Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

EXTREME E.

CUPRA je napovedala sodelovanje v tekmovanju Extreme E: Tekma s časom.

 

Elektrifikacija in zmogljivost sta bili vedno srce znamke CUPRA, saj je znamka prisotna v formuli E vse od njenega začetka, ob tem pa je razvila prvi električni touring dirkalnik CUPRA e-Racer. Danes je vizija znamke CUPRA o popolni električni mobilnosti pomembnejša kot kadar koli prej, znamka pa se namerava pridružiti dirki, s katero se lahko vsi poistovetimo.

CUPRA je ob odprtju prvega salona CUPRA Garage v Evropi v nemškem Hamburgu napovedala sodelovanje v dirkalni seriji Extreme E in se povezala s podjetjem ABT Sportsline, ki je postalo glavni partner dirkalne ekipe in bo sestavilo ekipo inženirjev in voznikov za to električno odisejado.

 

Kaj je Extreme E?

Extreme E, ki ga je organiziral ustanovitelj Formule E Alejandro Agag, je dirkalni dogodek, katerega cilj je znova odkriti motošport. Električne dirke prinaša v nekatere najbolj oddaljene konce sveta na štirih celinah, vključno z Arktiko ter lokacijami v puščavi in deževnem pragozdu ter ledeniškimi in oceanskimi lokacijami, cilj pa je poudariti izzive podnebnih sprememb, s katerimi se soočajo različni ekosistemi, ter hkrati prikazati zmogljivost električnih športnih SUV-jev v ekstremnih razmerah.

Start Video

Lahki električni terenski dirkalniki se bodo pomerili na dirkah, ki bodo potekale v obliki kvalifikacij in polfinalnih ter finalnih sprintov, dirkališče pa bo 5 kilometrska terenska steza, ki jo bo treba prevoziti dvakrat. V znak podpore enakosti spolov tako v motošportu kot na delovnem mestu bosta v vsaki ekipi dirkač in dirkačica, ki se bosta zamenjala po zaključku prvega kroga. Ambasador znamke CUPRA Mattias Ekström je že izbran kot dirkač, dirkačica pa bo predvidoma objavljena kmalu.

Cilj tekmovanja Extreme E je spodbujanje trajnosti in uporaba električnih vozil za zaščito planeta, v kar verjame tudi CUPRA. Kljub temu bo Extreme E nadzorovala neodvisna skupina znanstvenikov z univerz v Cambridgeu in Oxfordu. Poleg tega so organizatorji dogodka predlagali, da bi transport celotne infrastrukture potekal s posebej predelano tovorno ladjo podjetja Royal Mail, ki bo imela tudi funkcijo mobilnega laboratorija za okoljske raziskave - torej ne bo letenja in z njim povezanega ogljičnega odtisa - hkrati pa bo to okrepilo pristop k ekološki trajnosti za nadaljnje zmanjšanje vplivov na okolje, ki so povezani z globalnim transportom.

E-dirkalna akademija CUPRA

Med tiskovno konferenco vodstva podjetij CUPRA, ABT in Extreme E je izvršni direktor znamke CUPRA, Wayne Griffiths, sporočil tudi, da CUPRA načrtuje prvo svetovno akademijo za dirkanje z električnimi vozili. S tem novim projektom, ki poudarja pionirsko vlogo znamke v svetu motošporta, bo CUPRA prispevala k razvoju dirkanja z električnimi vozili z usposabljanjem nove generacije dirkačev. Znamka bo za odprtje nove akademije izkoristila lastni razvoj prvega električnega touring dirkalnika CUPRA e-Racerja.

Zdaj še bolj kot kadar koli prej vsi tekmujemo s časom za boljšo prihodnost. In to je dirka, v kateri lahko zmagamo le skupaj.