Raval

DarkRebel

Menjava zobatega jermena CUPRA

Zobati jermeni so obrabni deli, ki so nenehno izpostavljeni ogromni obremenitvi. Pri njih nikakor ne gre varčevati, saj lahko pretrganje povzroči poškodbe motorja.

Ko gre za originalne zobate jermene CUPRA, ste lahko prepričani, da je pri menjavi zobatega jermena poudarek na zanesljivosti in dolgi življenjski dobi.

Tako s svojim vozilom CUPRA še naprej uživate v neomejeni svobodi.

 

Prednosti originalnih zobatih jermenov CUPRA

 

  • Originalni zobati jermeni Cupra so popolnoma prilagojeni motorju, napenjalnim valjem in preusmerjevalnim kolutom vašega vozila CUPRA. To zagotavlja minimalen hrup in miren tek.
  • Zaradi steklenih in plastičnih vlaken ter premaza proti odrgninam so originalni zobati jermeni CUPRA oblikovno stabilni tudi pri visokih temperaturah.
  • Zato je zobati jermen učinkovit, zagotavlja zanesljiv prenos moči in ima dolgo življenjsko dobo.

 

Intervali za menjavo zobatega jermena

Intervali za menjavo ali intervali preverjanja se razlikujejo glede na model in pogoje uporabe. Fiksen interval za menjavo je lahko na primer 120.000 km in je torej odvisen od števila prevoženih kilometrov. Pri bencinskih motorjih je za zobate jermene večinoma predviden interval preverjanja. Tehnik v servisu CUPRA med servisnim pregledom preveri, ali je treba zobati jermen zamenjati.

 

>> Rezervacija servisnega pregleda

Pogosta vprašanja o zobatih jermenih in njihovi menjavi

Koliko stane menjava zobatega jermena?

Cena menjave zobatega jermena je odvisna od modela in leta izdelave vašega vozila CUPRA. Drugi dejavnik je čas, ki je potreben za vgradnjo. Natančno ceno za vaš model izveste pri servisnem partnerju CUPRA.

Kakšno funkcijo ima zobati jermen?

Zobati jermen prenaša moč z ročične gredi na odmično gred. Tako pride zmes goriva in zraka v zgorevalni prostor in lahko požene bate. Z zobatim jermenom se pogosto tudi krmili vodna črpalka.

Kaj se zgodi, če se zobati jermen poškoduje?

Če se zobati jermen pretrga, lahko to povzroči poškodbe motorja vašega vozila CUPRA. Ob pretrganju se prekine krmiljenje ventilov in bat udari ob ventil. Zato je treba pogosto zamenjati celotno glavo motorja.

Ali lahko zobati jermen svojega vozila CUPRA zamenjam sam?

Zamenjava zobatega jermena je zelo zapletena in dolgotrajna. Zobati jermen mora biti pravilno napet, zobniki in vodilna kolesa pa popolnoma poravnani. Poleg tega je najbolje hkrati zamenjati tudi vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute. Menjavo zobatega jermena zato raje prepustite servisnemu partnerju CUPRA.

Mehr anzeigen
Več originalnih delov CUPRA

Morda vas bo zanimalo tudi

Motorno olje

Motorno olje namasti mehanske dele motorja ter zmanjša trenje in obrabo.

 

AdBlue®

V kombinaciji z dizelsko tehnologijo SCR in raztopino AdBlue® se zmanjšajo emisije dušikovega oksida.

 

Zavore

Prometna varnost je zagotovljena samo z brezhibnimi zavorami. Preberite več o originalnih zavorah CUPRA.

 

Brisalci

Originalne metlice brisalcev Cupra tudi v slabem vremenu poskrbijo za jasen pogled. Tako imate vedno popoln pregled nad celotnim dogajanjem!

 

ZAHNRIEMEN WECHSELN BEI DEINEM CUPRA PARTNER