Raval

DarkRebel

Modeli

CUPRA RANGE
Tavascan
Novo
CUPRA RANGE
Born
Novo
CUPRA RANGE
Formentor
Novo
CUPRA RANGE
Leon
Novo
CUPRA RANGE
Leon Sportstourer
Novo
POSEBNE IZDAJE
Formentor VZ5
Konceptna vozila
Raval
Konceptna vozila
DarkRebel

CUPRA Formentor je postal uradno vozilo svetovne turneje World Padel Tour.

 

Po zagonu proizvodnje CUPRA Formentorja v tovarni v Martorellu se je CUPRA odločila povečati prepoznavnost prvega vozila, ki je bilo edinstveno zasnovano in razvito za znamko. Novi model bo postal uradno vozilo svetovne turneje World Padel Tour (WPT) in bo prikazano na vseh profesionalnih turnirjih v padel tenisu. Poleg tega je pet ambasadorjev CUPRA, ki so igralci padel tenisa, dobilo svojo prilagojeno različico Formentorja.

Izbor CUPRA Formentorja za uradno vozilo WPT je bil potrjen med turnirjem v Barceloni, ki sta se ga udeležila direktor za strategijo, poslovni razvoj in poslovanje CUPRA, Antonino Labate, in predsednik WPT, Ramón Agenjo.

Labate je o izboru povedal: »Formentor je srce znamke CUPRA, hitro rastoče mlade znamke, ki se močno enači z zgodbo o uspehu padel tenisa. Naša prisotnost v tem športu nam omogoča, da dosežemo občinstvo, s katerim delimo strast, odločnost in športnost ter sodoben življenjski slog. S tem novim modelom poskušamo preseči naš prvotni cilj, da bi podvojili prodajo in se razširili na nove mednarodne trge, in želimo, da je svetovna turneja v padel tenisu del te širitve.«

Poleg tega je predsednik WPT, Ramón Agenjo, zatrdil: »Zelo smo ponosni na to, da smo del te edinstvene pustolovščine ob boku tako priznane znamke. V novem projektu znamke CUPRA vidimo številne vrednote in načela, ki že od samega začetka navdihujejo svetovno turnejo v padel tenisu, kot so strast do športa, potreba po izjemni kakovosti in volja za zadovoljitev najzahtevnejših strank. Lansiranje CUPRA Formentorja, prvega ekskluzivnega modela znamke, ni moglo najti primernejšega sopotnika, kot je najhitreje rastoča profesionalna konkurenca tega stoletja.«

CUPRA v svetu padel tenisa

Objava je del dogovora med znamko CUPRA in turnejo WPT, na podlagi katerega je znamka lani postala glavni sponzor vseh uradnih tekmovanj WPT do leta 2021. Navijači padel tenisa bodo lahko na vsaki tekmi uživali v CUPRA Formentorju, saj bo razstavljen na častnem mestu ob osrednjem igrišču.

Prisotnost znamke CUPRA v svetu padel tenisa pa je mogoče opaziti tudi na igrišču. Znamka je sestavila edinstveno ekipo ambasadorjev, v kateri so Fernando Belasteguín, Pablo Lima, Alejandro Galán, Alejandra Salazar in Ariana Sánchez. Vseh pet ambasadorjev, ki sodijo med deset najboljših igralcev padel tenisa na svetu, na profesionalnih turnirjih nosi logotip CUPRA: »Kot vsi člani družine CUPRA sem se tudi jaz veselil vožnje s Formentorjem. Prepričan sem, da je ta model popolno vozilo za moj življenjski slog, saj združuje prostornost SUV-ja in športnost kupeja. Komaj čakam, da ga bom vozil po ulicah Barcelone,« je dejal Belasteguín.

Konec lanskega leta je CUPRA okrepila svojo prisotnost v svetu padel tenisa, tako da je postala glavni sponzor Mednarodne zveze za padel tenis (FIP). Cilj sodelovanja je podpreti mednarodno širitev športa in njegov profesionalni razvoj.

 

Model s 100-odstotnim DNK-jem znamke CUPRA

CUPRA Formentor je prvo vozilo, ki je bilo razvito posebej za znamko CUPRA. Novi model s 310 KM in široko paleto do sedmih pogonskih sklopov bo pri trgovcih na voljo ta mesec, različice priključnih hibridov pa bodo na voljo prihodnje leto.

CUPRA Formentor pomeni vstop znamke v segment vozil CUV, katerih tržni delež v Evropi naj bi se v naslednjih petih letih podvojil. Ta visokozmogljivi CUV, ki je dobil ime po znanem rtu na Majorki, združuje DNK znamke in najsodobnejšo tehnologijo, izjemen in očarljiv zunanji dizajn, prefinjeno notranjost in napredne, visokozmogljive motorje.