Raval

DarkRebel

23.06.2023

Dogodek Exponential Impulse – kako je CUPRA pristala na berlinskem letališču Tempelhof

  • Svetovna premiera CUPRA Tavascana je v Berlinu pritegnila več kot 2.200 posameznikov, ki so se udeležili dogodka, na katerem sta se združila fizični in digitalni (virtualni) svet.
  • Hangar 5 na nekdanjem berlinskem letališču Tempelhof se je spremenil v prostor, v katerem so svetu z različnimi tehnologijami, kot so virtualna resničnost in hologrami, predstavili prihodnost znamke.
  • Po le treh mesecih priprav je dogodek zahteval 16 dni za postavitev in timsko delo več kot 300 strokovnjakov, ki so hangar velikosti 4.600 m2 spremenili v »figitalno« okolje.

 

CUPRA je znamka, ki presega vse konvencije, kar je že na prvi pogled opaziti pri vozilih, ki jih oblikuje, vendar pa to še ni vse, saj ustvarja edinstvena doživetja v edinstvenih prostorih. V tem smislu je znamka ob svetovni premieri prvega junaka nove dobe, CUPRA Tavascana, spremenila hangar 5 na nekdanjem berlinskem letališču Tempelhof v Nemčiji v vrata v drugo dimenzijo, kjer so se meje med otipljivim in virtualnim svetom izbrisale in sprožile nove eksponentne izkušnje, ter ponovno razširile meje možnega in izzvale že poznano.

Start Video

Doživljanje eksponentnosti. Na dogodku Exponential Impulse sta se fizični in digitalni svet združila ob predstavitvi CUPRA Tavascana, ki je uresničitev sanj znamke, in CUPRA Dark Rebela, prvega prototipa, ki je bil predstavljen v virtualni obliki. Premiera obeh modelov je bila zelo impozantna ob hologramski tehniki, ki je poskrbela za edinstveno vizualno izkušnjo. V avditoriju sta 27 metrov dolg in 6 metrov visok zaslon LED dopolnjevala še dva stranska zaslona in projekcijska gaza, ki je sliki dodala globino, da bi dosegli eksponentni 3D-učinek s pomočjo 6 hologramskih projektorjev in projekcij na tleh. To pa niso bili edini revolucionarni elementi, saj so lahko udeleženci skočili v metaverzum in raziskali Metahype v 72 m2 velikem prostoru, tako da so si nadeli očala za virtualno resničnost na Metahype VR Experience. Na dogodku Exponential Experience so udeleženci lahko sedli za volan konceptnega dirkalnika CUPRA UrbanRebel in z visokoločljivostnimi očali za mešano resničnost dirkali v virtualnem dinamičnem svetu in virtualno potovali od Barcelone do Berlina na 350 metrov dolgem fizičnem dirkališču. 

Kjer se srečata dva svetova. Združitev fizičnega in digitalnega je bilo mogoče doživeti tudi v izjemnem okolju, ki ga je navdihnila CUPRA Plaza v Metahypu, prostoru, ki ga je znamka nedavno uredila v metaverzumu. Da bi dosegli ta učinek, so bili na stenah in stropu nameščeni trije veliki zasloni, na katerih so bile v realnem času prikazane digitalne projekcije, na primer avatarji različnih didžejev, ki so nastopali na glavnem prizorišču festivala Primavera Sound. Na eni strani hangarja je dirkalnik ekipe ABT CUPRA Formule E prešel iz otipljive v digitalno obliko, saj je drsel po stropu v obliki figitalne izkušnje. Poleg tega so lahko obiskovalci ustvarili svoje lastne avatarje Metahype in konfigurirali svoj CUPRA DarkRebel. Cilj vseh teh dejavnosti je bil začutiti znamko in tako postati eden od nas.

 

Uspeh timskega dela. Za izvedbo tega tehnološkega podviga je bilo potrebnih 16 dni priprav, potem ko je bil projekt pripravljen v rekordnih treh mesecih z več kot 500 upodobitvami. Celoten dogodek je bil rezultat skupnih prizadevanj več kot 300 strokovnjakov in več kot 30 dobaviteljev ter tekmovanja Formule E, ki je potekalo isti konec tedna na Tempelhofu. Več kot 10.000 obiskovalcev tega električnega tekmovanja je lahko dogodek Exponential Impulse občutilo iz prve roke ter spoznalo CUPRA Tavascana in CUPRA DarkRebela. Na splošno je bil hangar, velik 4.600 m2, poln eksponentnih doživetij na znamkinem dogodku leta.