Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Nagrada na natečaju Automotive Brand Contest 2020.

Najboljše konceptno vozilo.

  • Prvo popolnoma električno konceptno vozilo CUPRA Tavascan je prejelo nagrado v kategoriji konceptnih vozil
  • Priznanje znamki CUPRA za njeno vizijo nove športnosti, utelešene v povsem električni zasnovi
  • CUPRA je nagrado ABC prejela že tretjič zapored

CUPRA je že tretjič zapored zmagala na natečaju Automotive Brand Contest, ki ga razpisuje German Design Council. Povsem električno konceptno vozilo CUPRA Tavascan je prejelo nagrado v kategoriji konceptov in tako nadgradilo uspeh konceptnih vozil CUPRA e-Racer (zmagovalec leta 2018) in CUPRA Formentor (zmagovalec leta 2019).

Natečaj Automotive Brand Contest je edino mednarodno oblikovalsko tekmovanje za avtomobilske znamke in zdaj velja za enega najpomembnejših dogodkov v industriji. Natečaj organizira Rat für Formgebung, nemški svet za oblikovanje, znan tudi kot German Design Council. To nemško združenje na področju blagovnih znamk in oblikovanja vsako leto nagradi najboljše znamke in oblikovalske dosežke v avtomobilski industriji v več kategorijah. O prestižni nagradi odloča žirija, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki iz sveta medijev in oblikovanja, komunikacijske stroke in univerz.

 

S CUPRA Tavascanom znamka CUPRA uresničuje svojo vizijo redefinirane športnosti v povsem električnem svetu. Konceptno vozilo je bilo prvič predstavljeno na mednarodnem avtomobilskem salonu 2019 v Frankfurtu.

 

»Zelo smo veseli, da smo že tretjič zapored prejeli nagrado za najboljše konceptno vozilo. Ta nagrada je priznanje za delo, predanost in trud, ki jih je vložila celotna ekipa CUPRA pri razvoju našega električnega konceptnega vozila CUPRA Tavascan,« pojasnjuje Alejandro Mesonero-Romanos, glavni oblikovalec pri znamki CUPRA. »Z vsakim vozilom, ki ga razvijemo, želimo ujeti in uresničiti duh znamke CUPRA. Ta nagrada potrjuje, da smo svoj cilj dosegli tudi tokrat.«

Vpadljiva zunanjost, zadržana notranjost

 

CUPRA Tavascan navdušuje tako z zunanjostjo kot z notranjostjo: Luksuzno lakiranje poudarja barvno skladne elemente iz karbonskih vlaken. Podrobno dodelani bakreni detajli poudarjajo njegov samozavesten videz.

 

Močan in dinamičen videz CUPRA Tavascana sprva ne nakazuje, da gre za vozilo, ki lahko pomaga varovati okolje. Markanten dizajn sprednjega dela poudarja njegovo električno osebnost z osvetljenim logotipom CUPRA na spodnjem delu odbijača. Neposredno nad logotipom so prezračevalne reže za optimalen pretok zraka, ki je preusmerjen prek karoserije ali pa se uporablja za hlajenje baterije pod vozilom. Njegova kolesna ohišja poudarjajo mišičast videz, v njih pa so nameščena 22-palčna aluminijasta platišča v obliki turbine, ki v največji meri zmanjšujejo zračni upor.

 

Tudi zadek CUPRA Tavascana poudarja njegov čustven nastop: Zadnji difuzor zagotavlja funkcionalno aerodinamiko, neprekinjen pas luči z integriranim logotipom CUPRA pa izžareva tiho eleganco.

 

Notranjost združuje visokokakovostne materiale in napredno tehnologijo ter tako ustvarja popolno ravnovesje med funkcionalno prilagojenostjo vozniku in izjemnim udobjem za potnike. Zahvaljujoč kontrastnim barvam, karbonu ter kombinaciji tehnologije in dizajna je notranjost obenem ekskluzivna in lahkotna.

 

Ambientna osvetlitev LED, ki ustvarja prijetno vzdušje, kontrastni elementi iz usnja, karbona in alkantare, ergonomsko oblikovana školjkasta sedeža, navidezno lebdeča armaturna plošča, 12,3-palčni digitalni kombinirani instrument in 13-palčni zaslon infotainment sistema - te posebnosti so pri CUPRA Tavascanu združene v idealno kombinacijo oblike in funkcije, udobja in varnosti.

Nova definicija zmogljivosti

 

Konceptno vozilo CUPRA Tavascan uteleša edinstveno vizijo zmogljivosti. Za njegovim impresivnim dizajnom se skriva napreden in popolnoma električen pogonski sistem, ki zagotavlja dobršno mero vznemirjenja, obenem pa izžareva mirnost in učinkovitost.

 

Po en motor na sprednji in zadnji osi poganjata kolesa s skupno močjo 225 kW (360 KM). CUPRA Tavascan tako pospeši iz mirovanja do 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde. Litij-ionska baterija z močjo 77 kW omogoča, da CUPRA Tavascan vozi z največjo zmogljivostjo: Eno samo polnjenje omogoča doseg do 450 kilometrov - tudi po strogih specifikacijah testnega ciklusa WLTP. Konceptno vozilo temelji na platformi MEB skupine Volkswagen. Za še bolj dinamičen občutek pri vožnji je težišče CUPRA Tavascana zaradi baterije, nameščene na dnu vozila, zelo nizko.

Ste si ogledali naš dogodek Unstoppable Impulse v Terramarju?

Predstavili smo prihodnost elektrifikacije in svoje vznemirljive načrte za prihajajoča leta z novo ponudbo izdelkov.