Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

CUPRA FORMENTOR VZ5

 

Z lansiranjem modela CUPRA Formentor prejšnje leto so ljubitelji vrhunske moči in športne unikatnosti dobili priložnost, da doživijo naš prvi edinstveni model. Vozilo, ki je bilo zasnovano izključno za to, da pokažemo, kako znamo premikati meje. S tem osnovnim načelom, ki je temelj vsega, kar počne CUPRA, je bilo le vprašanje časa, kdaj bomo naredili še korak naprej. In rezultat? CUPRA Formentor VZ5.

S tem, ko smo del njegovega imena vzeli iz španske besede »veloz«, kar pomeni hitrost, in dodali številko »5« zaradi njegovega naprednega 5-valjnega motorja, ki ga poganja, celoten obseg zmogljivosti vozila CUPRA Formentor VZ5 ponuja novo dimenzijo v sodobnem avtomobilskem inženirstvu in oblikovanju. To je do zdaj najbolj napreden izraz čiste zmogljivosti in ekskluzivnosti znamke CUPRA.

 

Start Video

Kaj lahko pričakujete od vozila VZ5? Najmočnejši model CUPRA doslej ima dinamičen 2,5-litrski 5-valjni motor z neverjetnimi 390 konjskimi močmi, hkrati pa ustvarja najtoplejši in najbolj očarljiv ropot v tej seriji vozil. 100 km/h doseže v pičle 4,2 sekunde in razvije največjo hitrost 250 km/h. Poleg tega je opremljen z revolucionarnim menjalnikom z dvojno sklopko za bolj gladko in hitrejše prestavljanje ter tehnologijo 4Drive, ki zagotavlja odličen oprijem in okretnost v vseh voznih razmerah.         

Nadaljnja posodobitev je bila narejena na področju izbire načinov. Na voljo je več različnih nastavljivih načinov z ukazi, ki vam omogočajo večji nadzor nad vzmetenjem, krmiljenjem in določanjem moči. Vse to dopolnjuje 375-mm zavorni sistem AKEBONO za vrhunsko zavorno moč, zaradi česar vas bo VZ5 povsem navdušil.

Prefinjeno oblikovanje.

Zunanjost VZ5 z 20-palčnimi aluminijastimi platišči CUPRA Machined v bakreni barvi, ki izboljšujejo zmogljivost, obenem pa dodajo še kanček prefinjenosti, je ustvarjena za hitrost in dovršena z všečnimi detajli iz karbonskih vlaken. Ta edinstveni videz vozila CUPRA, tako na stranskih usmernikih zraka kot na zadnjem usmerniku zraka, sega celo do bakreno okrašenega aluminijastega logotipa - ekskluzivne podrobnosti, ki jo najdemo le pri VZ5. In s posodobljenimi robustnimi odbijači, močno dvojno izpušno cevjo in prihajajočo, posebno izdajo Taiga Grey, estetika vozila VZ5 ničesar ne prepušča domišljiji.

V notranjosti vas čakajo povsem novi školjkasti sedeži CUPRA iz usnja za izjemno stransko oporo in udobje ter 10,25-palčni digitalni kombinirani instrument, ki podatke o vožnji postavi neposredno v voznikovo vidno polje. Kar zadeva povezljivost, lahko z aplikacijo CUPRA CONNECT uživate v oddaljenem dostopu od koder koli. Spletni infotainment in navigacija sta dostopna prek 12-palčnega zaslona visoke ločljivosti vozila VZ5. S tem smo poskrbeli, da vam je svet vedno na dosegu roke.

Celovita geometrija.

Vozilo, ki je nastalo na dirkališču, mora biti opremljeno z dirkaško navdihnjenim dizajnom. Nova školjkasta sedeža CUP Bucket, zasnovana izključno za Formentorja VZ5, povzemata estetiko dirkalnikov ter izboljšata udobje in podporo voznika, kar omogoča izjemno zmogljivost in vznemirljivo vožnjo. Da bi dosegli te lastnosti, so inženirji v tehničnem centru za pomoč prosili dirkača Jordija Genéja in Matthiasa Ekströma. V sodelovanju s podjetjem Sabelt, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo visokozmogljivih sedežev za cestna vozila in dirkalnike, sta Gené in Ekström svetovala pri razvoju in umerjanju sedežev. Njune izkušnje so pomagale prenesti občutke sedenja v dirkalnem sedežu na sedež za cestna vozila. Pri tem so upoštevali celovito geometrijo sedeža od nog do ramen. Rezultat je odlična podpora pri vožnji skozi zavoje, kar olajša osredotočenost na cesto in vožnjo.

Za čim lažji vstop v vozilo in izstop iz njega, ne da bi ogrozili njegovo športno obliko, so inženirji analizirali geometrijo krivulj vozila in jo preizkusili z različno visokimi vozniki, pri čemer so s spreminjanjem trdote vsakega stičnega območja dosegli najvišjo raven udobja in prilagodljivosti. Za znamko je bilo ključnega pomena tudi iskanje prave tkanine za oblazinjenje školjkastih sedežev CUP Bucket. Usnje Nappa, ki je na voljo v črni in petrolejsko modri barvi, je zračen material z globokimi reliefnimi površinami, vidnimi šivi in mikroperforacijami, ki tem ekskluzivnim sedežem daje vrhunsko prefinjenost in stilsko privlačnost.

Inovativna tehnologija.

Skupaj s svojo bogato paleto sodobnih, zmogljivih in edinstvenih komponent je končni vrhunec pri vozilu VZ5 zagotovo njegova polavtonomna tehnologija za pomoč pri vožnji. S kombiniranjem visokooktanske serije in neizprosne moči bencinskega pogonskega sklopa z najnovejšo, najbolj inovativno tehnologijo in elementi varnosti je VZ5 zver s povsem novim obrazom. To dopolnjuje še z asistenco za vožnjo Travel Assist, ki nudi napredno varnost za voznika, ga ohranja na voznem pasu in varuje na poti, ter parkirno krmilno asistenco Park Assist, ki olajša začetek in konec vožnje tako, da vozniku pomaga speljati na izbrano parkirno mesto in z njega.

CUPRA Formentor VZ5 je vozilo, ki ga je treba resnično doživeti, preden lahko v celoti ocenite obseg njegovega neskončnega potenciala. Je vrhunski izraz tehnologije z notranjim zgorevanjem: trajni poklon »bencinskim pogonskim sklopom«. Z omejeno proizvodnjo le 7000 vozil je zagotovljena njegova ekskluzivnost.