CUPRA el-Born

Popolnoma električen CUPRA el-Born.

CUPRA el-Born je prvi popolnoma električni model

  • Novi CUPRA el-Born navdušuje z opazno zunanjostjo
  • Športni značaj se nadaljuje tudi v notranjosti
  • Proizvodnja novega CUPRA el-Borna poteka v nemškem mestu Zwickau

Pri španski znamki CUPRA so danes potrdili, da bodo prihodnje leto lansirali nov, popolnoma električni model. Novi CUPRA el-Born naj bi bistveno spremenil sedanji trg električnih vozil. Konceptno vozilo el-Born je bilo prvič predstavljeno na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer je prepričalo z izrazito eleganco in izrazitimi potezami.

 

Izpopolnjevanje koncepta za serijsko proizvodnjo

Oblikovalska ekipa CUPRA vse od premiere vozila na avtomobilskem salonu v Ženevi še izpopolnuje športni značaj in impresivno zunanjost. Ekipa dela na dinamičnem videzu in sodobni tehnologiji, denimo naprednem pogonskem sklopu. Plod teh prizadevanj je prvi popolnoma električni model znamke CUPRA el-Born. Proizvodnja poteka v nemškem mestu Zwickau.

Wayne Griffiths, direktor trženja in prodaje znamke SEAT ter izvršni direktor znamke CUPRA, pravi: "CUPRA el-Born združuje vse značilnosti znamke CUPRA. Prvotni koncept smo evolucijsko nadgradili. Cupra el-Born je dokaz, da so električna vozila lahko športna, hkrati pa imajo velik doseg in so popolnoma primerna za vsakodnevno uporabo."

Start Video

CUPRA el-Born temelji na platformi MEB koncerna Volkswagen in je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo, med drugim s projicirnim zaslonom s tehnologijo obogatene resničnosti ter obsežnim sistemom za povezljivost in infotainment sistemom z 12-palčnim zaslonom. CUPRA je poleg vrhunsko dodelane in kakovostne notranjosti el-Borna dala poseben poudarek trajnostnemu razvoju in pri proizvodnji uporabila reciklirane materiale. Njegov športni značaj je podkrepljen s športnimi sedeži ter novim volanom s tipkami za izbiro različnih načinov in voznih profilov.

 

CUPRA el-Born prihaja na trg leta 2021. Trajnostno mobilnost povezuje s priljubljenim dinamičnim značajem. CUPRA el-Born združuje edinstven, ekskluziven dizajn z najnaprednejšimi tehnologijami in nizkim okoljskim odtisom zaradi pogona, ki ne proizvaja emisij.