Raval

DarkRebel

08.05.2023

CUPRA predstavlja Exponential Experience, edinstveni koncept dirkanja, ki združuje virtualni in fizični svet

  • Prve testne vožnje znamke v živo na dogodku Exponential Impulse v Berlinu med svetovnim prvenstvom v formuli E (ABB FIA)
  • Ambasadorja CUPRA Racing Adrien Tambay in Jordi Gene sta v živo predstavila virtualno dirkaško izkušnjo, ki združuje Barcelono in Berlin
  • CUPRA Exponential Experience združi občutek vožnje z neomejenimi možnostmi in domišljijo virtualnega sveta

 

Na dogodku Exponential Impulse v Berlinu med svetovnim prvenstvom v formuli E (ABB FIA) je CUPRA predstavila Exponential Experience, prvo izkušnjo z električnim dirkanjem, ki presega vse meje ter združuje virtualni in fizični svet.

 

Start Video

CUPRA je ustvarila dirkaško izkušnjo, ki združuje dve veliki in nekonvencionalni mesti - Barcelono in Berlin. Exponential Experience združuje neomejene možnosti igričarskega in digitalnega sveta z občutkom vožnje pravega vozila.

 

Vozniki lahko sedejo za volan našega konceptnega dirkalnika z novim imenom CUPRA Raval (prej imenovanega CUPRA UrbanRebel) z največjo močjo do 320 kW (435 KM), si nadenejo visokoločljivostna očala za mešano resničnost in pozabijo na realni svet, ko dirkajo po dinamičnem virtualnem svetu od Barcelone do Berlina. Ali pa katerikoli drug scenarij, ki si ga lahko zamislite.

 

»CUPRA Exponential Experience omogoča nekaj, česar večina voznikov običajno nikoli ne doživi: izjemen občutek vožnje električnega dirkalnika. Edinstveni koncept dirkanja, ki združuje virtualni in fizični svet. Vsakomur omogoča, da dirkanje občuti na drugačen način,« pravi Xavi Serra, vodja oddelka CUPRA Racing.

 

Pri CUPRA Exponential Experience je to, kar voznik vidi, virtualno, kar vozi in čuti pa resnično, ker sedi za volanom konceptnega dirkalnika CUPRA Raval. CUPRA je z dinamičnimi virtualnimi okolji, ki črpajo navdih iz sveta igričarstva in dirkanja, ustvarila nekaj novega in izvirnega.

Tehnologija vmesnika CUPRA Reality Loop omogoča, da dogodki v virtualnem svetu fizično vplivajo na vozilo in obratno. Na primer, vožnja po virtualni stezi prek odseka s povečano hitrostjo se pri konceptnem dirkalniku CUPRA Raval odrazi z občutkom povečanja navora.

V ta namen je ekipa CUPRA zasnovala prilagojeno šasijo igralnega računalnika, nosilce za senzorje, obsežne varnostne funkcije in dvosmerni komunikacijski sistem z elektroniko vozila.

Exponential Experience ima velik potencial za prihodnost motošporta. Gre za dirkanje, ki je prilagojeno sodobnim potrebam naslednje generacije.