Raval

DarkRebel

08.03.2023

CUPRA nadgrajuje partnerstvo z evropsko e-športno organizacijo KOI, ki bo prihodnje leto tekmovala v prvenstvu LEC

  • Ta napoved sledi združitvi evropskih e-športnih organizacij Rogue in KOI, ki sta napovedali strateško zavezništvo.
  • Ibai Llanos, eden najbolj priljubljenih streamerjev na svetu, bo postal ambasador ekipe KOI.


CUPRA, nekonvencionalna izzivalka, napoveduje razvoj partnerstva s KOI, e-športnim klubom, ki sta ga ustanovila zvezdniški streamer in moderator Ibai Llanos ter nekdanja legenda FC Barcelone Gerard Piqué. Avtomobilska znamka, ki se je sprva pridružila kot partner ekipe leta 2022, je zdaj uradni avtomobilski partner ekipe KOI.

 

 

Ekipa KOI bo leta 2023 sodelovala na evropskem prvenstvu League of Legends European Championship (LEC), na sprednji strani ekipnih majic pa bodo nosili znamko CUPRA. Ibai Llanos, ki je bil na podelitvi Esports Awards 2022 okronan za streamerja leta in je pogost partner znamke CUPRA, bo postal glavni ambasador ekipe KOI. Ibai si je zagotovil pravico do prenosa prvenstva LEC z ekipo KOI na svojem osebnem kanalu Twitch, kar je v tem športu poteza brez primere.

 

Ekipa KOI je v prvenstvo LEC vstopila po združitvi z ekipo Rogue oktobra 2022, ko sta obe e-športni ekipi sklenili strateško zavezništvo, da bi zagotovili ekipo, ki bo pripravljena na prvenstvo.

Znamka CUPRA bo še naprej prisotna v centru KOI v Barceloni, kjer bo ekipa živela, trenirala in tekmovala, ter v berlinskem centru KOI, ki je središče ekipe za prvenstvo LEC. Poleg prvenstva LEC bo ekipa KOI še naprej nastopala tudi v ligi LVP Superliga, enem največjih e-športih tekmovanj v Evropi.

Antonino Labate, direktor za strategijo, poslovni razvoj in poslovanje CUPRA, je povedal: »CUPRA izziva konvencije in premika meje, kar nameravamo nadaljevati tudi s tem partnerstvom. Združujemo se z eno najbolj vznemirljivih in strastnih ekip v e-športu, da bi še naprej razvijali igro, ki trenutno doživlja izjemen razcvet po vsem svetu. S tem partnerstvom se CUPRA zavzema za talente mlajših generacij, ki uživajo v vsebinah iz novih in zanimivih digitalnih formatov.«

Anna Baumann, izvršna podpredsednica Esports pri Infinite Reality, je povedala: »Navdušeni smo, da lahko razkrijemo partnerstvo z znamko CUPRA. Pripravljeni smo na korenite spremembe, pri čemer bomo uporabili svoj edinstveni nabor sredstev, med katerimi je naše priljubljeno moštvo KOI Squad, naše ekipe in seveda naš glavni ambasador Ibai Lllanos. Skupaj z znamko CUPRA smo usklajeni v našem edinstvenem pristopu k visoki zmogljivosti in zabavi ter smo pripravljeni prevladati v letu 2023 in pozneje.

 

 

Učinek ljubiteljev e-športa

Ker se je CUPRA postavila v ospredje družbenih in kulturnih trendov, ki vedno bolj privlačijo mlajše občinstvo, je na svojih družbenih kanalih zabeležila veliko rast. Po prvi najavi partnerstva leta 2022, po kateri je bilo v manj kot 24 urah prodanih 15.000 vstopnic za dvorano Palau Sant Jordi, se je število sledilcev kanalov družbenih medijev CUPRA v manj kot 24 urah povečalo za 150 tisoč.