Raval

DarkRebel

Vozila CUPRA e-HYBRID

Električni pogon izboljša delovanje motorja z notranjim zgorevanjem s hitrejšim pospeševanjem. Ničelne emisije na kratkih vožnjah. Sodobno. Navdihujoče.

Vozila CUPRA e-HYBRID: Električne inovacije z vrhunsko zmogljivostjo

 

Z vozili CUPRA e-HYBRID se odločite sami: želite voziti izključno na električni pogon? Ali želite uporabiti motor z notranjim zgorevanjem? Zaradi hibridnega pogona je mogoče oboje. Z vsako vožnjo, ki jo prevozite z električnim pogonom, prihranite emisije. Kot priključni hibridi se lahko vsi modeli polnijo tudi prek domače polnilne postaje CUPRA. Poleg tega lahko s hibridnim vozilom dolgoročno prihranite pri stroških goriva, čeprav hkrati omogoča odlično pospeševanje. Tukaj najdete primerjavo modelov CUPRA e-HYBRID. 

CUPRA Leon e-HYBRID

 

CUPRA Leon e-HYBRID ima popolnoma električni doseg do 62 km. Odvisno od postopka polnjenja se motor polni približno 4 ure. Polnjenje hibridnega vozila lahko nadzorujete tudi na daljavo prek domače polnilne postaje ali polnilne postaje CUPRA Charger. Na cesti CUPRA Leon e-HYBRID navdušuje z dinamično mestno vožnjo. Z močjo do 245 KM zagotavlja brezmejno vožnjo. Nato izberite še poljubno kombinacijo barve in platišč. Dobro premišljen notranji dizajn tega hibridnega vozila poskrbi, da se boste v hipu počutili izjemno. 10,25-palčni digitalni infotainment zaslon za volanom in školjkasta sedeža tega hibrida sta le dva od mnogih poudarkov v notranjosti.

CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

 

Kot vsi hibridni modeli CUPRA je tudi CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID priključni hibrid. To pomeni, da lahko baterijo hibridnega vozila polnite tako z rekuperacijo kot tudi prek vtičnice v električnem omrežju. Hibridni Sportstourer se ponaša z močjo do 245 KM. S svojo elegantno obliko navdušuje z vseh strani. Hibridno vozilo s Full-LED-žarometi odlično osvetljuje cestišče, lahka 19-palčna aluminijasta platišča pa poskrbijo za varno in estetsko vožnjo. Športni dizajn vozila e-HYBRID in zavore Brembo zagotavljajo optimalno porazdelitev moči in večjo zavorno moč. V prtljažniku s prostornino 1.450 litrov je dovolj prostora za vse, kar potrebujete.

CUPRA Formentor e-HYBRID

 

Tudi CUPRA Formentor e-HYBRID med hibridnimi modeli CUPRA izstopa s svojim prefinjenim dizajnom. Dinamični usmernik zraka zadaj in večje odprtine za dovod zraka spredaj dajejo hibridnemu vozilu močan videz. Hkrati je zaradi izklesanih linij videti elegantno in edinstveno. CUPRA Formentor e-HYBRID je opremljen s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Vozilo lahko udobno polnite z ustrezno domačo polnilno postajo ter nadzorujete in spremljate polnjenje na svojem pametnem telefonu. S povsem polno baterijo ima hibrid popolnoma električni doseg do 58 km. V tem vozilu e-HYBRID sta tako združena inovativen dizajn in moč do 245 KM.

Pogosta vprašanja o vozilih e-HYBRID

Kaj dejansko pomeni hibrid?

Hibrid kombinira različne pogonske sisteme v enem vozilu. V večini primerov gre za kombinacijo bencinskega motorja in elektromotorja. Dizelski motor je le redko kombiniran z elektromotorjem. Glede na to, do katere mere je napolnjena baterija vašega vozila e-HYBRID, lahko vozite na povsem električni pogon ali z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem.

Zakaj naj izberem hibridno vozilo?

Dve od mnogih prednosti vozila e-HYBRID sta predvsem hitro pospeševanje in majhna poraba goriva. Presežna energija iz motorja z notranjim zgorevanjem se kot električna energija shranjuje v bateriji. Energija, ki se sprošča med zaviranjem, polni tudi baterijo hibridnega vozila. Shranjena električna energija nato napaja elektromotor, medtem ko vgrajena programska oprema nenehno izbira najbolj optimalni način delovanja. Glede na stanje napolnjenosti baterije lahko potem vozite na električni pogon ali z motorjem z notranjim zgorevanjem. V povsem električnem načinu prispevate k zmanjševanju emisij in naredite nekaj koristnega za okolje. 

Kaj je priključni hibrid?

Priključni hibrid se lahko polni prek zunanjih virov energije. Optimalno polnjenje baterije je doseženo z domačo polnilno postajo CUPRA. Z rekuperacijo vozilo pridobiva med drugim dodatno energijo med vožnjo.

Kako deluje domača polnilna postaja CUPRA za priključni hibrid?

Svoj priključni hibrid lahko hitro, varno in enostavno polnite na domači polnilni postaji CUPRA. Polnjenje prek 12-voltne vtičnice je priporočljivo le izjemoma. Domača polnilna postaja CUPRA ščiti električno omrežje pred preobremenitvijo. Z aplikacijo CUPRA e-Manager lahko vedno in povsod spremljate polnjenje prek svojega mobilnega telefona.

Priključni hibrid, blagi hibrid ali električno vozilo?

Medtem ko električno vozilo vozi na povsem električni pogon, pa blagi hibridi in priključni hibridi kombinirajo bencinski oz. dizelski motor in elektromotor, kot je opisano zgoraj. Blagi hibridi so posebej primerni za mestno vožnjo, saj je tam več speljevanja in ustavljanja, pri čemer se baterija vozila lahko vedno dobro napolni. Zaradi tega je e-HYBRID v mestu še posebej varčen. Priključni hibrid lahko polnite tudi prek vtičnice ali domače polnilne postaje.

Mehr anzeigen