPRA City Garage na svetu v Madridu je najboljši način za obeležitev naše šeste obletnice. Ta prostor je naš poklon prestolnici, njenim prebivalcem in raznolikosti. Predstavlja rast znamke CUPRA in našo povezanost z Madridom, enim najbolj dinamičnih, transgresivnih in svetovljanskih mest v Evropi,« je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke.

AMBASADA ZNAMK CUPRA IN SEAT V SREDIŠČU MADRIDA
Nov salon CUPRA City Garage v Madridu bo obenem tudi ambasada družbe SEAT S.A. v središču prestolnice, kjer bodo prostori njene službe za odnose z institucijami. To bo prostor za izmenjavo idej in poslov, kjer bodo gostili predstavnike podjetij in institucij, ter prostor za iskanje ustvarjalnih rešitev za potrebe mobilnosti v mestu prek sodelovanj in inovacij.

»Naš cilj je okrepiti povezavo med mestom in znamko CUPRA ter se vključiti v kulturni program Madrida. Z odprtjem tega novega salona želimo ustvariti edinstvena čustvena doživetja, ki presegajo običajne okvire, za najbolj uporniške prebivalce Madrida,« je dejala Cristina Vall-Llosada, direktorica salona CUPRA City Garage v Madridu.

UPORNIŠKO OBLIKOVANJE NOTRANJOSTI BREZ MEJA


V novem salonu, ki se razprostira na 1.369 m2 v dveh nadstropjih, lahko najdemo multidisciplinarni razstavni prostor, restavracijo in avditorij. Prav tako se v njem nahaja tudi inovativen revolucionarni prostor, imenovan CUPRA Mad Room by B-Lab, prvi prostor za virtualno resničnost v Evropi, ki je odprt za javnost.
Zasnova prostora združuje sredozemsko prefinjenost in igriv duh Madrida. V številnih prostorih in opremi salona je opazna uporaba madridskega granita, materiala, ki ima v mestu pomembno zgodovinsko vrednost. V prvem nadstropju sta umetniški deli, ki odražata duh znamke CUPRA: skulptura bakrene barve v obliki vala in stenska poslikava umetnika Chrisa Princica (&thankyou). Poleg tega se prostor v čast prebivalcem Madrida navezuje na nekatere najbolj znane mestne znamenitosti: fontana Cibeles, kip Karla III. na trgu Puerta del Sol, znane soseske in celo mačka.

Nadstropji povezuje velik vertikalni vrt, ki v prostor vnaša pridih narave in zavzema eno od glavnih sten prostora. Restavracija bo vse od jutra do večera ponujala obsežen meni, ki združuje transgresivno in »tradicionalno«.

NEUSTAVLJIVO ŠIRJENJE ZNAMKE CUPRA


Salon v Madridu je po tistih v Mexico Cityju, Milanu, Münchnu, Lizboni, Rotterdamu, Sydneyju, Berlinu in Parizu deveti salon City Garage znamke CUPRA, ki bo svojo mrežo salonov letos dodatno razširila z novimi, kar bo še okrepilo njeno globalno prisotnost.
Salon CUPRA City Garage v Madridu so odprli po rekordnemu letu 2023, ko je bilo dobavljenih 230.700 vozil, kar je 50,9 % več kot leto prej, od ustanovitve znamke leta 2018 pa že več kot 500.000. CUPRA je zaradi dobrih rezultatov na ključnih trgih okrepila svoj položaj ene najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi.