Raval

DarkRebel

22.05.2024

CUPRA in FC Barcelona globalno zavezništvo podaljšala do leta 2029

  • CUPRA bo še naslednjih pet let uradni partner na področju avtomobilizma in mobilnosti ter uradno vozilo kluba FC Barcelona.
  • Sporazum sponzorstvo znamke CUPRA razširja na vse profesionalne športe kluba in krepi njeno globalno prisotnost.
  • Obnovitev partnerstva poudarja zavezanost obeh organizacij prihodnjim generacijam športnikov in ljubiteljev vozil.
  • Sodelovanje so oznanili na sedežu znamke CUPRA na dogodku, ki so se ga udeležili izvršni direktor družbe CUPRA Wayne Griffiths, predsednik FC Barcelona Joan Laporta in igralci različnih profesionalnih ekip kluba.

Martorell (Španija), 20. februar 2024 - CUPRA in FC Barcelona sta danes obnovila globalno zavezništvo, da bi iz Barcelone še naprej navdihovala svet. CUPRA bo tudi v naslednjih petih sezonah do leta 2029 uradni partner na področju avtomobilizma in mobilnosti kluba ter njegovo uradno vozilo, svojo vključenost pa bo razširila na vse profesionalne športe pod okriljem kluba.

Na dogodku, ki je potekal na sedežu znamke CUPRA v španskem Martorellu, sta izvršni direktor družbe CUPRA Wayne Griffiths in predsednik kluba FC Barcelona Joan Laporta oznanila podaljšanje sporazuma. Srečanja so se udeležili tudi igralci iz različnih profesionalnih klubskih ekip: Robert Lewandowski (1. ekipa moškega nogometa), Jana Fernández (1. ekipa ženskega nogometa), James Nnaji (1. ekipa košarke), Miquel Feixas (1. ekipa dvoranskega nogometa), Domen Makuc (1. ekipa rokometa) in Matías Pascual (1. ekipa hokeja na rolerjih).

CUPRA je obnovila dogovor z nogometnim klubom iz domačega mesta in tako podaljšala zavezništvo, ki so ga začeli leta 2019 in temelji na skupnih vrednotah obeh znamk ter njuni skupni viziji prihodnosti. Zavezanost mladim talentom v vseh profesionalnih ekipah FC Barcelone se povezuje z uporniškim bistvom znamke CUPRA, ustvarjene za novo generacijo ljubiteljev vozil, ki so pripravljeni na električno mobilnost.

»CUPRA deli vrednote z FC Barcelona, največjim klubom na svetu. Obe znamki se z izzivi spopadata s strastjo, imata zmagovalne ambicije in globalno poslanstvo, da iz Barcelone navdihujeta svet. Naša skupna zavezanost prihodnosti in novim generacijam je ustvarila edinstveno povezavo, ki jo bomo z veseljem nadaljevali. S podaljšanjem našega globalnega zavezništva bomo lahko še naprej spreminjali trenutno stanje na terenu in na cesti ter okrepili položaj znamke CUPRA na svetovni ravni,« je pojasnil Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke CUPRA.

Predsednik FC Barcelona Joan Laporta je dodal: »Zelo smo veseli, da smo podaljšali pogodbo z znamko CUPRA do leta 2029 in jo razširili na vse profesionalne športne ekipe FC Barcelone. V zadnjih letih sta Barça in CUPRA oblikovali izjemno ekipo, ki jo zdaj krepimo, da bi se v zmagovalnem duhu soočila s prihodnostjo. Skupni izziv športa in avtomobilizma je nenehno iskanje uspeha. S tem izzivom v mislih se veselimo nadaljnjega sodelovanja z mlado in predano vodilno globalno znamko, kot je CUPRA.«

VEČ KOT PARTNERSTVO


S tem novim globalnim zavezništvom CUPRA obnavlja svojo vlogo uradnega partnerja na področju avtomobilizma in mobilnosti ter uradnega vozila FC Barcelone. Znamka ostaja tudi globalni partner in bo eden od uradnih sponzorjev projekta Espai Barça za preoblikovanje objektov FC Barcelona v soseski Les Corts v Barceloni in na stadionu Johan Cruyff v športnem kompleksu Joan Gamper v mestu Sant Joan Despí.

Sporazum širi obseg sponzorstva znotraj športnih oddelkov kluba. Poleg tega, da je ohranila sodelovanje s prvo moško in žensko nogometno ekipo, bo CUPRA do junija 2029 tudi uradni sponzor košarkarske, futsal, rokometne in hokejske ekipe FC Barcelona.

Za krepitev globalnega vpliva znamke in kluba bo na desnem rokavu majice moške in ženske nogometne ekipe med poletno turnejo v letih 2024, 2025 in 2026 ter na mednarodnih prijateljskih tekmah ekip v naslednjih treh sezonah mogoče opaziti logotip CUPRA. Z namenom podpore globalne strategije CUPRA in krepitve svoje zavezanosti talentom bo podjetje tudi glavni partner nogometne akademije Barça. Posledično bo CUPRA del imen in oznak objektov.

NAVDIHUJEMO SVET IZ BARCELONE


Udeležence so pozdravili razstavno vozilo CUPRA DarkRebel, ki ga je znamka predstavila na avtomobilskem salonu IAA 2023 v Münchnu, ter modela CUPRA Raval in CUPRA Tavascan. Omenjeni električni modeli predstavljajo vizijo in načrte za prihodnost znamke CUPRA, ki s temi novimi junaki začenja novo obdobje.

Do obnovitve tega globalnega partnerstva je prišlo po rekordnem letu 2023, ko je bilo dobavljenih 230.700 vozil, kar je 50,9 % več kot leto prej, od ustanovitve znamke leta 2018 pa že več kot 530.000. CUPRA je zaradi dobrih rezultatov na ključnih trgih okrepila svoj položaj ene najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi.