Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Koncept CUPRA UrbanRebel.

Popolnoma električni dirkalnik z uporniškim pridihom.

 

Nova oblika naprednega dirkanja. Koncept CUPRA UrbanRebel je dirkalnik, ki združuje 100-odstotno elektrifikacijo, trajnost in zmogljivost z vznemirljivo estetiko virtualnega sveta. Omogoča vpogled v to, kakšen bo v prihodnosti dizajn mestnega električnega vozila, ki naj bi ga začeli izdelovati leta 2025.

Start Video

»Radikalno mestno električno vozilo je ključni strateški projekt ne le za naše podjetje, temveč tudi za skupino Volkswagen, saj je naš cilj, da bi v Martorellu izdelali več kot 500.000 mestnih električnih vozil na leto za različne znamke skupine. To vozilo z vstopno ceno okoli 20.000-25.000 EUR bo pripomoglo k temu, da bo električna mobilnost dostopna množicam in da bodo doseženi cilji zelenega sporazuma,« pravi Wayne Griffiths, generalni direktor znamke CUPRA.

 

Ta novi član družine CUPRA pomeni spremembo in razvoj znamke v smeri spolno nevtralnega in naprednega jezika, obenem pa ohranja vrednote, ki so značilne za vse modele CUPRA: športnost in značaj s pridihom prefinjenosti, zaradi katerega je znamka edinstvena in prepoznavna.

Čustveno in radikalno

»Koncept CUPRA UrbanRebel dirkalnik nadgrajuje z igričarskim videzom,« je dejal Jorge Diez, direktor oblikovanja pri znamki CUPRA. »Vsaka linija in celotna površina zaživi v dizajnu, ki s pomočjo kinetičnih delcev površini doda gibanje, ko se svetloba odbija od površine vozila.«

 

Koncept CUPRA UrbanRebel temelji na oblikovanju popolnoma električnega mestnega vozila, ki bo na trgu leta 2025. Cestni model bo združil osupljiv dizajn in izjemno dinamiko, temeljil pa bo na platformi MEB koncerna Volkswagen. Koncept CUPRA UrbanRebel omogoča 250 kW konstantne moči in do 320 kW konične moči. Od nič do 100 km/h pospeši v le 3,2 sekunde. S skupno dolžino 4.186 mm, širino 1.795 mm in višino 1.444 mm vozilo nakazuje mere mestnega električnega vozila prihodnosti v dirkaški preobleki.

 

Cestna različica mestnega električnega vozila bo temeljila na tej dirkalni različici z ojačanimi osnovnimi elementi, ki vozilu dajejo še bolj uporniški značaj. Predstavlja prehod znamke k naprednejšemu dizajnu, hkrati pa ohranja prepoznavne vrednote vseh modelov CUPRA: športnost in značaj, ki znamko umeščata med nekonvencionalne izzivalce.

 

Spredaj negativna ukrivljenost z animalističnim videzom vzbuja drzen in močan vtis. Zaradi kombinacije teh elementov dinamični pogled s strani daje občutek, da potujete v prihodnost. Okna ustvarijo vizualni učinek motoristične čelade in oblikujejo kontinuiteto oken okoli vozila, ki ustvari učinek lebdeče strehe.

Dizajn zadnjega dela je prepoznaven zaradi vodoravnih linij, značilnih za vozila CUPRA. Ti ključni elementi predstavljajo novo grafično obliko zadnjih luči v kombinaciji z osvetljenim logotipom znamke CUPRA. Velik usmernik zraka z vgrajenimi lučmi - poklon dirkalnikom iz virtualnega sveta - daje impozanten in drzen videz, ki ga poudarjajo bočne dele, v spodnjem delu pa je velik difuzor, ki zagotavlja večjo aerodinamično učinkovitost.

 

Oglate oblike karoserije je navdihnila digitalna doba v kombinaciji s 100-odstotno elektrifikacijo. Bakreni poudarki, ki so prepoznavni element znamke, imajo ključno vlogo pri poudarjanju temeljnih značilnosti znamke CUPRA, dopolnjujejo in nadgrajujejo pa jih progresivne, močne parametrične oblike. Kameleonska, večplastna barva karoserije, prelivajoči se lesk in neonsko rumeni poudarki prehajajo med zelenkastimi in vijoličastimi odtenki, ki se spreminjajo, ko se od njih odbija svetloba. Ta večplastna barva karoserije krepi glavne linije vozila, rezultat pa je čustveno nabita percepcija elementov, ki 100-odstotno elektrifikacijo združujejo z digitalno dobo.

 

Koncept CUPRA UrbanRebel je svetovno premiero doživel na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA leta 2021 v Münchnu, kjer je dokazal, da je mogoče združiti dirkanje in urbano mobilnost v napredno, revolucionarno ter povsem električno vozilo.