Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Popolnoma električen CUPRA Born.

CUPRA Born je prvi popolnoma električni model

  • Novi CUPRA Born navdušuje z opazno zunanjostjo
  • Športni značaj se nadaljuje tudi v notranjosti
  • Proizvodnja novega CUPRA Borna poteka v nemškem mestu Zwickau

Pri španski znamki CUPRA so danes potrdili, da bodo prihodnje leto lansirali nov, popolnoma električni model. Novi CUPRA Born naj bi bistveno spremenil sedanji trg električnih vozil. Konceptno vozilo el-Born je bilo prvič predstavljeno na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer je prepričalo z izrazito eleganco in izrazitimi potezami.

 

Izpopolnjevanje koncepta za serijsko proizvodnjo

Oblikovalska ekipa CUPRA vse od premiere vozila na avtomobilskem salonu v Ženevi še izpopolnuje športni značaj in impresivno zunanjost. Ekipa dela na dinamičnem videzu in sodobni tehnologiji, denimo naprednem pogonskem sklopu. Plod teh prizadevanj je prvi popolnoma električni model znamke CUPRA Born. Proizvodnja poteka v nemškem mestu Zwickau.

Wayne Griffiths, direktor trženja in prodaje znamke SEAT ter izvršni direktor znamke CUPRA, pravi: "CUPRA Born združuje vse značilnosti znamke CUPRA. Prvotni koncept smo evolucijsko nadgradili. Cupra Born je dokaz, da so električna vozila lahko športna, hkrati pa imajo velik doseg in so popolnoma primerna za vsakodnevno uporabo."

Start Video

CUPRA Born temelji na platformi MEB koncerna Volkswagen in je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, med drugim s projicirnim zaslonom s tehnologijo obogatene resničnosti ter obsežnim sistemom za povezljivost in infotainment sistemom z 12-palčnim zaslonom. CUPRA je poleg vrhunsko dodelane in kakovostne notranjosti Borna dala poseben poudarek trajnostnemu razvoju in pri proizvodnji uporabila reciklirane materiale. Njegov športni značaj je podkrepljen s športnimi sedeži ter novim volanom s tipkami za izbiro različnih načinov in voznih profilov.

 

CUPRA Born prihaja na trg leta 2021. Trajnostno mobilnost povezuje s priljubljenim dinamičnim značajem. CUPRA Born združuje edinstven, ekskluziven dizajn z najnaprednejšimi tehnologijami in nizkim okoljskim odtisom zaradi pogona, ki ne proizvaja emisij.