Raval

DarkRebel

27.07.2023

CUPRA povečuje ponudbo motorjev in paketov opreme Atece

  • Nova paleta motorjev za CUPRA Ateco prinaša še več izbire in vrednosti za kupce

  • Dva nova bencinska motorja z močjo 110 kW (150 KM) in 140 kW (190 KM) se pridružujeta motorju CUPRA Atece z močjo 221 kW (300 KM)

  • Proizvodnja se bo začela v tretjem četrtletju leta 2023

 

CUPRA povečuje ponudbo motorjev in paketov opreme Atece, s čimer svojim strankam zagotavlja še več izbire in večjo vrednost.

CUPRA razširja ponudbo motorjev in paketov opreme Atece

CUPRA Ateca je bil prvi model znamke in edinstven v svojem segmentu. Ključno je pripomogel k rasti znamke in zdaj je na voljo z novo paleto motorjev. 2,0-litrskemu motorju TSI z 221 kW (300 KM) kompaktnega SUV-ja se pridružujeta bencinski motor 1.5 TSI s 110 kW (150 KM) in 2.0 TSI s 140 kW (190 KM).

 

 

Oba sta v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, vendar večji motor vključuje tudi napredno tehnologijo štirikolesnega pogona 4Drive, ki moč enote prenaša z izjemnim nadzorom ne glede na razmere.

 

»CUPRA Ateca je bila ključnega pomena za rast znamke, zato se zdaj osredotočamo na razvoj vozila, da bi čim bolj povečali njegovo ponudbo in izpolnili potrebe naših strank,« je povedal Kai Vogler, podpredsednik oddelka za prodajo in trženje pri znamki CUPRA. »Z novo paleto motorjev želimo povečati prodajo CUPRA Atece na enak način, kot smo to dosegli pri CUPRA Leonu.«

Oba motorja, tako 1.5 TSI 110 kW (150 KM) kot 2.0 TSI 140 kW (190 KM), sta zasnovana tako, da ustrezata dinamičnim zahtevam vozila CUPRA, podpis znamke pa se nadaljuje v zunanjem in notranjem dizajnu ter možnostih opreme, kar strankam zagotavlja še večjo izbiro in vrednost.

Zunanjost CUPRA Atece ima prenovljen zadnji difuzor, ki prispeva k izklesanemu videzu vozila. V notranjosti sta školjkasta sedeža CUPRA usklajena s športnim videzom in volanom CUPRA, ki ga je mogoče opremiti z okroglimi gumbi. Videz dopolnjujejo vratni vložki, ekskluzivni za vozila CUPRA, in bakreni šivi.

Novo linijo motorjev in opreme bo mogoče naročiti od julija 2023.