Raval

DarkRebel

Prihodnost motošporta se je začela

Si znaš predstavljati, kako gledalci avtomobilske dirke ustvarijo povezavo s svojim favoriziranim voznikom? Ga neposredno spodbujajo ali mu čestitajo za stil vožnje? Kako bi bilo, če bi bila dirka občutno tišja, a kljub temu veliko razburljivejša, okoljsko zavedna in hkrati neskončno bolj napeta?

Že kmalu nam ne bo treba več uporabljati domišljije, da bi doživeli tiho avtomobilsko dirko, saj CUPRA e-Racer čisto tiho že prede po dirkalni stezi.

Prvi dirkalni avtomobil na svetu na 100-odstoten električni pogon. Avtomobil, ki mu ni treba z glasnim rjovenjem opozarjati nase, temveč v 3,2 sekunde pospeši na 100 km/h le s tihim brenčanjem. To je CUPRA e-Racer: v elegantni dizajn oblečena fascinantna tehnika - v njej tiči prek 20.000 delovnih ur, vloženih v razvoj dirkalnega avtomobila, ki ni tukaj le zato, da bi ostal, temveč da utemelji novo definicijo prihodnosti dirkalnega športa.

 

Motorji se bodo vrteli celo z do 12.000 vrtljaji na minuto, v primerjavi s prejšnjimi 6.500, in pri tem ohranili enako zmogljivost in pospešek, ne da bi bilo treba najprej doseči najvišje število vrtljajev. Hkrati bodo lahko vozniki podatke dirke prenašali v realnem času. Povezljivost poskrbi za veliko bolj aktivno in razburljivo vlogo gledalcev v dirki.

Predstavljata se čisto nov občutek vožnje in nova vrsta avtomobilskih dirk. Zdravo, prihodnost.

 

Več informacij

Spremljajte nas na Instagramu pod @CUPRA_Official ali na Instagramu in Twitterju pod @CUPRA_Racing.