Raval

DarkRebel

26.07.2023

CUPRA DarkRebel je pripravljen za naslednjo stopnjo razvoja: iz digitalnega v fizični svet

  • Oblikovan v sodelovanju s skupnostjo CUPRA v znamkinem potopitvenem Hyper Configuratorju

  • Oddanih je bilo več kot 270.000 konfiguracij, ki bodo vplivale na končno oblikovno podobo avtomobila

  • CUPRA DarkRebel je ultimativna interpretacija znamkine vizije prihodnosti 

 

CUPRA DarkRebel je avtomobil, ki premika meje oblikovanja in zmogljivosti ter celo postavlja pod vprašaj način oblikovanja in ustvarjanja avtomobilov v prihodnosti za nove generacije.

S tem, ko se izteka možnost vplivanja na fizično različico avtomobila prek Hyper Configuratorja, je CUPRA DarkRebel še korak bliže fizičnemu svetu. Na dogodku Exponential Impulse v Berlinu je svet slišal naš poziv k sodelovanju in tisoči so se odzvali nanj.

 

Več kot 270.000 konfiguracij modela so ustvarili člani skupnosti CUPRA, med njimi tudi ambasadorji znamke, kot so Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati in Daniel Brühl. S potopitvenim virtualnim orodjem so pomagali oblikovati elemente modela CUPRA DarkRebel, prvega konceptnega avtomobila znamke, ustvarjenega v brezmejnih možnostih Metahypa, znamkinega prostora v Metaverzumu. Na tisoče delčkov konfigu­racijskih podatkov bo upoštevanih v končni fizični podobi modela CUPRA DarkRebel.

"CUPRA DarkRebel je najbolj aktualna provokacija znamke, ustvarjena brez meja resničnega sveta. Ta konceptni avtomobil je bil ustvarjen za naslednjo generacijo, zasnovala pa ga je skupnost in ne posameznik. Je upornik z namenom, saj dokazuje, da so električni avtomobili lahko seksi, emocionalni in šokantni," je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke CUPRA. "Mislim, da je CUPRA čista obsesija. To je znamka, ki jo ustvarjajo ljudje, ki se navdušujejo nad svojim delom. DarkRebel je dokaz te strasti, pripeljane do skrajnih meja."

 

Uporabniki z vsega sveta so dali duška svoji ustvarjalnosti in s tem vplivali na končno podobo modela CUPRA DarkRebel. Največ konfiguracij je bilo oddanih v Španiji in Nemčiji, med prvimi desetimi državami pa sta še Mehika in Turčija.

Uporabniki so v Hyper Configuratorfju lahko izbirali med tremi okolji - Exponential square, Exponential cube in Exponential infinite, kjer so lahko ustvarili svoj lastni model CUPRA DarkRebel. Skupnost CUPRA je pritegnila konfiguracija Exponential square, kjer prevladujejo surove teksture in zemeljske barve znamke CUPRA, ki jih navdihujejo naravni elementi, kot so minerali in kamni.

 

Hyper Configurator je ljudi močno pritegnil v izkušnjo; 74 % uporabnikov ga je uporabilo na mobilnih napravah, kar jasno nakazuje, da bo DarkRebel avtomobil, ki ga je zasnovala nova generacija in je namenjen njej.

 

Hyper Configurator za ustvarjanje edinstvenega, personaliziranega modela CUPRA DarkRebel je še vedno odprt za celotno skupnost znamke CUPRA.