Raval

DarkRebel

23.03.2022

CUPRA bo razširila svojo ponudbo z novim elektrificiranim SUV jem, ki bo na trg prišel leta 2024

  • CUPRA bo svojo ponudbo elektrificiranih vozil razširila z novim SUV-jem, ki bo pospešil njeno rast v zelo konkurenčnem segmentu kompaktnih SUV-jev
  • Novi elektrificirani SUV bo na voljo z različnimi vrstami pogona, vključno z mHEV (blagi hibrid) in PHEV (priključni hibrid)
  • SUV bo imel vgrajeno novo generacijo priključne hibridne tehnologije, ki bo omogočala doseg približno 100 km v izključno električnem režimu

Martorell (Španija), 23. 3. 2022 - Neustavljivi zagon znamke CUPRA se nadaljuje: nekonven­ci­onalna znamka izzivalcev pospešuje uvajanje elektrificiranih vozil z lansiranjem novega SUV-ja, ki bo vstopil v izjemno konkurenčen segment kompaktnih SUV-jev.

Start Video

Elektrificirani SUV bo zasnovan tako, da bo izstopal s samozavestnim videzom, ki bo izražal drzne emocije in svobodne zmogljivosti.

 

Novi elektrificirani SUV bo dolg približno 4,5 metra, kar bo oblikovalcem in inženirjem omogočilo razvoj vozila, ki bo utelešalo bistvo znamke CUPRA, hkrati pa bo imelo idealna proporcionalna razmerja za čim večjo konkurenčnost v zahtevnem A-segmentu.

SUV bo imel vgrajeni pogonski tehnologiji mHEV in PHEV; pri priključni hibridni različici bo uporabljena nova generacija tehnologije PHEV, ki bo omogočala približno 100 km vožnje v izključno električnem režimu.

 

Novi elektrificirani SUV bodo proizvajali skupaj z Audijem Q3 Sportback v tovarni v Györu na Madžarskem od leta 2024 dalje.

CUPRA je nekonvencionalna znamka izzivalcev, ki združuje emocionalnost, elektrifikacijo in zmogljivost ter iz Barcelone navdihuje ves svet. CUPRA, ki je bila ustanovljena leta 2018, ima glavni sedež in tovarno za dirkalnike v Martorellu (Barcelona) ter globalno mrežo specializiranih prodajnih mest.

 

Leta 2021 je CUPRA ohranila trend rasti in je z 80.000 dobavljenimi vozili potrojila prodajo, k čemur je pripomogel uspeh modela CUPRA Formentor. CUPRA dokazuje, da gresta elektrifikacija in športnost lahko z roko v roki. V letu 2022 bodo ponudbo modela CUPRA Born, prvega popolnoma električnega vozila znamke, razširili z modeli z različnimi kapacitetami baterij in zmogljivejšo različico e-Boost. Predstavljena bo tudi ekskluzivna, omejena serija različice CUPRA Formentor VZ5. CUPRA Tavascan, drugi popolnoma električni model znamke, bo na trg prišel leta 2024, leta 2025 pa bo sledil prvi mestni električni avtomobil znamke, osnovan na konceptu CUPRA UrbanRebel.

 

CUPRA je leta 2021 zmagala v prvenstvu električnih turnih avtomobilov PURE ETCR in še naprej sodeluje v tekmovanju Extreme E za električna terenska vozila SUV. Znamka je uradni avtomobilski in mobilnostni partner nogometnega kluba Barcelona, premium sponzor turneje World Padel Tour in uradni sponzor e-športnega kluba Finetwork KOI. V sodelovanju z blagovnimi znamkami, kot sta Primavera Sound in De Antonio Yachts, je ustvarila življenjski slog CUPRA. Skupnost znamke CUPRA sestavlja skupina ambasa­dorjev, ki želijo biti gonilna sila sprememb. Med njenimi člani so nemški vratar Marc ter Stegen, nogometašica Alexia Putellas, dobitnica zlate žoge in nagrade FIFA The Best, ter nosilci zlatih olimpijskih medalj Adam Peaty, Melvin Richardson in Saúl Craviotto.