Raval

DarkRebel

10.05.2021

CUPRA Formentor je dobitnik nagrade Red Dot v kategoriji Product Design 2021

  • Vozilo iz segmenta CUV je 50-člansko mednarodno ocenjevalno komisijo prepričalo o svoji odličnosti

  • CUPRA Formentor se je uvrstil med zmagovalce, ker v sebi združuje vsakodnevne potrebe voznikov ter strast in čustva zmogljivega vozila 

  • Nagrada Red Dot za oblikovanje produktov je še en mejnik na življenjski poti CUPRA Formentorja

Martorell (Španija), 12. 4. 2021 - CUPRA Formentor je z nagrado Red Dot za oblikovanje produktov 2021 naredil nov korak v nizu dosedanjih uspehov. CUV je z letošnjo nagrado za avto leta že presegel vsa pričakovanja, kar je neverjeten dosežek, saj je znamka stara šele tri leta.

Nagrada Red Dot pa je še en dokaz, da je CUPRA oziroma Formentor edinstvena ponudba v tem segmentu. Hkrati je to tudi velik uspeh za celotno družino CUPRA in njeno oblikovalsko ekipo.

Nagrado Red Dot podeljujejo za izjemne oblikovalske dosežke produktov zaradi njihove estetske privlačnosti, funkcionalnosti, pametne uporabe ali inovativnosti.

»Nagrada Red Dot za oblikovanje produktov je ugledna nagrada in resnično poudarja vrhunski dizajn CUPRA Formentorja, s katerim izstopa v vseh panogah,« je povedal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamk CUPRA in SEAT. »Ta pomembna nagrada je dodatna spodbuda za odlično delo, ki ga opravljamo v družini CUPRA.«

CUPRA Formentor se s svojimi lastnostmi zna prilagajati zahtevam spreminjajočih se tržnih trendov, tehničnim inovacijam, zahtevam varnosti, cenovne dostopnosti in elektrifikacije.

Dejansko je s tem, ko podpira platformo MQB EVO in s tipom karoserije CUV, popoln paket; športnost in dinamičnost različice z odsekanim zadkom združuje s praktičnostjo, udobjem in prostornostjo športnega terenca. To popolnost je opazila tudi ocenjevalna komisija za nagrado Red Dot.

Žirijo za nagrado Red Dot sestavlja 50 mednarodnih strokovnjakov, ki preizkušajo vsak produkt posebej, razpravljajo o njem in ga ocenjujejo.

Postopek ocenjevanja temelji na različnih merilih in zagotavlja orientacijski okvir, ki ga glede na svoje strokovno znanje dopolni vsak žirant. Merila za ocenjevanje so med drugim: stopnja inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija, simbolna in čustvena vsebina ter ekološka združljivost.

CUPRA Formentor se je uvrstil med zmagovalce, ker v sebi združuje vsakodnevne potrebe voznikov ter strast in čustva zmogljivega vozila.

Revolucionarni CUPRA Formentor naj bi bil pomemben del segmenta CUV, ki mu napovedujejo, da bo v naslednjih petih letih podvojil prodajo v Evropi, kar bo pomembno vplivalo na prihodnost znamke. Nagrada Red Dot za oblikovanje produktov je še en mejnik na življenjski poti CUPRA Formentorja.