Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

Velike sanje se začnejo z nekaj posamezniki, ki verjamejo vanje.

CUPRA PRAZNUJE »EL CLASICO«.

CUPRA izkazuje čast v spomin na potovanje FC Barcelone na prvi »el clasico« leta 1902. Gre za resnično zgodbo o odločnosti, ki jo pripoveduje Daniel Brühl, prejemnik zlatega globusa in igralec, rojen v Barceloni. Zgodba ponazarja zgodovinski dosežek ter izjemne osebnosti, ki so za vedno spremenile svet športa.

Start Video

FC Barcelona se je takrat šele uveljavljala kot nogometni klub, saj je bila na pobudo Joana Gampera ustanovljena le nekaj let pred tem. Iz ljubezni do športa so jo ustanovili amaterji, ki so trenirali samo, ko so imeli čas, poleg tega pa niso imeli niti domačega terena za redno igranje.

Toda ustanovni člani so si goreče želeli ohranjati ta šport. Priložnost za igranje, na zdaj že legendarni tekmi, je sicer bila izziv, pa tudi priložnost, ki je niso smeli zamuditi. Na dolgi poti do glavnega mesta spremljamo nekatere igralce kluba: Joan Gamper, Vicenç Reig i Falomir in Alfons Albéniz i Jordana. Vodil jih je Gamper, njihov ustanovitelj in kapetan, ki je bil že takrat izkušen igralec in je dosegel prvi zadetek kluba ter ima v lasti impresiven rekord po številu zadetkov na vseh odigranih tekmah ter na posamični tekmi. Reig, ki prihaja iz majhne vasice Borriol v Španiji, je bil eden najbolj priljubljenih članov kluba. Albéniz, rojen v Barceloni in sin slovitega skladatelja Isaaca Albéniza, je takrat imel komaj 16 let, pozneje pa je postal ustanovitelj sodniških odborov v Španiji in prvi predsednik sodniške komisije »Comité Técnico de Árbitros«.

Potovanje v prestolnico je bilo težko. Bili so daleč od doma, namesto na velikem stadionu so igrali na hipodromu »Hipódromo de la Castellana«, saj nogomet takrat ni bil priljubljen šport, kakršen je danes, in preteči je moralo še veliko časa, da so zgradili prvi nogometni stadion v Španiji. Konkurenca je bila huda, igra naporna. Toda njihova zavzetost in ljubezen do športa sta prevladali. FC Barcelona se bo vrnila domov ponosno.

Skupni točki znamke CUPRA in FC Barcelone sta odločnost in strast, s pomočjo katerih so se jima uresničile sanje: Zmaga FC Barcelone na prvem »el clasicu« ter zasnova prvega športnega terenskega vozila s priključnim hibridnim pogonom znamke CUPRA, konceptnega vozila CUPRA Formentor.