Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Svetovna premiera: CUPRA Tavascan

Veliki SUV kupe s konceptom popolnoma električnega pogona.

»Poleg našega prvega samostojno razvitega hibridnega SUV-ja, ki ga bomo na trg poslali leta 2020 skupaj z dvema drugima visokozmogljivima priključnima hibridoma, smo svoje tehnično znanje dokazali že z razvojem CUPRA e-Racerja - prvega povsem električnega turnega vozila na svetu. S predstavitvijo konceptnega vozila CUPRA Tavascan se uresničuje naša vizija v celoti električnega športnega vozila,« razlaga izvršni direktor znamke CUPRA, Wayne Griffiths.

CUPRA na novo definira zmogljivost: S CUPRA Tavascanom španska znamka predstavlja svojo vizijo povsem električnega SUV kupeja. CUPRA s tem konceptnim vozilom združuje najsodobnejšo pogonsko tehnologijo z elegantno, športno in edinstveno zasnovo štirivratnega crossover SUV-ja, zaradi katerih srca avtomobilskih navdušencev bijejo hitreje - kljub neverjetni sistemski zmogljivosti 225 kW (306 KM) brez slabe vesti in lokalnih emisij.

Aerodinamika je bistveni sestavni del konceptnega vozila CUPRA - tudi pri dizajnu: Pod značilnimi kolesnimi ohišji je prostor za 22-palčna aluminijasta platišča v obliki turbine, ki zagotavljajo gladko odklanjanje zraka in izboljšan zračni upor.

Zadnji difuzor zagotavlja optimalno aerodinamiko in hkrati ustvarja ekspresiven, športen, pa tudi eleganten videz. Svetlobni trak od roba do roba, ki se vključuje v osvetljen logotip CUPRA, še dodatno poudarja posebni značaj CUPRA Tavascana.

 

 

Lakirana površina konceptnega vozila daje vtis tekoče kovine. Elementi iz ogljikovih vlaken v barvi karoserije in drobne bakrene podrobnosti pa poudarjajo njegov ekspresiven videz.

Oblika linij iz zunanjosti se odraža tudi v notranjosti CUPRA Tavascana. Popolno zlitje najkakovostnejših materialov in tehnologije prihodnosti ustvarja notranjost z ambientom, v katerem sta položaj voznika in udobje potnikov popolnoma uravnotežena. Zahvaljujoč kontrastnim barvam in karbonskim poudarkom so oblikovalci pri znamki CUPRA ustvarili edinstveno dinamično notranjost.

Ko se odprejo vrata, potnike pozdravi mehka LED osvetlitev v notranjosti. Kontrastni elementi iz usnja, ogljika in materiala Alcantara® ustvarjajo notranjost, ki je hkrati čustvena in prijetna.

Start Video

Školjkasti sedeži s 3D-reliefom iz usnja nudijo udobno varnost s svojo popolno sintezo oblike in funkcionalnosti. Armaturna plošča v obliki krila ni samo prava paša za oči, ampak daje tudi občutek prostornosti. Voznik ima vse potrebne informacije na popolnoma digitalnem 12,3-palčnem zaslonu, ki ga dopolnjuje še en 13-palčni zaslon za infotainment.

Po potrebi se notranjost konceptnega vozila celo prilagodi: Tako se lahko večji zaslon obrne proti sovozniku. Zahvaljujoč zvočnikom in priključkom za pametne telefone, ki so integrirani v sedeže, ponuja CUPRA Tavascan popolnoma novo izkušnjo vožnje.

Štirivratni crossover združuje vrhunski, samozavestni videz SUV-ja z eleganco športnega kupeja. Bistveno pa je, da obetavnemu videzu enakovredno parira zmogljivost, skrita pod pokrovom.

Motorja - eden na sprednji in drugi na zadnji osi - zmoreta skupaj 225 kW (306 KM). CUPRA Tavascan pospeši iz mirovanja do 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde. Njegova litij-ionska baterija s kapaciteto 77 kWh hrani dovolj energije za doseg do 450 kilometrov, merjeno v skladu s strogimi zahtevami preizkusa vozniškega ciklusa WLTP. Baterija, ki je vgrajena v dno konceptnega vozila in temelji na platformi MEB, zagotavlja nizko težišče in zelo dinamične vozne lastnosti.

Svetovna premiera CUPRA Tavascana bo na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu.