Raval

DarkRebel

06.11.2023

Novi oblikovalski slog

Prelomen, čustven in ekspresiven. Naša oblikovalska ekipa je z modelom CUPRA Tavascan ustvarila oblikovalski slog, namenjen novi generaciji ljubiteljev avtomobilov. Julio Lozano, vodja zunanjega oblikovanja pri znamki CUPRA, je povedal, kako je ta zahtevna kreacija prinesla nove priložnosti, s katerimi bomo svetu pokazali "kdo smo in kakšni želimo biti pri znamki CUPRA".

"V ospredju našega dizajna so ljudje, zato je ta zelo ekspresiven in čustven in vključuje osrednje elemente, ki poudarjajo novi slog, na primer trojček trikotnikov v žarometih in sprednji del, oblikovan tako, da pritegne pogled, hkrati pa omogoča maksimalno zmogljivost in odlično aerodinamiko," je razložil oblikovalec. Te značilnosti poleg še enega od stebrov, ki zaznamujejo DNK znamke CUPRA - progresivnega skulpturiranega dizajna pokrova motorja v obliki črke V, ki ga poudarja osvetljeni logotip znamke CUPRA - "modelu CUPRA Tavascan dajejo značaj in dinamičnost ter poudarjajo njegovo športnost in doživetje hitrosti v njem".

Zadnje luči poudarjajo čustveni dizajn modela. "Želimo, da avtomobil deluje živ. To smo dosegli tako, da smo logotip namestili na sredino zadnjih luči, ki se v obliki svetlobnega pasu raztezajo čez celotni zadek. To predstavlja srce modela CUPRA Tavascan. Ko voznik vključi avtomobil, se luči razširijo od logotipa proti vogalom vozila, kar je videti kot kri, ki jo črpa srce - je metafora za življenje," opisuje Lozano. Ta koncept osvetlitve poudarja proporce zadka, s tem ko daje občutek večje širine in robustnosti, "s postavitvijo elementov, kot so navpični reflektorji, na stranice, smo uspeli izraziti maksimalno vizualno širino vozila".

Novi pristop poudarja močno identiteto znamke CUPRA, pri kateri se prepletajo tehnološki pristopi in dizajn, ki ustvarjajo mogočen značaj in optimizirajo zmogljivost. "Veliko dela je bilo, a rezultat je izjemen," je zaključil vodja zunanjega oblikovanja pri znamki CUPRA.