Raval

DarkRebel

05.12.2023

CUPRA in America’s Cup sta združila moči v strateškem zavezništvu, da navdušita svet iz Barcelone

  • CUPRA je postala globalni partner 37. Pokala Amerike, ki bo prvič v zgodovini potekal v Barceloni, rojstnem mestu znamke
  • CUPRA je v sodelovanju s podjetjem Omega, uradnim časomerilcem 37. Pokala Amerike, predstavila časomer »CUPRA Cube«
  • Na njem je napis »Two dreams. One countdown« (v prevodu: dvojne sanje, eno odštevanje), saj se bo z njim začelo tekmovanje, obenem pa bo razkrita tudi prva fotografija CUPRA Terramarja, uradnega vozila tekmovanja
  • CUPRA bo del navijaške cone v t.i. dirkaškem taboru, prostoru za druženje z navijači, prebivalci Barcelone in obiskovalci

CUPRA bo sodelovala na 37. Pokalu Amerike, enem največjih in najprestižnejših športnih dogodkov na svetu. Prvič doslej je jadralski svet izbral Barcelono za svojo lokacijo tekmovanja. S tem se obeta eden najbolj napetih Pokalov Amerike v 172-letni zgodovini tekmovanja.

Start Video

Da bi obeležila začetek partnerstva, je CUPRA v barcelonski obmorski četrti la Barceloneta razkrila »CUPRA Cube«, tj. inovativni časomer, ki ji bil razvit v sodelovanju s podjetjem Omega, uradnim časomerilcem 37. Pokala Amerike. Časomer nosi napis »Two dreams. One countdown«. Ko se bo časomer premaknil na ničlo, se ne bo le začel pokal, ampak bodo razkrite tudi prve fotografije novega CUPRA Terramarja, uradnega vozila tekmovanja. Elektrificirani športni SUV, ki izkazuje čast rojstnemu kraju znamke CUPRA, bo tudi v celoti predstavljen v okviru 37. Pokala Amerike, ki bo potekal od avgusta do oktobra 2024.

 

Kot globalni partner bo CUPRA prisotna na vseh dogodkih, kjer se bo povezala z navdušenci jadranja po vsem svetu in krepila prepoznavnost znamke po svetu. CUPRA bo del navijaške cone v t.i. dirkaškem taboru, prostoru za druženje z navijači, prebivalci Barcelone in obiskovalci.

»Pri znamki CUPRA verjamemo, da je naše rojstno mesto idealen kraj za organizacijo 37. Pokala Amerike in epicenter športa na svetovni ravni,« je dejal Wayne Griffiths, generalni direktor znamke CUPRA. »Kot športna znamka, ki jo vodijo čustva, smo ponosni, da lahko sponzoriramo velike mednarodne dogodke, ki so tesno povezani z našimi vrednotami in prizadevanji, da iz Barcelone navdihujemo svet in zmagujemo. To je tudi odlična priložnost, da podoživimo nepozabni duh olimpijskih iger iz leta 1992 z mednarodnim dogodkom, ki bo pokazal najboljšo stran tega živahnega mesta,« je še dodal.

 

Prihodnje leto bo prvič v zgodovini tekmovanja potekal tudi Puigov Pokal Amerike za ženske. Cilj je jadralkam omogočiti, da pokažejo svoje znanje in talent na tekmi visokega ranga, ter da lahko razvijejo svoje sposobnosti za Pokal Amerike. Poleg tega bo potekal tudi Pokal Amerike za mlade, jadralna regata za tekmovalce do 25 let, ki bo odlična priložnost za mlade talente. S sponzoriranjem 37. Pokala Amerike želi CUPRA podpreti udejanjanje v športu in navdihniti naslednje generacije.

»Izredno smo ponosni, da se je CUPRA pridružila družini sponzorjev 37. Pokala Amerike,« je dejal Grant Dalton, izvršni direktor tekmovanja Pokal Amerike. »Vemo, da so zelo ponosni in navdušeni nad Barcelono, nad uspehom in obsedenostjo, kar je tudi Pokal Amerike. CUPRA nam bo pomagala vzpostaviti stik z ljudmi v Barceloni in po vsem svetu z drznimi aktivnostmi, ki pripovedujejo zgodbo o dogodku, njegovih inovacijah, zgodovini in navdihu,« je še dodal.

 

Pokal Amerike je regata, kjer drugo mesto ne obstaja. Ali zmagaš ali izgubiš. Tako je že več kot 170 let. Tekmovanje, ki se je prvič odvijalo leta 1851, ima velik svetovni odmev ter zahtevno in močno sporočilo. Njegov namen ustvarjati sinergije med dizajnom, zmogljivostjo in inovacijami so tiste lastnosti, ki so prav tako globoko zasidrane v genskem zapisu znamke CUPRA. Tekmovanje bo potekalo na območju Port Vella v Barceloni in vzdolž plaže do pristanišča Port Olímpic.