CUPRA E-RACER

Prvi električni dirkalni avtomobil na svetu.

 

CUPRA je nova definicija prihodnosti dirkalnega športa: čistejše in učinkovitejše avtomobilske dirke, pri katerih igrata ključno vlogo tehnologija in povezljivost. CUPRA e-Racer prehiteva to vizijo in želi do leta 2019 izpolniti cilj: dirka z izključno električnimi avtomobili.

300 kW trajne moči. 680 KM. Kratkotrajna moč znaša do 500 kW in je na voljo več kot 10 sekund. Motor z enojnim prestavnim razmerjem 1 : 5,6 zmore do 12.000 vrtljajev. Da, CUPRA e-Racer je pravo dirkalno vozilo.

270 km/h, z 0 na 100 v pičlih 3 sekundah, 4 motorji, 6.072 baterij, ki se napolnijo v 40 minutah. In vse to je neverjetno tiho, ultra čisto in okolju prijazno. e-Racer pa prepriča tudi z drugimi prednostmi. Elektromotor ima enostavnejšo zgradbo, zahteva manj popravil, a je izredno učinkovit. V fazi zaviranja vozilo ponovno pridobi moč prek kinetične energije.

Nov koncept za dirkalne avtomobile, ki odpira vrata čisto novemu občutku krmiljenja in novi definiciji dirkalnega športa. Vzvratna ogledala so nadomestile majhne kamere, da je vozilo še bolj aerodinamično. Zaslon, integriran v armaturno ploščo, vozniku pokaže, kaj se okoli njega dogaja. Osrednji zaslon na dotik omogoča vozniku pregled nad vsemi pomembnimi podatki o električnem sistemu in zmogljivosti vozila v realnem času.

Kako bo dirka prihodnosti z vsemi temi elementi videti za voznike? Ali lahko gledalci in ljubitelji na osnovi teh sprememb (npr. povezljivost) doživijo dirko tudi na drug način? Danes se piše prihodnost.

Obvestilo o piškotkih
CUPRA uporablja lastne piškotke in piškotke tretjih ponudnikov. Piškotki nam pomagajo analizirati podatke o navigaciji po našem spletnem mestu za izboljšanje tvoje uporabniške izkušnje in naših storitev. CUPRA uporablja lastne piškotke in piškotke tretjih ponudnikov. Piškotki nam pomagajo analizirati podatke o navigaciji po našem spletnem mestu za izboljšanje tvoje uporabniške izkušnje in naših storitev. Več informacij o tem in o spremembi konfiguracije svojega brskalnika najdete v našem obvestilu o piškotkih.
Strinjam se.