Raval

DarkRebel

Pozitivna energija.

Sodobna športnost. Naša pot. Polna praktičnih rešitev. Da bi vsak dosegel svoj cilj.

POLNJENJE DOMA

Polnjenje doma še nikoli ni bilo tako preprosto. Uživajte v najhitrejših možnih rešitvah polnjenja s polnilnikom CUPRA.

CUPRA Charger

CUPRA pri električni mobilnosti razmišlja korak naprej. Z močjo polnjenja do 11 kW in 4,5-metrskim kablom, ki je fiksno priključen na domačo polnilno postajo, polnjenje poteka povsem preprosto.

Polnilna postaja CUPRA Charger napolni vaše vozilo varno, učinkovito in do 5-krat hitreje kot prek običajne šuko vtičnice.

Korak za korakom.

  • 1. korak: Odklenite vozilo in odprite loputo.
  • 2. korak: Kabel domače polnilne postaje CUPRA priključite na vozilo. 
  • 3. korak: Zelena lučka pomeni, da je polnjenje v teku.

Želite nadgradnjo?

Pametni polnilni kabel za vaš CUPRA Born.

Komplet POWER2Go 2.0

S pametnim kompletom Moon Power2Go 2.0 napolnite svoje vozilo, kjer koli ste. Polnilni kabel je z adapterji za različne vire energije in močjo polnjenja do 22 kW izjemno prilagodljiva rešitev. Avtonomno upravljanje energije zagotavlja, da je moč polnjenja prilagojena vozilu, ki se polni, in viru električnega toka. Z vgrajenim vmesnikom WLAN lahko »mobilno domačo polnilno postajo« povežete z oblakom in tako prek aplikacije urejate in upravljate polnjenje. Priložena je tudi priročna torba.

PLUG & CHARGE.

 

Tako preprosto in hitro, kot že samo ime. Na vsaki združljivi polnilni postaji. Priključite svoje vozilo CUPRA, pustite, da ga sistem prepozna in začnite s polnjenjem. Na koncu meseca prejmete en račun, na katerem je povzeta celotna poraba. Vse poteka povsem avtomatsko. 

Več informacij

APLIKACIJA CUPRA EASY CHARGING. 

 

Pametne možnosti polnjenja. Vse na enem mestu. Ena mreža polnilnih mest. Več kot 500.000 javnih polnilnih postaj. Po vsej Evropi. 3 različne polnilne tarife. Idealno za vašega novega CUPRA Borna. Aplikacija CUPRA Easy Charging je celovita rešitev s funkcijami za polnjenje doma in na poti. Skupaj s polnilno kartico CUPRA Easy Charging. Standardizirano, preprosto in hitro.

Aplikacija My CUPRA

Popoln nadzor in upravljanje funkcij. Še preden se odpravite na pot.

Neposredna povezava z vozilom CUPRA

Z voznikovega sedeža, kavča ali pisarniškega stola. Vse modele CUPRA je mogoče upravljati na daljavo. To omogoča aplikacija My CUPRA¹. Za vse voznike vozil CUPRA.

Prednosti

  • Oddaljeni dostop
  • Optimalno polnjenje
  • Vzpostavitev rutin
  • Ohranite nadzor

Pogosta vprašanja

Kako lahko napolnim svoj priključni hibrid/električno vozilo?

Priključni hibridi in električna vozila se lahko polnijo na javnih polnilnih postajah ali pod določenimi pogoji tudi prek običajne gospodinjske vtičnice. Na splošno se priporoča polnjenje na javnem polnilnem mestu.

Kje lahko napolnim svoj priključni hibrid/električno vozilo?

Številni vozniki lahko svoje vozilo polnijo na delovnem mestu ali na vse več javnih polnilnih postajah.

Največjo moč zagotavlja le popolnoma napolnjena baterija. Zato priporočamo, da priključna hibridna vozila polnite čim bolj pogosto ter tako v celoti izkoristite prednosti dodatnega elektromotorja. To lahko najbolje storite doma ali na delovnem mestu.

Katere vrste polnjenja so na voljo za priključne hibride/električna vozila?

Električna vozila se načeloma lahko polnijo z izmeničnim (AC = Alternating current) ali enosmernim (DC = Direct current) tokom. Polnjenje z izmeničnim tokom je rešitev za polnjenje doma, medtem ko je polnjenje z enosmernim tokom običajno na velikih javnih polnilnih postajah, saj so tu na voljo velike polnilne moči. 

Polnjenje z enosmernim tokom omogoča velike polnilne moči od 22 kW naprej - hitro polnjenje. Naprave za hitro polnjenje so običajno na javnih parkiriščih ob avtocestah. Ta različica je še posebej priročna na potovanjih, saj lahko baterijo napolnite v kratkem času. Polnilni kabli za enosmerni tok so na javnih postajah za hitro polnjenje fiksno vgrajeni, priloženi kabel pa je potreben le za priključitev na domače polnilne postaje z izmeničnim tokom.

Polnilni kabel za izmenični tok (način 3, tip 2) mora biti vedno v vozilu, da lahko vozilo polnite na javnih polnilnih postajah z izmeničnim tokom.

Na gospodinjskih električnih vtičnicah lahko električno vozilo z omrežnim kablom (način 2, tip 2) polnite z močjo do 2,3 kW. To obliko polnjenja priporočamo le v zelo omejenem obsegu, predstavlja pa naj le kratkoročno, priložnostno rešitev za polnjenje. Običajne gospodinjske električne vtičnice načeloma niso zasnovane za trajne obremenitve in zaradi nizke jakosti toka polnjenje traja zelo dolgo.

Kako dolgo traja, da se baterija mojega priključnega hibridnega oz. električnega vozila popolnoma napolni?

Časi polnjenja⁷ so odvisni od različnih dejavnikov: zunanje temperature, temperature baterije, velikosti baterije, oprema za polnjenje, stanja baterije in vozila, napetosti polnilnega sistema, vira električnega toka in stanja akumulatorja. Natančen čas polnjenja je naveden v tehničnih specifikacijah priključnih hibridnih modelov CUPRA in CUPRA Borna.

Npr. čas polnjenja vašega CUPRA Borna z domačo polnilno postajo (AC 11 kW; 0-100 %) je približno 6 ur in 15 minut, na hitri polnilni postaji (DC 120 kW; 5-80 %) pa približno 35 minut.

Kakšen način polnjenja CUPRA Borna je najbolj prijazen do baterije?

Najučinkovitejše je polnjenje baterije do 80 %, zato je optimalna raven napolnjenosti baterije med 20 in 80 %. Poleg tega je polnjenje z izmeničnim tokom (AC) na javni polnilni postaji na splošno prijaznejše kot hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) na hitrih polnilnih postajah in tako prispeva k daljši življenjski dobi baterije.

Najbolje je, če se polnjenje začne po vožnji, saj je baterija v tem primeru že ogreta na delovno temperaturo. V primeru povsem napolnjene baterije je priporočljivo, da vozilo čim prej začnete uporabljati.

Če je vozilo izpostavljeno ekstremnim temperaturam, je priporočljivo, da ga v vročem vremenu parkirate v senci, pozimi pa v garaži/pod nadstreškom. Če vozilo dlje časa stoji, je za baterijo najbolj prijazna napolnjenost od 50 do 60 %. S pomočjo e-Managerja lahko programirate čas polnjenja in zgornjo/spodnjo omejitev polnjenja baterije za zaščito visokonapetostne baterije.

Kako poteka polnjenje priključnega hibrida?

Priključna hibridna vozila lahko polnite s standardnim polnilnim kablom na običajni 3-polni vtičnici. Za hitrejše polnjenje je priporočljiva uporaba polnilne postaje. Za polnjenje na javni polnilni postaji je potreben »polnilni kabel za polnjenje z izmeničnim tokom« z vtičem tipa 2 na obeh koncih.

Priključni hibrid del energije vedno pridobi tudi z rekuperacijo energije.

Kateri dejavniki vplivajo na življenjsko dobo baterije mojega priključnega hibridnega oz. električnega vozila?

Zunanja temperatura je pomemben dejavnik, ki vpliva na zmogljivost in kapaciteto baterije. Pozimi je koristno polnjenje v toplejšem okolju. Poleti v hladnejšem. S tem prihranite energijo, ki jo lahko porabite pri zagonu in med vožnjo. Drugi dejavniki, ki vplivajo na čas delovanja baterije: nastavitve vozila, način vožnje, uporaba klimatske naprave in natovorjenost.

Koliko časa velja garancija za visokonapetostno baterijo vozil e-HYBRID?

Visokonapetostna baterija v naših vozilih ima 8-letno garancijo. ¹⁰

Mehr anzeigen

Strast, ki bo spremenila svet.

Na električni način..
Najboljše iz obeh svetov.

Poraba električne energije CUPRA Borna: 15,3-19,4 kWh/100 km. Emisije CO2: 0 g/km. Slike so simbolične. Stanje: 03/2024.

Trajna moč je največja moč v kW v obdobju 30 minut. Največja zmogljivost (največja moč elektromotorja) označuje, koliko moči (kilovatov) je na voljo v danem trenutku. Moč, ki je na voljo v posameznih voznih razmerah, je odvisna od spremenljivih dejavnikov, kot so temperatura okolice, stanje napolnjenosti, klimatizacija, fizično staranje ali temperatura visokonapetostne baterije.

¹Mobilne spletne storitve CUPRA CONNECT (CUPRA CONNECT) so digitalni produkt podjetja SEAT S.A., Autovía A-2, km 585, 08760 Martorell, in so sestavljene iz enega ali več paketov storitev glede na zakupljene storitve. Ti paketi storitev so vezani na vozilo in zahtevajo za to opremljeno vozilo znamke CUPRA. Pogoj za zagotavljanje storitev CUPRA CONNECT je aktivna podatkovna povezava med vozilom in podatkovnim strežnikom. Uporabo spletnih storitev omogoča integrirana internetna povezava. Za uporabo storitev CUPRA CONNECT je potrebna elektronska registracija v aplikaciji CUPRA CONNECT s CUPRA ID. Poleg tega morate prek spleta z družbo SEAT S.A. skleniti ločeno pogodbo CUPRA CONNECT. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov znotraj pokritosti omrežja, krije SEAT S.A. - z izjemo stroškov za aplikacije, naložene v aplikaciji In-Car, in spletni radio. Za uporabo aplikacij, naloženih v aplikaciji In-Car, in spletnega radia ter dostopne točke za WLAN je mogoče naročiti plačljive podatkovne pakete prek zunanjega mobilnega operaterja CUBIC Telecom in jih na področjih pokritosti z omrežjem uporabljati v številnih evropskih državah. Alternativno je uporaba aplikacij, naloženih v aplikaciji In-Car, in spletnega radia mogoča prek prenosne naprave (npr. pametnega telefona), ki lahko postane mobilna dostopna točka za WLAN. V tem primeru so ustrezne storitve na voljo samo pod pogojem, da ima uporabnik obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem, in le na področjih, ki so pokrita z ustreznim omrežjem mobilne telefonije. Za uporabo brezplačne aplikacije CUPRA CONNECT sta potrebna pametni telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android in SIM-kartica z opcijo za prenos podatkov. Poleg tega mora uporabnik imeti obstoječo ali posebej sklenjeno pogodbo z mobilnim operaterjem. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkovnih paketov po internetu lahko, predvsem pri uporabi v tujini, nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja. Razpoložljivost storitev CUPRA CONNECT se v posameznih državah lahko razlikuje. Spletne storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. V vseh drugih primerih veljajo Splošni pogoji poslovanja za mobilne spletne storitve CUPRA CONNECT družbe SEAT, S.A.